Panas ..Aktiviti FOREX masuk dalam siaran RTM

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.21436
USD / JPY
103.710
GBP / USD
1.36720
USD / CHF
0.88801
USD / CAD
1.27414
EUR / JPY
125.942
AUD / USD
0.77135

CG Sponsors




latelarus

Freshie
Joined
Nov 18, 2008
Messages
25
Reaction score
15
Points
8
Salam kepada warga Carigold..

Aktiviti Forex telah mendapat liputan siaran RTM melalui Rancangan 159 Hak Anda baru2 ini. Dengan skop;

1. Mangsa penipuan aktiviti forex
2. Penjelasan siapa yang boleh berdagang forex
3. Penjelasan FOREX dari Bank Negara
4. On-line FOREX (Internet) tidak sah
5. Individu menjalankan FOREX tanpa Lesen dari Bank Negara mnjalankan aktiviti haram


Jadi, forex sekarang nie SANGAT PANAS !!! Harap, jadilah trader yang buat kajian menyeluruh. Fahamkan maksud "trade your own risk"

Kepada IB broker dan sub IB, jelaskan kepada para trader yang bernaung dibawah anda.

** Ini hanya makluman, jangan nanti orang kata CariGold lubuk cari mangsa **
 
Last edited:
Sponsored Post

Penbiru

CG Top Poster Club
Joined
Jan 12, 2008
Messages
21,241
Reaction score
2,403
Points
201
Salam kepada warga Carigold..

Aktiviti Forex telah mendapat liputan siaran RTM melalui rancangan 159 Hak Anda baru2 ini. Dengan skop;

1. Mangsa penipuan aktiviti forex
2. Penjelasan siapa yang boleh berdagang forex
3. Penjelasan FOREX dari Bank Negara
4. On-line FOREX (Internet) tidak sah
5. Individu menjalankan FOREX tanpa Lesen dari Bank Negara mnjalankan aktiviti haram


Jadi, forex sekarang nie SANGAT PANAS !!! Harap, jadilah trader yang buat kajian menyeluruh. Fahamkan maksud "trade your own risk"

Kepada IB broker dan sub IB, jelaskan kepada para trader yang bernaung dibawah anda.

** Ini hanya makluman, jangan nanti orang kata CariGold lubuk cari mangsa **
Masalah ni timbul bila mana forex dijadikan sebagai satu sumber nak kaya cepat.Forex ni panas adalah disebabkan oleh TRADER UNGKAL yg suka cari donline.Bila lost mula bising.Ilmu tak cukup pastu nak trade forex.Lost melalak dalam paper dan TV.Manusia jenis hapa ni.Hantu pun bukan.Org pun bukan.

Pastu forex ni panas bila dijadikan sebagai lubuk duit untuk kaya cepat.Kalau lepas ni dah tak leh trade forex..mari ramai-ramai sumpah je makluk perosak dalam forex ni dok gila suruh org bukak akauan bawah mereka.Hampes!!!!
 

oldskoolrocka

Legendary Member
Joined
Apr 14, 2008
Messages
18,293
Reaction score
510
Points
161
a ah..aku da agk da..if melayu masuk ramai2 mst jd cmni..mcm jakun2..bsg sane bsg sini..forex pon dowg nk jadikn cm MLM cr downline...xpon cm skim HYIP..xphm2..then gov haramkan trade forex kat mesia sb da stat kecoh2..problem2..setaw aku forex stat kecoh pas gov nek kn hrga myk mebuta tuli bulan 6 aritu..org time 2 da stat nk cri wet lby,juin la forex..puncanye gov kot...
 

pagiygglpkinisdhtrg

Active+ Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
3,795
Reaction score
405
Points
41
Salam kepada warga Carigold..

Aktiviti Forex telah mendapat liputan siaran RTM melalui Rancangan 159 Hak Anda baru2 ini. Dengan skop;

1. Mangsa penipuan aktiviti forex
2. Penjelasan siapa yang boleh berdagang forex
3. Penjelasan FOREX dari Bank Negara
4. On-line FOREX (Internet) tidak sah
5. Individu menjalankan FOREX tanpa Lesen dari Bank Negara mnjalankan aktiviti haram


Jadi, forex sekarang nie SANGAT PANAS !!! Harap, jadilah trader yang buat kajian menyeluruh. Fahamkan maksud "trade your own risk"

Kepada IB broker dan sub IB, jelaskan kepada para trader yang bernaung dibawah anda.

** Ini hanya makluman, jangan nanti orang kata CariGold lubuk cari mangsa **
Kalau orang yg reti baca discalimer CG tak akan buat tuduhan tu. Kalau masuk CG tengok2 jgk le kiri kanan atas bawah ada apa. Selamat mencuba :)paid
 

noorshah

Fun Poster
Joined
Jan 1, 2006
Messages
205
Reaction score
0
Points
10
semasa khutbah sembahyang jumaat kelmaren kat masjid negeri Kuching.ada mempersoalkan tentang skim cepat kaya yg salah satunya forex...ada kedengaran menerusi corong radio.. permasalah nya ada KUTIPAN wang dari pelabur n yg menjalankan urusniaga ni...forex ni dah d salah guna oleh org persorangan tuk kepentingan peribadi... hancus2...
 

Dellyx

Fun Poster
Joined
Aug 15, 2008
Messages
863
Reaction score
7
Points
15
Salam kepada warga Carigold..

Aktiviti Forex telah mendapat liputan siaran RTM melalui Rancangan 159 Hak Anda baru2 ini. Dengan skop;

1. Mangsa penipuan aktiviti forex
2. Penjelasan siapa yang boleh berdagang forex
3. Penjelasan FOREX dari Bank Negara
4. On-line FOREX (Internet) tidak sah
5. Individu menjalankan FOREX tanpa Lesen dari Bank Negara mnjalankan aktiviti haram


Jadi, forex sekarang nie SANGAT PANAS !!! Harap, jadilah trader yang buat kajian menyeluruh. Fahamkan maksud "trade your own risk"

Kepada IB broker dan sub IB, jelaskan kepada para trader yang bernaung dibawah anda.

** Ini hanya makluman, jangan nanti orang kata CariGold lubuk cari mangsa **
hehe yang kaler merah tu ada sesape yg tengok boleh jelaskan? :D
 

anne_81

Fun Poster
Joined
Jan 23, 2007
Messages
535
Reaction score
14
Points
15
ok, saya ada post reply ni kat thread satu lagi, but i nak post kt sini juga bcause of its relevancy..

I've been thinking about this for awhile now..
If Bank Negara really wants to protect Malaysians from investing forex illegally, dorg patut buat satu self-regulatory organization (but still under BNM control) for the commodity futures or forex industry..
Then, thrugh that, BNM benarkan broker2 Malaysia ni to operate under this NFA-like organization surveillance..

Hopefully, sapa2 yg kat BNM tu ada terfikir mcm ni..
Think outside the box sket, bukan just setakat nak buat enforcement or to impose strict regulations..restrictions and enforcement are getting old fashion dah.. :-?:-?
 

jejantas

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2007
Messages
24,648
Reaction score
920
Points
161
ok, saya ada post reply ni kat thread satu lagi, but i nak post kt sini juga bcause of its relevancy..

I've been thinking about this for awhile now..
If Bank Negara really wants to protect Malaysians from investing forex illegally, dorg patut buat satu self-regulatory organization (but still under BNM control) for the commodity futures or forex industry..
Then, thrugh that, BNM benarkan broker2 Malaysia ni to operate under this NFA-like organization surveillance..

Hopefully, sapa2 yg kat BNM tu ada terfikir mcm ni..
Think outside the box sket, bukan just setakat nak buat enforcement or to impose strict regulations..restrictions and enforcement are getting old fashion dah.. :-?:-?
Yeah betul sekali... kalo dah tau ramai suka trade forex dan berbillion duit mengalir ke luar negara.... bukak ajer kat Mesia.. so duit x akan mengalir ke luar negara.

Tapi mereka mana berani adakan forex sebab nanti semua saham2 syarikat akan lingkup.... ramai yang dok trade forex dari beli saham2 syarikat Mesia...
 

kraem

Active Member
Joined
Sep 7, 2008
Messages
1,728
Reaction score
24
Points
25
ade sesape yg bleh berkongsi kenyataan rasmi bnm?
 

ismandi76

Active Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
1,837
Reaction score
124
Points
33
ni manusia dah x berilmu mau juga main forex..dah loss bising sana sini...ada otak mcm x dipakai sbb nafsu nak kaya membuak-buak sengal betul ini org...kita trader biasa ler klu dah loss tu cuba cari apa sbb kita boleh loss...trading dlm forx cuma ada dua pilihan ajer BUY n SELL itu pun boleh rugi byk..sengal punya org
 
Sponsored Post
Top
Log in Register