BTC USD 54,756.5 Gold USD 1,792.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Panduan memulakan perniagaan(barangan dari China) secara online

Dragonforex

Banned
Messages
3,417
Joined
Sep 3, 2017
Messages
3,417
Reaction score
342
Points
46
ini bisnes konvesional...import produk dari luar utk pasaran dalam negara...

bisnes ni biasanya di kuasai oleh golongan cina....kita bangsa melayu amat ckit...mungkin disebabkan faktor modal dan margin keuntungan yang sedikit...walau pun permintaan tinggi

faktor modal sebenarnya.
 
Sponsored Post

marvelous

Legendary Member
Messages
17,049
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,049
Reaction score
2,964
Points
201
faktor modal sebenarnya.

tp sbnrnya orang cina terhimpit dgn faktor modal juga sbnrnya..cuma mereka ni akan membantu yang kurang modal untuk sama2 dalam bisnes besar....

diaorng d beri peluang order dgn harga murah....sbb tu kalo tgk supplier diaorng...sampai aje brng...2-3 hari clear....sbb brng tu semua sdh ada orng punya...

diaorng tong-tong bantu peniaga yg modal kecik....persatuan diaorng dlm bisnes lebih tulus bantu berbanding persatuan melayu dlm bisnes
 

radif

Freshie
Messages
22
Joined
Jun 15, 2016
Messages
22
Reaction score
0
Points
3
Ramai agen local yg boleh uruskan sekarang kan?
 

razi_zul

Fun Poster
Messages
131
Joined
Jan 3, 2006
Messages
131
Reaction score
1
Points
15
Dalam alibaba boleh MOQ dan request free sample before purchase. Biasa aku beli yg MOQ 1 untuk test market, bila rasa boleh pegi br order byk sikit. Sbb aku main market kat USA so pening nak cari warehouse utk park brg tu jap before customer order. So solutions, kat china byk company fulfillment services yg menawarkan warehouse,inventory, wrapping & shipping.Ade yg menawarkan percuma warehousing & inventory utk 2bln. Tapi hati2 yea kena cari yang mana boleh percaya sy blh recommend. Untuk beli dari alibaba selalu mereka guna DHL or Fedex utk penghantaran dan maklumnya harga mmg xmsk akal. Nasihat saya cari fulfillment services utk buat penghantaran. Jgn cari fulfillment yg terletak di Hong Kong yea sbb mahal.. Cari sekitar area shenzhen sbb kbyk seller alibaba terletak dalam area tu & ade yg menawarkan free delivery ke warehause.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register