Ok x kalo jual beras kat singapore?

Recommended Brokers


Latest Threads

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,779
Reaction score
313
Points
83
Sana beras premium murah banding malaysia. Kat malaysia ni pengedar besar pun kena ikut harga yang ditetapkan kerajaan. Yelah kan.. kalau tak buat gitu guane petani kita nak idup.

ye dok...beras ape tu?
 
Sponsored Post

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,779
Reaction score
313
Points
83
Singapore kalau di Mustafa Central beras basmathi contohnya ada lebih dari 20 jenis. Harga murah berbanding Malaysia dengan kadar gred premium. Beras ni datang dari Pakistan/India.

pasaipa member sg beli sampai 2 guni...aku igt mahal sana

aku check kt online pun mahal sana lg
 

samad

Fun Poster
Joined
Dec 26, 2005
Messages
888
Reaction score
100
Points
43
pasaipa member sg beli sampai 2 guni...aku igt mahal sana

aku check kt online pun mahal sana lg
beras biasa tak tau, hat yang basmathi dia banyak pilihan dan mustafa ni macam mydin. geng mamak jadi dia byk import dari sana. kalau masyarakat india suka shopping utk deepavali di sini, serbuk kari ada berpuluh jenih, semua mai direct dari india.

kalau ikut currency, beras import thailand/malaysia mungkin juga lebih murah di sini sebab dia berbelanja ukut tukaran wang sini. cuma nnt kalau kantoi dgn kastam di checkpoint, dia kena bayar vat / gst sbb tak beli di singapore
 

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,779
Reaction score
313
Points
83
beras biasa tak tau, hat yang basmathi dia banyak pilihan dan mustafa ni macam mydin. geng mamak jadi dia byk import dari sana. kalau masyarakat india suka shopping utk deepavali di sini, serbuk kari ada berpuluh jenih, semua mai direct dari india.

kalau ikut currency, beras import thailand/malaysia mungkin juga lebih murah di sini sebab dia berbelanja ukut tukaran wang sini. cuma nnt kalau kantoi dgn kastam di checkpoint, dia kena bayar vat / gst sbb tak beli di singapore

X taula nk kata...tgkla member sg mai dtg repeat beli ke x hehe

Tp dia mmg jenis shopping brg kt jb je

Masuk jb kul 10 pg...kul 1 ptg balik sg...kije 3 ptg kt shipyard
 

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
10,779
Reaction score
313
Points
83
Ramai org sg msg nk beras

Tp aku x berani masuk

Kang kena cukai kaw2 mampuih...kalo lepas xpe
 
Sponsored Post
Top
Log in Register