Pakatan makin pincang, Waytha-Ramasamy ‘bergaduh’ hal dana RM100 juta

Recommended Brokers


kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
30,544
Reaction score
1,145
Points
196

KEPINCANGAN Pakatan Harapan makin ketara apabila dua pemimpin India pula bertelagah mengenai peruntukan RM100 juta di bawah Unit Transformasi Masyarakat India yang dijenamakan sebagai Mitra.

Pertelagahan itu berlaku antara Menteri Jabatan Perdana Menteri, P. Waytha Moorthy dan Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang, P. Ramasamy.

Terbaharu, Ramasamy kelihatan kecewa dengan jawapan Waytha yang memberitahu media bahawa Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Perai itu boleh pada bila-bila masa sahaja mengangkat telefon dan menghubunginya untuk mengetahui tentang peruntukan itu.

Sebelum itu, Waytha memberi peringatan kepada Ramasamy untuk sentiasa beringat mereka berdua bekerja di bawah kerajaan yang sama dan tidak sepatutnya menuduh beliau tidak telus secara tebuka.

“Saya fikir kami (Mitra) adalah satu-satunya unit yang sebenarnya memaparkan siapa yang menerima apa dan berapa banyak di terima di laman web kami. Saya tidak fikir kamu akan menemuinya dalam mana-mana kementerian lain. Jadi hendak saya telus macam mana lagi?

Kemudiannya, Ramasamy menerusi Facebooknya berkata, dana yang beliau sebutkan itu bukanlah isu peribadi yang memerlukan beliau mengangkat telefon menghubungi Waytha sebaliknya ia tanggungjawab menteri untuk menjawab kepada masyarakat India.

“Peruntukan sebanyak RM100 juta itu bukan isu peribadi antara saya dan Waytha sebaliknya perkara berkaitan dengan komuniti India di negara ini.

“Saya bercakap tentang isu dengan terbuka kerana mahu mengetahui siapakah yang menerima wang itu, organisasi mana dan adakah pemberian itu sebenarnya disalurkan kepada kumpulan yang sasar untuk peningkatan taraf masyarakat India.

“Ini bukan soal saya membuat panggilan telefon secara peribadi kepadanya, sebenarnya dengan memberi cadangan sedemikian oleh beliau menunjukkan bagaimana Waytha ‘buta’ dengan tuntutan komuniti ini,” katanya

Ramasamy turut mempersoalkan Waytha mengenai peruntukan RM100 juta kepada masyarakat India yang diumumkan dalam Belanjawan 2019 lalu.

Selain itu, Ramasamy yang pemimpin DAP itu mengkritik Waytha kerana tidak hadir mesyuarat Majlis Wakil Rakyat India Pakatan Harapan (EIRCPH) bagi memberi penjelasan berhubung peruntukan tersebut.

“Waytha enggan hadir mesyuarat ini menunjukkan beliau tidak berminat mengemukakan maklumat penuh tentang bagaimana dana itu dibelanjakan atau beliau beranggapan dirinya lebih mulia dan tidak perlu hadir pertemuan yang dianjurkan oleh majlis berkenaan,” dakwa Ramasamy.

Ramasamy juga mendakwa dana tersebut telah disalurkan kepada individu dan organisasi yang yang tidak mengikut objektif asal memperbaiki kehidupan masyarakat India dan tidak telus.

https://nthqibord.com/2019/07/27/pakatan-makin-pincang-waytha-ramasamy-bergaduh-hal-dana-rm100-juta/
 
Sponsored Post

Laici

Active+ Member
Joined
Aug 19, 2014
Messages
4,819
Reaction score
453
Points
41
bagus la...suka aku tengok dua2 pemimpin india yg tak disukai ni bergaduh..

india dgn india gaduh, melayu tepuk tangan
 

Penbiru

Legendary Member
Joined
Jan 12, 2008
Messages
17,418
Reaction score
897
Points
161
kaki gaduh..kasi bising...kaki kacau..nampaknya senada dgn Jelutong punya perangai..terbaik lah...Cayalah...This Is PH!
 

g-man

Active+ Member
Joined
Jan 16, 2011
Messages
3,543
Reaction score
268
Points
41
Jumpa dua2 ni ngan ular...kita katok depa ni
 
Sponsored Post
Top
Log in Register