BTC USD 22,994.5 Gold USD 1,928.05
Time now: Jun 1, 12:00 AM

offshore company

Sponsored Post

adar

Super Active Member
Messages
9,027
Paid Membership
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
aku dah ada satu company dkt offshore,buka di delaware,USA...intra investment LLC ...mudah sahaja..pakai online sahaja..kos dlm US$1500 shj skali dgn lawyer fee dan courier fee...

apa kebaikannya bro? kalo cukai mcm mana? bayar kat US atau Malaysia? atau boleh lepas kedua2 negara?

pastu boleh buka current account dgn bank US tak?
 

emasstech

Active+ Member
Messages
3,795
Joined
Sep 19, 2007
Messages
3,795
Reaction score
71
Points
30
apa kebaikannya bro? kalo cukai mcm mana? bayar kat US atau Malaysia? atau boleh lepas kedua2 negara?

pastu boleh buka current account dgn bank US tak?

Buka akaun boleh...tapi tang current account tak tau plak

tapi better bukak akaun di free duty nyer lagi ok kot.s.ebb US pon tax dia bleh tahan
 

young and dangerous

Active Member
Messages
1,090
Joined
May 12, 2008
Messages
1,090
Reaction score
14
Points
25
aku ingat tak idup thread ni.. ok offshore company ni buat lari tax.. ade bebrapa negara yang tax heaven.. dan setelah aku kaji baru aku nampak kenapa ramai invesment company yang bukak offshore.. nak bukak dia bergantung pada law sesuatu negara.. malaysia pun ade tapi baik tak payah bukak la.. membazir je kalau bukak kat labuan tu.. kalau bukak di panama.. ok.. tax heaven.. once dah ade offshore company.. boleh diuruskan untuk bukak offshore account.. ade beberapa company yang bagus untuk bukak offshore company ni.. ni aku bagi link..http://www.mydeltaquest.com/english/.. charge dia mahal skit berbanding yang lain.. kalau kata nak bukak offdshore company kalau nak lari tax.. aku cadangkan panama.. dan kalau duit forex ni.. boleh lah masukkan ke akaun bank offshore.. pastu transfer ke akaun kita di malaysia.. kalau rasa nak bukak hsbc offshore pun boleh jugak..ade rasanya.. bukak la barclay punya akaun..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register