BTC USD 64,208.2 Gold USD 2,393.03
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Panduan Bagaimana Jana Komisen 4-5 Angka Sebulan Sebagai Ejen Hartanah

dloanman

CG Top Poster Club
gem
Messages
38,387
Joined
Apr 15, 2012
Messages
38,387
Reaction score
3,609
Points
266
Awards
1
HARTANAH1.jpg

RAHSIA INCOME 4 - 5 ANGKA DENGAN HANYA SEKALI "CLOSE" KINI DIDEDAHKAN!​

BERITA BAIK! Untuk anda yang sedang tercari-cari peluang BISNES & KERJAYA yang lebih LUMAYAN!​

TANPA perlu keluarkan MODAL yang BESAR!​

TAPI mampu memberikan hasil PENDAPATAN yang LUMAYAN!​

BOLEH dilakukan secara FULL-TIME atau pun PART-TME!​


==> DOWNLOAD PANDUAN KLIK SINI <==

Assalammualaikum & Hi!

Saya Iffah Zaimi!

Kisah saya bermula pada tahun 2011. Pada waktu itu, saya ada terbaca post status rakan saya di FB. Beliau bercerita tentang bagaimana beliau berjaya mengubah hidup beliau dengan menjadi seorang ejen hartanah. Dari seseorang yang hanya memandu kereta kancil, kepada seseorang yang memandu kereta mewah.

Dari situ, mula timbul minat saya terhadap kerjaya ejen hartanah, dan saya pun mula membuat carian di internet tentang bagaimana untuk menjadi ejen hartanah... tetapi, tidak banyak maklumat yang tepat dan lengkap yang dapat membantu saya untuk memulakan langkah pertama menjadi seorang ejen hartanah!

Oleh itu, saya telah pergi ke beberapa agensi hartanah berhampiran rumah saya untuk bertanyakan tentang perihal menjadi ejen.. tetapi, semuanya melayan saya acuh tak acuh. Saya tidak pasti mengapa... mungkin pada waktu itu, saya terlalu naif dan tidak tahu apa-apa langsung tentang perihal jual beli hartanah. Jadi, mungkin disebabkan itu mereka memandang saya sebagai seseorang yang kurang sesuai untuk ceburkan diri menjadi ejen hartanah dan bernaung di bawah agensi mereka.

Namun saya tidak putus asa..... saya cuba lagi pergi ke beberapa agensi hartanah yang berbeza....

Hinggalah akhirnya, saya bertemu dengan sebuah agensi hartanah yang sudi membimbing saya untuk menjadi seorang ejen hartanah walaupun saya "zero" tentang ilmu jual beli hartanah!

==> DOWNLOAD PANDUAN KLIK SINI <==

Apa Yang Bestnya Jadi Ejen Hartanah Ini?​

Ada beberapa perkara yang membuatkan saya amat tertarik untuk menjadi seorang ejen hartanah.

1. Komisen Tinggi!

Dengan menjadi ejen hartanah, kita boleh perolehi komisen sehingga 5 angka bagi setiap jualan! Contohnya, jka kita dapat jual sebuah rumah berharga RM500,000. Maka, kita layak terima komisen 3%, iaitu sekitar RM15,000! Ini baru cerita jual sebuah rumah tau. Bayangkan, kalau kita dapat jual 2 ke 3 rumah sebulan? Memang mahsyuukk! Sebab itulah ramai ejen hartanah mampu berkereta mewah.

2. Masa yang fleksibel

Ramai orang yang kerja atau buat bisnes sering mengadu sebab tak dapat luangkan masa bersama dengan family.
Ha!, tapi dengan menjadi ejen hartanah, masa kita menjadi sangat fleksibel. Kita boleh kawal dan tentukan sendiri masa kerja kita. Kita boleh set sendiri pukul berapa nak jumpa client, pukul berapa kita nak buat iklan. Kitalah boss, kitalah pekerjanya.


3. Risiko rendah

Untuk jadi ejen hartanah ni, memang kita perlu keluarkan sedikit kos permulaan untuk mendapatkan lesen. Lebih kurang macam ambil lesen kereta la.. sekali bayar seumur hidup untuk duduki peperiksaan. Tapi kosnya tidaklah terlalu mahal.. kurang dari seribu ringgit.

Modal lain pula adalah sewaktu kita nak buat marketing dan juga kos minyak & tol untuk lihat rumah dan jumpa client. Itupun kita sendiri boleh mengawalnya.

Kos yang lain? Memang tiada.

Lagipun jadi ejen hartanah ni tak terjejas dengan kegawatan ekonomi.

Ekonomi ok atau teruk sekalipun, tetap ada orang yang akan membeli atau menyewa rumah.

Siapa yang mereka cari kalau nak sewa dan beli rumah? Ya, ejen hartanah seperti andalah!


4. Sebarkan manfaat

Yang ni pun sangat best, sebabnya sebagai ejen atau perunding hartanah, kita membantu orang lain mendapatkan rumah impian mereka.

Nama pun perunding, kan? Jadi kita berikan rundingan serta memberikan khidmat nasihat buat mereka.

Kita tolong orang,
hati rasa tenang,
jiwa jadi lapang.

“Bestnya jadi perunding hartanah ni!!.... Tapi....."

Macam Mana Nak Jadi Perunding Hartanah?​

Berita baik!

Saya tidak mahu anda alami nasib yang sama seperti mana yang pernah saya lalui sewaktu ingin bermula dahulu!

Baca maklumat di internet.. banyak yang cerita separuh-separuh sahaja!
Pergi pula dari satu agensi ke satu agensi hartanah.. tapi direject!

Puncanya.. Sebab tak ada ilmu langsung pasal jual beli hartanah , tak tahu langsung pasal prosedur menjadi ejen hartanah serta tidak tahu langsung pasal tugas-tugas yang perlu dilakukan apabila menjadi seorang ejen hartanah!

Jadi, untuk membantu anda..

Disini, saya dah siapkan panduan lengkap step-by-step... bagaimana untuk mula menjadi seorang ejen hartanah!
Insyallah, panduan ini akan dapat membantu anda untuk memulakan langkah sebagai seorang ejen hartanah!

Memperkenalkan! Ebook Panduan..​

RAHSIA EJEN HARTANAH​

HARTANAH2.jpg

Apa Yang Terkandung Dalam Ebook Ini?​

Segala ilmu & pengalaman saya sebagai perunding hartanah sejak tahun 2010 telah saya dedahkan dalam panduan ini, tanpa saya sembunyikan walau sedikit pun!

Dalam panduan ini, saya kongsikan 6 bahagian utama untuk rujukan anda menjadi seorang ejen hartanah!
  • Asas & Persediaan Menjadi Ejen Hartanah
    Anda perlu tahu ilmu asas dan skop kerja seorang ejen hartanah ini supaya mudah untuk pihak agensi hartanah menerima anda sebagai salah seorang team mereka! Dalam bahagian ini, saya terangkan 4 perkara yang perlu anda lakukan untuk bermula... jika anda tidak tahu 4 perkara ini, maka, kerjaya anda sebagai seorang ejen hartanah akan menjadi sangat sukar dan rumit!

  • Mendapatkan Senarai Hartanah
    Sebagai seorang ejen hartanah... produk anda adalah "hartanah"... jika anda tiada senarai hartanah untuk dijual/disewakan.. maka anda tidak akan perolehi apa-apa. Jadi, dalam bahagian ini, saya bongkarkan rahsia.. bagaimana anda boleh dapatkan senarai hartanah yang banyak dengan pantas! Ada 6 kaedah yang boleh anda lakukan untuk dapatkan senarai hartanah yang berkualiti dengan pantas!

  • Periksa & Runding
    Bila dah dapat senarai hartanah... bukan boleh terus jual sahaja! Anda perlu periksa terlebih dahulu hartanah tersebut dan berunding dengan pemiliknya. Ada banyak perkara yang perlu anda bincang dan rundingkan dengan pemilik hartanah supaya hartanah beliau senang untuk anda jual! Dalam bab ini, saya terangkan apakah perkara-perkara yang perlu anda bincangkan dan apakah faktor-faktor yang perlu ada pada sesuatu hartanah untuk senang dijual pada harga yang tinggi!.

  • Pemasaran
    Senarai hartanah dah ada.. anda pun dah check dan dah dapat persetujuan dari pemilik hartanah untuk jualkan rumah mereka! Langkah seterusnya adalah membuat marketing. Jadi dalam bahagian ini, saya kongsikan 7 teknik marketing yang boleh dilakukan untuk mendapatkan pembeli! Teknik nombor 7 dalam ebook ini adalah teknik yang sangat "rare", tak ramai ejen yang buat tetapi teknik ini sangat berkesan dan powerful!

  • Viewing & Closing
    Ini adalah langkah yang paling kritikal. Ada 4 langkah yang perlu anda lakukan dengan cermat untuk proses closing! Saya tunjukkan anda bagaimana untuk lakukan proses closing ini dengan cermat agar anda tidak terlepas komisyen anda! Ya.. pada peringkat ini, jika anda tidak berhati-hati.. anda mungkin akan terlepas dari menerima komisyen anda!.

  • Khidmat Selepas Jualan
    Terakhir sekali.. adalah tentang khidmat selepas jualan! Ini adalah langkah yang akan menentukan sama ada anda akan kekal lama sebagai seorang ejen hartanah ataupun tidak! Saya bongkarkan 3 peluang besar yang boleh anda perolehi jika anda memberikan "khidmat selepas jualan" yang terbaik kepada penjual dan juga kepada pembeli hartanah anda!
Bagaimana? Adakah anda berminat untuk dapatkan panduan ini?
Jika ya.. boleh klik pada butang order di bawah!

==> DOWNLOAD PANDUAN KLIK SINI <==
 
Sponsored Post

HARTANAH1.jpg


RAHSIA INCOME 4 - 5 ANGKA DENGAN HANYA SEKALI "CLOSE" KINI DIDEDAHKAN!​

BERITA BAIK! Untuk anda yang sedang tercari-cari peluang BISNES & KERJAYA yang lebih LUMAYAN!​

TANPA perlu keluarkan MODAL yang BESAR!​

TAPI mampu memberikan hasil PENDAPATAN yang LUMAYAN!​

BOLEH dilakukan secara FULL-TIME atau pun PART-TME!​


==> DOWNLOAD PANDUAN KLIK SINI <==
 
HARTANAH1.jpg



RAHSIA INCOME 4 - 5 ANGKA DENGAN HANYA SEKALI "CLOSE" KINI DIDEDAHKAN!​

BERITA BAIK! Untuk anda yang sedang tercari-cari peluang BISNES & KERJAYA yang lebih LUMAYAN!​

TANPA perlu keluarkan MODAL yang BESAR!​

TAPI mampu memberikan hasil PENDAPATAN yang LUMAYAN!​

BOLEH dilakukan secara FULL-TIME atau pun PART-TME!​


==> DOWNLOAD PANDUAN KLIK SINI <==
 

YEAHHHHHHHH MARREEYYYYYYYYYYYY!​

RAHSIA INCOME 4 - 5 ANGKA DENGAN HANYA SEKALI "CLOSE" KINI DIDEDAHKAN!​

BERITA BAIK! Untuk anda yang sedang tercari-cari peluang BISNES & KERJAYA yang lebih LUMAYAN!​

TANPA perlu keluarkan MODAL yang BESAR!​

TAPI mampu memberikan hasil PENDAPATAN yang LUMAYAN!​

BOLEH dilakukan secara FULL-TIME atau pun PART-TME!​


==> DOWNLOAD PANDUAN KLIK SINI <==
 
HARTANAH1.jpg



RAHSIA INCOME 4 - 5 ANGKA DENGAN HANYA SEKALI "CLOSE" KINI DIDEDAHKAN!​

BERITA BAIK! Untuk anda yang sedang tercari-cari peluang BISNES & KERJAYA yang lebih LUMAYAN!​

TANPA perlu keluarkan MODAL yang BESAR!​

TAPI mampu memberikan hasil PENDAPATAN yang LUMAYAN!​

BOLEH dilakukan secara FULL-TIME atau pun PART-TME!​


==> DOWNLOAD PANDUAN KLIK SINI <==
 
HARTANAH1.jpg

RAHSIA INCOME 4 - 5 ANGKA DENGAN HANYA SEKALI "CLOSE" KINI DIDEDAHKAN!​

BERITA BAIK! Untuk anda yang sedang tercari-cari peluang BISNES & KERJAYA yang lebih LUMAYAN!​

TANPA perlu keluarkan MODAL yang BESAR!​

TAPI mampu memberikan hasil PENDAPATAN yang LUMAYAN!​

BOLEH dilakukan secara FULL-TIME atau pun PART-TME!​


==> DOWNLOAD PANDUAN KLIK SINI <==
 
HARTANAH1.jpg


RAHSIA INCOME 4 - 5 ANGKA DENGAN HANYA SEKALI "CLOSE" KINI DIDEDAHKAN!​

BERITA BAIK! Untuk anda yang sedang tercari-cari peluang BISNES & KERJAYA yang lebih LUMAYAN!​

TANPA perlu keluarkan MODAL yang BESAR!​

TAPI mampu memberikan hasil PENDAPATAN yang LUMAYAN!​

BOLEH dilakukan secara FULL-TIME atau pun PART-TME!​


==> DOWNLOAD PANDUAN KLIK SINI <==
 
HARTANAH1.jpg



RAHSIA INCOME 4 - 5 ANGKA DENGAN HANYA SEKALI "CLOSE" KINI DIDEDAHKAN!

BERITA BAIK! Untuk anda yang sedang tercari-cari peluang BISNES & KERJAYA yang lebih LUMAYAN!

TANPA perlu keluarkan MODAL yang BESAR!

TAPI mampu memberikan hasil PENDAPATAN yang LUMAYAN!

BOLEH dilakukan secara FULL-TIME atau pun PART-TME!


==> DOWNLOAD PANDUAN KLIK SINI <==
 
Nak beli hartanah? Ni ada tips & panduan membeli hartanah

Membeli hartanah adalah keputusan kewangan yang penting, dan ia penting untuk membuat keputusan yang bijak. Berikut adalah beberapa tips panduan untuk membantu anda membeli hartanah:

Tetapkan Matlamat Anda:
Fikirkan mengapa anda ingin membeli hartanah. Adakah ia untuk kediaman sendiri, pelaburan, atau kedua-duanya? Menetapkan matlamat akan membantu anda menentukan jenis hartanah yang sesuai.

Tetapkan Anggaran:
Tetapkan anggaran yang sepadan dengan kemampuan kewangan anda. Jangan lupa memasukkan kos tambahan seperti cukai, yuran guaman, dan penambahbaikan.

Lakukan Penyelidikan Pasaran:
Pelajari pasaran hartanah di kawasan yang anda minati. Pantau harga jualan semasa dan trend harga. Ini akan membantu anda menilai sama ada harga yang ditawarkan adalah adil.

Gunakan Ejen Hartanah:
Mendapatkan khidmat ejen hartanah yang berkelayakan boleh membantu anda mencari hartanah yang sesuai, merundingkan harga, dan menjalankan urusan pemindahan hartanah.

Periksa Kelayakan Pinjaman:
Jika anda merancang untuk mendapatkan pinjaman perumahan, periksa kelayakan anda dengan bank atau institusi kewangan. Ini akan membantu anda mengetahui jumlah pinjaman yang anda boleh perolehi.

Periksa Keadaan Hartanah:
Sebelum membuat tawaran, periksa keadaan hartanah secara teliti. Pastikan anda memeriksa struktur bangunan, sistem elektrik, sistem paip, dan lain-lain.

Rundingkan Harga:
Jangan segan untuk merundingkan harga dengan penjual. Anda mungkin boleh mendapatkan harga yang lebih baik dengan rundingan yang bijak.

Periksa Dokumen:
Pastikan semua dokumen hartanah seperti sijil hakmilik, perjanjian jual beli, dan dokumen berkaitan lainnya adalah sah. Anda boleh mendapatkan khidmat guaman untuk membantu anda dalam proses ini.

Pertimbangkan Kos Tambahan:
Selain harga hartanah, pertimbangkan juga kos-kos tambahan seperti cukai hartanah, yuran pengurusan, dan kos penyelenggaraan jika perlu.

Jangan Terburu-buru:
Buat keputusan yang bijak dan jangan terburu-buru. Ambil masa untuk menilai keseluruhan situasi dan pastikan ia sesuai dengan matlamat dan anggaran anda.

Ambil kira Jangka Masa Panjang:
Pertimbangkan jangka masa panjang apabila membeli hartanah. Apakah hartanah tersebut sesuai dengan perancangan kewangan jangka panjang anda?

Periksa Undang-undang Tempatan:
Pastikan anda memahami undang-undang hartanah tempatan, termasuk peraturan zon dan perancangan bandar. Ini boleh mempengaruhi bagaimana anda boleh menggunakan hartanah tersebut.

Pertimbangkan Lokasi:
Lokasi hartanah adalah faktor penting. Pertimbangkan akses kepada kemudahan awam, kedudukan sekolah, hospital, kedai, dan kemudahan lain yang penting bagi anda.

Selidiki Keadaan Sekitaran:
Semak juga keadaan persekitaran hartanah. Adakah terdapat pembangunan masa depan yang boleh mempengaruhi nilai hartanah atau kualiti hidup anda?

Laksanakan Penilaian Hartanah:
Jika perlu, laksanakan penilaian hartanah oleh penilai hartanah profesional untuk mendapatkan nilai hartanah yang sebenar.

Ingatlah bahawa pembelian hartanah adalah keputusan penting, dan ia penting untuk berunding dengan rundingan yang baik dan mendapat nasihat dari profesional hartanah dan guaman jika perlu. Selalu buat kajian yang menyeluruh sebelum membuat keputusan akhir.

KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD PANDUAN BUAT DUIT DENGAN HARTANAH
 
HARTANAH1.jpg



RAHSIA INCOME 4 - 5 ANGKA DENGAN HANYA SEKALI "CLOSE" KINI DIDEDAHKAN!​

BERITA BAIK! Untuk anda yang sedang tercari-cari peluang BISNES & KERJAYA yang lebih LUMAYAN!​

TANPA perlu keluarkan MODAL yang BESAR!​

TAPI mampu memberikan hasil PENDAPATAN yang LUMAYAN!​

BOLEH dilakukan secara FULL-TIME atau pun PART-TME!​


==> DOWNLOAD PANDUAN KLIK SINI <==
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register