BTC USD 57,374.3 Gold USD 1,795.09
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pameran Hartanah Bumiputera 2008 Kuala Lumpur

kirana

Fun Poster
Messages
478
Joined
Mar 17, 2007
Messages
478
Reaction score
56
Points
20
assalamualaikum..
ada sesapa yg dah gi pameran ni?dah berlangsung pd 24-10-26/10 yg lepas kat mid valley megamall..
saya nak citer sikit analisis yg saya dapati semasa exhibition tempoh hari..

apa yg saya nampak walaupun pameran hartanah ni kononnya khas utk bumiputera ttp hakikatnya kebanyakan developer yg menguasai exhibition ni adalah pemiliknya chinese..kalau kita kaji sesuatu developer company tu mereka akan cakap ini bumiputera company ttp bila tanya siapa chairman terang2 orgnya chinese dan byk menggunakan org melayu sbg director company sbg proksi mereka utk mendapatkan hak memajukan tanah..
biasanya director melayu ni adalah berpangkat datok yg punyai kabel yg kuat dgn org politik especially umno sbb spt yg rakyat dah tahu pekung umno ialah suka menggadaikan tanah org melayu dgn terima rasuah..
apa yg tak bestnya kompeni chinese ni biasanya bila satu projek perumahan/office/shoplot dah ada geng2 mereka dah siap reserve unit2 yg best2..yg marketing exec dok jual tu kebiasaanya yg saki baki unit yg bukan 'hot cake' punya..so depa juallah kat end buyer especially melayu..kalau org yg baru merangkak dlm properties kemungkinan takkan dpt bau sindiket mcm ni tp aku pecaya ada jugak yg dah maklum benda ni..
pd pendpatan akulah kan Pameran Hartanah Bumiputera 2008 Kuala Lumpur ni patut dikhaskan utk developer yg betul2 dipunyai oleh developer bumiputera mcm Talam dan lain2 at least kita dpt kenal mana satu developer bumiputera dan mana satu developer bukan bumiputera..

korang lak ada pegi?
 
Sponsored Post

akay

Banned
Messages
14,865
Joined
Jan 30, 2008
Messages
14,865
Reaction score
17
Points
115
assalamualaikum..
ada sesapa yg dah gi pameran ni?dah berlangsung pd 24-10-26/10 yg lepas kat mid valley megamall..
saya nak citer sikit analisis yg saya dapati semasa exhibition tempoh hari..

apa yg saya nampak walaupun pameran hartanah ni kononnya khas utk bumiputera ttp hakikatnya kebanyakan developer yg menguasai exhibition ni adalah pemiliknya chinese..kalau kita kaji sesuatu developer company tu mereka akan cakap ini bumiputera company ttp bila tanya siapa chairman terang2 orgnya chinese dan byk menggunakan org melayu sbg director company sbg proksi mereka utk mendapatkan hak memajukan tanah..
biasanya director melayu ni adalah berpangkat datok yg punyai kabel yg kuat dgn org politik especially umno sbb spt yg rakyat dah tahu pekung umno ialah suka menggadaikan tanah org melayu dgn terima rasuah..
apa yg tak bestnya kompeni chinese ni biasanya bila satu projek perumahan/office/shoplot dah ada geng2 mereka dah siap reserve unit2 yg best2..yg marketing exec dok jual tu kebiasaanya yg saki baki unit yg bukan 'hot cake' punya..so depa juallah kat end buyer especially melayu..kalau org yg baru merangkak dlm properties kemungkinan takkan dpt bau sindiket mcm ni tp aku pecaya ada jugak yg dah maklum benda ni..
pd pendpatan akulah kan Pameran Hartanah Bumiputera 2008 Kuala Lumpur ni patut dikhaskan utk developer yg betul2 dipunyai oleh developer bumiputera mcm Talam dan lain2 at least kita dpt kenal mana satu developer bumiputera dan mana satu developer bukan bumiputera..

korang lak ada pegi?

x pegi..

talam tu cam x sesuai je..

reputasi teruk kalu x silap
 

fendyx

Active Member
Messages
1,345
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,345
Reaction score
20
Points
25
assalamualaikum..
ada sesapa yg dah gi pameran ni?dah berlangsung pd 24-10-26/10 yg lepas kat mid valley megamall..
saya nak citer sikit analisis yg saya dapati semasa exhibition tempoh hari..

apa yg saya nampak walaupun pameran hartanah ni kononnya khas utk bumiputera ttp hakikatnya kebanyakan developer yg menguasai exhibition ni adalah pemiliknya chinese..kalau kita kaji sesuatu developer company tu mereka akan cakap ini bumiputera company ttp bila tanya siapa chairman terang2 orgnya chinese dan byk menggunakan org melayu sbg director company sbg proksi mereka utk mendapatkan hak memajukan tanah..
biasanya director melayu ni adalah berpangkat datok yg punyai kabel yg kuat dgn org politik especially umno sbb spt yg rakyat dah tahu pekung umno ialah suka menggadaikan tanah org melayu dgn terima rasuah..
apa yg tak bestnya kompeni chinese ni biasanya bila satu projek perumahan/office/shoplot dah ada geng2 mereka dah siap reserve unit2 yg best2..yg marketing exec dok jual tu kebiasaanya yg saki baki unit yg bukan 'hot cake' punya..so depa juallah kat end buyer especially melayu..kalau org yg baru merangkak dlm properties kemungkinan takkan dpt bau sindiket mcm ni tp aku pecaya ada jugak yg dah maklum benda ni..
pd pendpatan akulah kan Pameran Hartanah Bumiputera 2008 Kuala Lumpur ni patut dikhaskan utk developer yg betul2 dipunyai oleh developer bumiputera mcm Talam dan lain2 at least kita dpt kenal mana satu developer bumiputera dan mana satu developer bukan bumiputera..

korang lak ada pegi?


rasanya company tu byk projeknya terbengkalai especially kat area puchong....
dah kena blacklist dgn kementerian perumahan dan kerajaan tempatan...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register