BTC USD 39,882.4 Gold USD 1,797.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pamp Suisse LF dengan sijil assayer untuk dijual dengan berat 5, 10 dan 20gram.

Sponsored Post

fly3930

Active Member
Joined
Nov 2, 2011
Messages
1,137
Reaction score
4
Points
25
thanks bro.:)cgrock

Salam,

Pamp Suise LF tu yg Lady Fortuna tu ke? Yg ada gambar perempuan?n - Sorry2 tak tgk kat Iklan bawah tu. Ni Lady Fortuna. Bleh PM saya harga hari ni tak? tgk emas harga mcm jatuh sikit.. Saya kerja dekat2 ngan ampang park jugak.
 
Last edited:

putra1234

Legendary Member
Joined
Mar 8, 2010
Messages
11,572
Reaction score
1,182
Points
191
Salam,

Pamp Suise LF tu yg Lady Fortuna tu ke? Yg ada gambar perempuan?n - Sorry2 tak tgk kat Iklan bawah tu. Ni Lady Fortuna. Bleh PM saya harga hari ni tak? tgk emas harga mcm jatuh sikit.. Saya kerja dekat2 ngan ampang park jugak.

nice dealing with you bro.

jap lagi aku bagi rating. nak kena ingat balik camne cara. lama tak bagi rating. ekekeke.
 

putra1234

Legendary Member
Joined
Mar 8, 2010
Messages
11,572
Reaction score
1,182
Points
191
hari ni, harga sama.

5gram - RM750

10gram - RM1,410

yang berminat, sila sms kat no. di page 1. nanti akan diroger balik.
 

sonche

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 22, 2006
Messages
8,432
Reaction score
50
Points
70
hari ni, harga sama.

5gram - RM750

10gram - RM1,410

yang berminat, sila sms kat no. di page 1. nanti akan diroger balik.

pamp LF ni arrahnu mana terima? nak beli 5 gram
 
Last edited:

putra1234

Legendary Member
Joined
Mar 8, 2010
Messages
11,572
Reaction score
1,182
Points
191
pamp LF ni arrahnu mana terima? nak beli 5 gram

sebenarnya, lama aku tak ar-rahnukan pamp ni bro. sepatutnya takde masalah. cuma rugi bila nak buka casing tulah. bila nak jual balik, value hilang sikit dalam RM20-30 camtu.

kalau tak silap, ar-rahnu pkb kat sentul dgn ar-rahnu chantek yang habib punya tak perlu buka casing. tapi ni 2tahun dulula aku tanya.

kalau nak ar-rahnu kan, aku rasa elok beli lf dari nubex bro. dia ada jual yang 2nd hand yang agak murah sikitlah. dragon ni kalau ikutkan, lagi mahal dari lf harga asalnya. https://www.nubex.my/index.php/gold-bars/pamp-suisse-5g-gold-bar-999-9-dragon-cond-a.html

kalau tak silap, sri ayu dgn bc gold amanah punya emas, casing senang bukak dan tak melekat. jadi senang pajak sikit.

ini pilihanla. kalau masih minat beli dgn aku, aku ok je nak jual.:D
 

sonche

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 22, 2006
Messages
8,432
Reaction score
50
Points
70
sebenarnya, lama aku tak ar-rahnukan pamp ni bro. sepatutnya takde masalah. cuma rugi bila nak buka casing tulah. bila nak jual balik, value hilang sikit dalam RM20-30 camtu.

kalau tak silap, ar-rahnu pkb kat sentul dgn ar-rahnu chantek yang habib punya tak perlu buka casing. tapi ni 2tahun dulula aku tanya.

kalau nak ar-rahnu kan, aku rasa elok beli lf dari nubex bro. dia ada jual yang 2nd hand yang agak murah sikitlah. dragon ni kalau ikutkan, lagi mahal dari lf harga asalnya. https://www.nubex.my/index.php/gold-bars/pamp-suisse-5g-gold-bar-999-9-dragon-cond-a.html

kalau tak silap, sri ayu dgn bc gold amanah punya emas, casing senang bukak dan tak melekat. jadi senang pajak sikit.

ini pilihanla. kalau masih minat beli dgn aku, aku ok je nak jual.:D

Arrahnu habib rate rendah gila aku tgk website dia. Arrahnu pkb x tau plak. Baru berjinak ngan gold skang sbb syok plak baca post2 lama kat fb tok belagak. Skang duk pening nak beli cincin banyak2 n arrahnu, atau nk beli pamp yg kecik2 dulu then arrahnu. Sebab ada terbaca, pamp dah tak diterima, just gb PG je diterima skang.

Aku prefer beli then pajak, then pusing2. X minat beli then simpan.

Tq sbb reply boss. :)cgrock
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register