BTC USD 31,561.4 Gold USD 1,784.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Panas | Fazley Letak Jawatan Kerana Ijazah Palsu?

a_mas2908

Banned
Joined
Nov 23, 2009
Messages
39
Reaction score
0
Points
6
KUALA LUMPUR – Penyanyi yang popular dengan lagu Asmara Ini, Fazley Yaakob bertindak melepaskan jawatannya sebagai Pengarah Eksekutif di Kolej Antarabangsa Fazley (FIC) kelmarin ekoran kontroversi berkaitan kelayakan akademiknya yang dipertikaikan.

http://cari.gold/wp-content/uploads/2010/11/fazley.jpg

Menurut Fazley, peletakan jawatan yang berkuat kuasa kelmarin itu dibuat sebagai langkah untuk memelihara dan menjaga reputasi FIC yang ketika ini sedang mengukuhkan nama di kalangan institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) di negara ini.

“Selain atas kerelaan diri, pengunduran daripada pentadbiran FIC juga merupakan atas nasihat dan perbincangan yang diadakan bersama lembaga pengarah FIC serta penasihat undang-undang,” katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini semalam.

Perbadanan Penyiaran British (BBC) dalam program Week In Week Out: University Challenged kelmarin mendakwa Fazley memiliki ijazah doktor falsafah (Ph.D) palsu dan kini mengendalikan kolej yang menawarkan kursus sarjana muda dengan kerjasama University of Wales.

Dalam program itu, Fazley dituduh memiliki kelulusan tersebut dari sebuah universiti palsu iaitu European Business School iaitu sebuah universiti antarabangsa Irish yang didedahkan BBC sebagai palsu pada tahun 2008.

Ekoran laporan program itu, pihak University of Wales di United Kingdom menggantung hubungannya dengan FIC sehingga satu siasatan berhubung status Fazley selesai dijalankan.
 
Sponsored Post

shamil91

Active+ Member
Joined
Dec 16, 2008
Messages
2,828
Reaction score
53
Points
30
Perhh.. skang ni sape tipu sape ni?? fazley tipu malaysia atau kolej tu tipu fazley??
 

nqfaq

Active Member
Joined
Sep 15, 2007
Messages
1,251
Reaction score
37
Points
30
dah lama di pertikaikan tapi tak pasti la betul ke idak,
 

GASTER123

Legendary Member
Joined
May 6, 2008
Messages
15,829
Reaction score
448
Points
131
panas..panas..satu dunia dulu kecoh dia artis yg ada PHD..klu palsu malu la..harap2 betul la..dia pun aku tgk antara artis yg 'ok' la jugak..
 

Chainsaw

Active+ Member
Joined
Sep 23, 2010
Messages
2,955
Reaction score
5
Points
25
Nape nak letak jawatan kalau PHD tu betul dan real?? Berani kerana benar, takut kerana salah..kalau dah letak jawatan...IYO LAH TU :D
 

astrowan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 26, 2009
Messages
22,317
Reaction score
249
Points
138
rosmah tak mau cover ker ekkeekkekke
 

PinguSpy

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
palsu la tu.. kalau betul.. selamber je dia pertahankan ..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register