online shop script....

CG Sponsors




zacxzone

Fun Poster
Joined
Nov 2, 2008
Messages
867
Reaction score
10
Points
15
mcmne nk wt online shop?? e-commerce la.... sape2 thu x? leh tlg ajar?
taw sape2 ade file script dan database dy?? tlg la share..nk jual keropok nie....tlg yea.....

p/s:free la..sbb bnda nie leh dpt kt internet, tp ak cuma xthu cara nk wt....
 
Sponsored Post

mesir

Active+ Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
3,939
Reaction score
55
Points
35
Salam.
Encik boleh gunakan fantastico yg dah tersedia install di hosting encik untuk menginstall script e-commerce pd site anda.

Terdapat byk pilihan dan mudah diuruskan.
 

schrolll

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,535
Reaction score
0
Points
20
name fantastico pun dah mcm happening pening dah
 

anuar76

Fun Poster
Joined
Jul 10, 2008
Messages
489
Reaction score
3
Points
15
Kalau nak yg free ada beberapa pilihan:

1. OS Commerce
2. Cre-Loaded (my fav tapi susah gak untuk beginner)
3. Zen Cart
4. Virtuemart (tapi kena install sekali dgn Joomla)

Ni yg popular lah... ada banyak lagi tapi tak pernah guna so tak leh nak bagi comment.
 

anipo

Active+ Member
Joined
May 15, 2008
Messages
4,887
Reaction score
126
Points
33
Kalau nak yg free ada beberapa pilihan:

1. OS Commerce
2. Cre-Loaded (my fav tapi susah gak untuk beginner)
3. Zen Cart
4. Virtuemart (tapi kena install sekali dgn Joomla)

Ni yg popular lah... ada banyak lagi tapi tak pernah guna so tak leh nak bagi comment.
trima kasih bg cadangan ni..
anip nak try satu2 script, kalo bole :D he3
 

emasstech

Active+ Member
Joined
Sep 19, 2007
Messages
3,795
Reaction score
71
Points
30
trima kasih bg cadangan ni..
anip nak try satu2 script, kalo bole :D he3
jangan try satu2..tapi sila ,masterkan satu2 baru tau mana satu kelebihan dan kekurangan
 

ecs

Freshie
Joined
Nov 5, 2007
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
Kalau nak guna opensource saudara blh cuba magentocommerce.com. Baru dilancarkan tahun ini. Lebih professional looking dari lain2 opensource.
 

zacxzone

Fun Poster
Joined
Nov 2, 2008
Messages
867
Reaction score
10
Points
15
waa.....thnks smua...nanti saya cuba try.....tp kn bes klu otai2 kt sini trus bg tutorial kt beginner dlm bab nie kn.....huhuh....ok saya akn check tgk! tq.. sape2 ade cadangn lg sila share yea....
 

berlian156

Fun Poster
Joined
May 3, 2008
Messages
239
Reaction score
0
Points
10
mcmne nk wt online shop?? e-commerce la.... sape2 thu x? leh tlg ajar?
taw sape2 ade file script dan database dy?? tlg la share..nk jual keropok nie....tlg yea.....

p/s:free la..sbb bnda nie leh dpt kt internet, tp ak cuma xthu cara nk wt....
aku pakai virtuemart..tapi benda ni kena integrated dengan joomla.

mula2 install joomla..
pastu add virtuemart component..

www.mobile-watch-phone.com

ni laman web aku guna virtuemart..
kalau nak aku tolong buat, boleh gak.. tapi ada bayaran le..hehe:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register