Panduan Percutian 101

Recommended Brokers


Latest Threads

aca2775

Fun Poster
Joined
Mar 23, 2012
Messages
170
Reaction score
0
Points
10
TT tumpang iklan jgn marah yea.

Sapa2 nak book tiket filght, nak bersantai di mana2. Jgn segan silu berkunjung ke website saya ek. Daftar percuma je. Jgn malu2 sila daftar sekarang. Utk info, flight tiket fare kat situ semua harga muktamad. Hotel2 pun sama. No hidden charge.

Klau mmg gemar melancong bawak family. Nak pulak berjimat sambil melancung bersama keluarga. Tak mustahil percutian anda yg akan datang adalah percuma. Iyea percuma. Free of charge. PM saya utk keterangan lanjut.
 
Last edited:
Sponsored Post

jrsuperduper

Freshie
Joined
Oct 13, 2013
Messages
7
Reaction score
0
Points
3
kalau saya dari indonesia mau hendak tolak ke malaysia.
Perlu/pakai visa kah?
 

airil

Fun Poster
Joined
Dec 13, 2007
Messages
136
Reaction score
3
Points
15
Salam, Maldives perlukan Visa tak untuk rakyat Malaysia, tanya pak cik google ada yang kata kena, ada yang kata tak, confuse :(

Kalau sesiapa yang pernah pergi, kongsi2 pengalaman ke sana, tak kisahlah pengalaman pahit manis ke?
 

mamaimran

Super Active Member
Joined
Jun 14, 2009
Messages
6,048
Reaction score
146
Points
73
mcm2 pantang larang ye..snap gambo pun xleh...snap dlm toilet la
Cover2 lah sket bila nak tangkap gambor tu.. Aku aritu ok aje tgkp gambor dlm kedai.:)
 

kancil_ijau

Fun Poster
Joined
Sep 30, 2011
Messages
859
Reaction score
0
Points
10
rasanye egypt xperlu visa,,,boleh visa on arrival je valid sebulan kot kalau x silap, visa pelancong
 

gombakman

Active+ Member
Joined
May 9, 2009
Messages
3,544
Reaction score
506
Points
71
lama giler thread ni.....tahun 2008 tu!!
 

Kojino

Freshie
Joined
Nov 11, 2014
Messages
24
Reaction score
0
Points
3
Yups.. indonesia free visa
 

iskandarsuhaimi

Freshie
Joined
Jul 5, 2014
Messages
17
Reaction score
2
Points
13
Kalau pi Sydney, Australia, ini antara benda kena tau :-

1. Sebaik-baiknya bawak travel itinerary. Bkn apa, kalau kena tahan imigresen, ini antara benda yg bole bantu masa soal-jawab.

2. Pakai senonoh sikit. Jgn la nak gaya macam mat saleh, pakau short, t-shirt serabai macam baru turun tongkang. Nanti kena tahan imigresen baru tau.

3. Makanan, kalau nak bawak, pls dlm bekas yg nampak official/keluar kilang. Kalau bungkus ala kadar, kemungkinan kena rampas tu besar.

4. Makanan halal xde masalah. Boleh dpt kt kedai Indonesia/ Thai yg byk kt Sydney.

5. Takut sesat? Boleh cari budak2 Melayu kt Malaysian Hall, Randwick.

6. Kalau dah pi Sydney, jgn lupa pi Darling Harbour. Situ key utk Sydney. Dah lepas layan Opera House, jgn lupa pi The Rock. Lepas tu beli tiket feri utk layan panorama Sydney. Sebaik2nya beli tiket Taronga Zoo Sydney yg mmg best -- sbb nak pi sini, kita naik feri layan laut, then naik kereta kabel lalu atas zoo, lepas tu zoo ada view laut.





7. Selain Bondi Beach yg memang famous, Sydney ada byk lagi laut yg kurang popular tp lebih kurang best -- mcm Coogee, Manly, Maroubra.

8. Kalau pi Blue Mountain, jgn lupa singgah town kecil Leura. Town ni simple tapi sweet. Mmg tak mau balik sbb tenang je. Rasa mcm kat Gilmore Girls punya set pun ada kalau datang time musim bunga. Ni kita bagi pic skit ihsan Google hihi.

p/s




 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register