offshore company

CG Sponsors




young and dangerous

Active Member
Joined
May 12, 2008
Messages
1,090
Reaction score
14
Points
25
salam nak tanya sapa2 yang ada pengalaman and knowledge bab offshore company punya formation..kindly advice..
 
Sponsored Post

khalifah03

Fun Poster
Joined
Nov 10, 2006
Messages
152
Reaction score
2
Points
15
muidah

aku dah ada satu company dkt offshore,buka di delaware,USA...intra investment LLC ...mudah sahaja..pakai online sahaja..kos dlm US$1500 shj skali dgn lawyer fee dan courier fee...
 

adar

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
aku dah ada satu company dkt offshore,buka di delaware,USA...intra investment LLC ...mudah sahaja..pakai online sahaja..kos dlm US$1500 shj skali dgn lawyer fee dan courier fee...
apa kebaikannya bro? kalo cukai mcm mana? bayar kat US atau Malaysia? atau boleh lepas kedua2 negara?

pastu boleh buka current account dgn bank US tak?
 

328i

Fun Poster
Joined
Feb 15, 2008
Messages
898
Reaction score
2
Points
15
MANA LINK DIA BRO....KALAU REG ONLINE TU......
nak gak tahu ni.....\
kalau semudah tu.....
 

emasstech

Active+ Member
Joined
Sep 19, 2007
Messages
3,794
Reaction score
71
Points
30
aku dah ada satu company dkt offshore,buka di delaware,USA...intra investment LLC ...mudah sahaja..pakai online sahaja..kos dlm US$1500 shj skali dgn lawyer fee dan courier fee...
Bagusss nihhh :):)
 

emasstech

Active+ Member
Joined
Sep 19, 2007
Messages
3,794
Reaction score
71
Points
30
apa kebaikannya bro? kalo cukai mcm mana? bayar kat US atau Malaysia? atau boleh lepas kedua2 negara?

pastu boleh buka current account dgn bank US tak?
Buka akaun boleh...tapi tang current account tak tau plak

tapi better bukak akaun di free duty nyer lagi ok kot.s.ebb US pon tax dia bleh tahan
 

young and dangerous

Active Member
Joined
May 12, 2008
Messages
1,090
Reaction score
14
Points
25
aku ingat tak idup thread ni.. ok offshore company ni buat lari tax.. ade bebrapa negara yang tax heaven.. dan setelah aku kaji baru aku nampak kenapa ramai invesment company yang bukak offshore.. nak bukak dia bergantung pada law sesuatu negara.. malaysia pun ade tapi baik tak payah bukak la.. membazir je kalau bukak kat labuan tu.. kalau bukak di panama.. ok.. tax heaven.. once dah ade offshore company.. boleh diuruskan untuk bukak offshore account.. ade beberapa company yang bagus untuk bukak offshore company ni.. ni aku bagi link..http://www.mydeltaquest.com/english/.. charge dia mahal skit berbanding yang lain.. kalau kata nak bukak offdshore company kalau nak lari tax.. aku cadangkan panama.. dan kalau duit forex ni.. boleh lah masukkan ke akaun bank offshore.. pastu transfer ke akaun kita di malaysia.. kalau rasa nak bukak hsbc offshore pun boleh jugak..ade rasanya.. bukak la barclay punya akaun..
 

rashia

Junior Member
Joined
Jan 1, 2009
Messages
50
Reaction score
0
Points
6
sape2 yg minat nk invest offshore col aku - 0139385634
 

TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
sya berminat nak study ttg offshore investment ni

betul ke kita boleh dpt 300% per year profit

please advise :)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register