Pajam:Banglo Lot Mampu Milik College Heights Garden Resort - Pics ms 3,5,6,7 & 9

CG Sponsors




YooHoo

Fun Poster
Joined
Jul 7, 2012
Messages
218
Reaction score
67
Points
20
As Salaam warga CG,

Tuan moderator/admin dan warga CG, terlebih dahulu:
- Saya bukan mengiklan untuk menjual
- Saya bukan agent hartanah untuk promosi diri
- Saya tak ada hubung-kait dgn memana agen hartanah di kawasan ini



Saya mulakan thread ini bertujuan memberi peluang pada warga CG yg mencari tanah lot termampu untuk membina rumah idaman di sekitar kawasan linkungan 45 min ke 1 jam dari KL.

Saya sendiri telah miliki lot banglo di sini sejak tahun 2009, yg saya beli pada harga hampir RM14/sqft. Dan saya pasti dari survey (google iklan), lot di sini masih boleh dibeli pada harga RM14/sqft.

Buat masa ini saya sedang mengumpul dana dan mencari maklumat kaedah termurah/termampu untuk bina rumah idaman saya di kawasan ini.

Dan antara tujuan utama saya ialah untuk meramaikan golongan muslim dan sahabat dikawasan ini.


Apakah kelebihan College Heights Garden Resort?


1. Freehold
2. Individual geran sedia ada
3. Infrastuktur sedia ada i.e. jalan bertar, peparitan, elektrik (cabling bawah tanah) etc
4. Konsep rumah tanpa pagar: 24 hrs security perimeter fencing dan rondaan guards disediakan
5. Natural settings i.e. pihak Country Heights cuba kekalkan contour tanah dan pokok-pokok hutan di sini tanpa di ratakan seperti kebanyakan projek lain.
6. 100% bebas untuk mencari kontraktor utk anda bina rumah sendiri. CHHB tak kenakan apa-apa syarat guna khidmat nya utk bina rumah.
7. Perkhidmatan security + lalang di trim kan (dari masa ke semasa) pada kadar RM100 sahaja sebulan.
8. Berhampiran dgn Lebuhraya LEKAS (1.5 km), Stesen Komuter Batang Benar (2.2 km), Nilai-3 (5 km), Lebuhraya Utara-Selatan (8 km).
9. Bersebelahan dgn Staffield Golf & Country Resort dan Kolej Tuanku Jaafar.



Saya alukan sebarang pertanyaan. :)

Kalau bertanya CHHB - developer sendiri jual dgn harga RM28/sqft buat masa ini.

Jadinya camner dpt harga RM14/sqft???

Dulunya, tahun 1995, waktu CHHB mula jual sebelum process pecah lot i.e. utk geran individu, telah ramai "spekulator hartanah" beli pada harga dari RM10/sqft ke RM18/sqft. Selepas process geran individu diperolehi, berlaku economic crash pada tahun 1998. Sejak dari tahun tu... sebahgian owner... jual sebahgian masih hold lot yg dibeli.

Kampus Universiti Al Azhar Tuanku Muhriz Pajam

http://www.alazhar.my/?p=34



***PENUBUHAN AL AZHAR NI DAN DITANGGUH DI SEBABKAN SUASANA POLITIK TIDAK STABIL DI MESIR***

http://www.utusan.com.my/utusan/Rencana/20130828/re_06/Universiti-al-Azhar-di-Malaysia-suatu-berita-gembira

Kelipan dari berita Utusan Malaysia 28 Aug 2013:
"Syukur alhamdulillah, Malaysia mencatat sejarah gembira kerana universiti tertua di dunia itu akan mewujudkan kampus cawangan yang pertama (kampus tetap) di negara ini.

Ia akan dikenali sebagai Universiti al-Azhar Kampus Tuanku Muhriz, Malaysia terletak di Ulu Bendul, Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Sementara menunggu pembinaannya siap, para pelajar akan ditempatkan di kampus sementara di Pajam, Mantin, Negeri Sembilan.


Ini pula dari rakan saya yg dah tinggal disitu hampir 15 tahun:
"Dear all,
Latest I know the whole commercial area had been bought over by an Arab to open up Al Azhar branch. Probably collaboration with the NS Royalty. I believe the deal push through after Country Heights Agree to sell all the building and not partial and seeking all the earlier few buyers to re sale. The area will be a booming place more and the trend has been positive since the LEKAS highway been open. Next to Pajam/Seri Pajam Development the big Player such as SP Setia already bulldozing all those palm trees for new township and this has push properties prices in Semenyih, Broga, Pajam and surrounding as well. Ada pulus boleh invest."
 
Last edited:
Sponsored Post

A.K

Fun Poster
Joined
Oct 30, 2010
Messages
256
Reaction score
0
Points
10
TT boleh PM lebih detail xx...?mgnai proses,loan & mcmana yg macam2 lg ar...?saya ni x pernah brurusan dgn properties ni...
 

YooHoo

Fun Poster
Joined
Jul 7, 2012
Messages
218
Reaction score
67
Points
20
College Heights Garden Resort is an academic township on healthy living with luxury of spaces, gardens and greenery. This township with self contained community comprises of Residential(Bungalow Land), Commercial(Shops) and Instituitional.

It is located at the heart of Pajam, Mantin surrounding of up-coming residential development. Near to INTI College, Legenda College, Kolej Tunku Jaafar, Nottingham University, USIM and Staffield Golf Club.

It is accessible via LEKAS Highway and North-South Express Highway. A Convenience route to Nilai - 5min, Seremban - 10min, Semenyih - 10min, Kajang - 10min, PutraJaya and CyberJaya - 20min.
 
Last edited:

havrilsz

Active Member
Joined
Mar 27, 2010
Messages
1,103
Reaction score
2
Points
30
Pm detail tt..berminat gak nak tgk tmpt tu.. Sape punyer tanah ..
 

luminor

Active+ Member
Joined
Feb 21, 2012
Messages
4,596
Reaction score
8
Points
25
ganung plak tt ni..berdebar pakcik....hantar pm quatation kat den tt hihihi
 

YooHoo

Fun Poster
Joined
Jul 7, 2012
Messages
218
Reaction score
67
Points
20
Tuan-tuan cuba google dahulu.

College Heights Garden Resort (CHGR) ini ... freehold ...property developernya ialah Country Heights Holdings Berhad (CHHB).

http://www.countryheights.com.my/college_heights_garden_resort.php

Antara projek perumahan yg sdg rancak berhampiran CHGR ini ialah projek Seri Pajam (bukan milik CHHB). Ini map Seri Pajam:


CHGR, lokasinya bebetul sebelah (berkongsi pagar) Staffield Country & Golf Resort.

Ada kesempatan nanti saya akan upload gambar2 kawasan dan rumah2 yg dah dibina di CHGR ini.
 
Last edited:

ihanizam

Junior Member
Joined
May 24, 2012
Messages
63
Reaction score
3
Points
11
kalau tgk background company mmg solid dan firm lahhh. 14 hengget psf kira murah btl tu. (*referring to malacca recent rate for bungalow lot). best of luck TT.

* saya dok melaka, tp kampung saya kajang jer. idakla jauh mana dr tmpt TT beli tuh
 

joee

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Oct 1, 2010
Messages
40,610
Reaction score
908
Points
161
upload gambar tt
 

msazmer

Super Active Member
Joined
Feb 26, 2008
Messages
5,836
Reaction score
22
Points
70
ada lagi lot yg tinggal?
 

oimates

Active+ Member
Joined
May 10, 2009
Messages
2,933
Reaction score
42
Points
30
kira murah dah tu rm14/sqf...siapa berkemampuan baik beli cepat...boleh wat banglo sendiri nanti..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register