BTC USD 38,627.9 Gold USD 1,815.01
Time now: Jun 1, 12:00 AM

org jepun memang pandai bersopan- santun dan berjimat.

underscore

Legendary Member
Joined
Sep 20, 2008
Messages
11,610
Reaction score
4,276
Points
196
mereka akan... email/sms dahulu sebelum call :)cgrock

satu kaji selidik yang dilakukan oleh Ishare (Jepun) mengatakan bahawa kebanyakan dari rakyat mereka akan menghantar email (SMS) terlebih dahulu sebelum menelefon seseorang.

Hal ini dilakukan untuk memastikan bahawa yang dihubungi adalah tidak sibuk seperti berada di kereta, bas dan lainnya.

Dan bila orang tersebut memang tidak dapat di telefon maka orang itu akan membalas SMS/ email tersebut.

40,7% wanita dan 19,9% lelaki melakukan hal yg sama sebelum menghubungi seseorang.

kalau kita akan SMS bila call tak dapat... ~X(

jarang sangat kita SMS atau email dulu sebelum call. :-?



itu cara mereka.. anda bila lagi :)cgrock
:)paid:)paid
 
Sponsored Post

anakmalaya

Active+ Member
Joined
Oct 1, 2009
Messages
3,632
Reaction score
47
Points
30
ler..rupe2nye org jepun pun mcm aku gak... HEHEHEHEHEHEHE
 

Scorpions10

Legendary Member
Joined
Jan 29, 2010
Messages
16,345
Reaction score
56
Points
120
dorg mmg dididik dgn disiplin yg tinggi disokolah ngan rumah sama shj.rakyat yg berdisiplin rakyat yg sentiasa mengguna akal mmg akan maju.
 

silverchair959

Legendary Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
18,146
Reaction score
90
Points
135
siapa tak kenal orang jepun...tgk saja pemain bola mereka...dulu org jepun semuanya kecik2...sekarang dah jadi gergasi bolasepak asia huhuhuhu
 

Jutawan

Super Active Member
Joined
Oct 17, 2006
Messages
7,480
Reaction score
182
Points
78
Orang kit buat 'miss call', dengan harapan orang yang kita buat miss call akan call kita balik... teknik berjimat. Jepun berdisiplin, orang kita berjimat.. he..he..
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,684
Reaction score
535
Points
171
aku memang buat stail org jepun tuh..

ada gaya2 jepun gak nih
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
citt.. orang jepun ni mcm tiru gaya aku je.. aku biasanya akan call dulu member aku utk pastikan mereka tak sibuk / tak driving.. :)paid
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register