Pada suatu masa dahulu, di suatu negeri .......................

CG Sponsors




yustaiping2

Active+ Member
Joined
Apr 7, 2008
Messages
2,664
Reaction score
42
Points
40
Al-kisah....

Pader satu hari ader seorang budak pompuan bernamer Cinderella. Dia tinggal dgn emak tiri dia dan tiga orang kakak dia punyer laki... eh salah... kakak tiri dia.

Saban hari saban waktu dia kener buli dgn kakak kakak tiri dan emak tiri dia. Hari hari dia diperintah oleh manusia manusia yg tak berhati perut nie.

"Cinderella! Amekkan kan aku air esbok!"

"Cinderella! Gosokkan baju aku!!!"

"Cinderella! Pi kasi makan kuder aku!"

"Cinderella! Pi gali perigi!"

"Cinderella! Korek tinger aku jap!"

Pader satu hari, ader satu majlis tari menari kat istana yg dianjurkan
oleh Kelab Joget Lambak. Putera raja di negara itu hendak memilih pompuan kabaret
untuk dijadikan isteri, so dijemputlah sumer anak anak gadis di negara itu
untuk menghadiri temasya tari menari.


Tiga tiga kakak tiri dia bukan main excited sekali... mak dia pun samer. So diorang pun preparelah untuk majlis tersebut dgn harapan mereka akan dipilih untuk menjadi isteri putera raja. Mak dia tak masok share pasal mak dia muker pecah, so dia hanyer bleh kasi sokongan moral je kat tiga tiga anak dia nie.



Cinderella pun excited jugak, tapi dia tidak dibenarkan pergi unless dia dah habiskan kerja kerja rumah yg ditugaskan kepadernyer. Keraner terlalu sangat ingin pergi ke majlis itu, Cinderella berupaya menyiapkan sumer kerja kerja rumahnyer.

"Ok Emak, sumer sudah habis, Cinderella boleh pergi ke party tu next week ye?" katernyer dgn nada yg cukup gembira.

Mak tiri dia nie sememangnyer tak mahu dia pergi, hati dia busok keraner
dia tahu Cinderella memang jambu. So di perintahkannyer lagik untuk terus
bekerja.


"Oh kao dah habis ye? Ok sekarang kao cat rumah nie, lepas tu kao
pasang cornice letak downlight siket, pastu buat kabinet, pastu buat wiring,
kalao dah siap baru kao bleh pergi" perintah mak tiri dia.


Cinderella kecewa, dia tahu there's no way dia bleh buat sumer kerjer
kerjer tu by next week, dia boring, duduk termenung sambil terisak isak menangis.
Tetiber Fairy Godmother dia turun dari kayangan.

"Aper pasal kao bersedih Cindy?" tanyer Fairy Godmother.


"Sedih ah... takleh pergi party unless sumer kerja kerja nie siap" jawab Cinderella.


"Lerr buat lah kerjer tu... maner tahu kalao sempat", pujuk Fairy Godmother tu.


"Maner bleh sempat.... nak jalan pi shopping bebarang lagik, abih nak buat lagik... jalan nak shopping bebarang je dah makan maser dua tiga hari" balas
Cinderella.


"Oh pasal tu? don't u worry... i can help u with that", balas Fairy Godmother.


"Camner?" tanyer Cinderella.


Si fairy godmother pun amek sekeping buku yg dah lusuh, dia amek tongkat
hikmatnyer dan transform tu buku ke satu buku baru yg sangat tebal. Di campakkannyer kepader Cinderella.

"Nak save time? Nah amek nie... Yellow Pages... let ur finger do the
walking!"



SEKIAN



Pengajaran :

Jgn nak berangan, kalau nak sesuatu benda tu kena usaha sedikit, jgn harap lah boleh jadik dgn serta merta!
 
Sponsored Post

kancil biru

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2008
Messages
11,641
Reaction score
1,099
Points
191
ermmmm betul ... mmg benda nie logik jgn harapkan nk berangan ja
 

yustaiping2

Active+ Member
Joined
Apr 7, 2008
Messages
2,664
Reaction score
42
Points
40
saja naikkan bebenang aku yang lama untuk tatapan generasi kini.... sambil untuk menaikkan post aku...... hahaha
 
Sponsored Post
Top
Log in Register