OD ASB n Term Loan ASB... enterprise

CG Sponsors




syawal_shafiee

Fun Poster
Joined
Jul 18, 2008
Messages
146
Reaction score
1
Points
15
2 hari lepas aku g M**bank, n tanya ttg nih, pastu officer dia gtau, "p tanya kawan2 yg buat biz...":mad:
ada sapa2 punya idea ttg hal nih....? :((
 
Sponsored Post

syawal_shafiee

Fun Poster
Joined
Jul 18, 2008
Messages
146
Reaction score
1
Points
15
bro Anuarul:: WAW!!! avatar takda jerawat pon..
okay,balik ke asal..
aku dah ada baca dah dua2 tuh... tapi, tak clear... ~X( cuma last 2 days, officer tuh kata kalau buat OD asb, deorang akan bagi satu buku check kat applicant... interest charge dia 8% +++ pastu, dia ada gtau ttg term loan... part aku tanya ttg term loan tuh, teruih dia potong n gtau aku cari kawan2 biz yg lain...:eek: tension oo000 tau la beliau bizi... huhuhu

aku ingat nak apply n aku tak tau kiraan dia... charge dia... btw, thank u b0th....
 

anuarul

CG Top Poster Club
Joined
Jan 9, 2009
Messages
26,151
Reaction score
104
Points
133
bro Anuarul:: WAW!!! avatar takda jerawat pon..
okay,balik ke asal..
aku dah ada baca dah dua2 tuh... tapi, tak clear... ~X( cuma last 2 days, officer tuh kata kalau buat OD asb, deorang akan bagi satu buku check kat applicant... interest charge dia 8% +++ pastu, dia ada gtau ttg term loan... part aku tanya ttg term loan tuh, teruih dia potong n gtau aku cari kawan2 biz yg lain...:eek: tension oo000 tau la beliau bizi... huhuhu

aku ingat nak apply n aku tak tau kiraan dia... charge dia... btw, thank u b0th....
ko nak buat odasb la?

odasb leh buat lagi ke??
 

syawal_shafiee

Fun Poster
Joined
Jul 18, 2008
Messages
146
Reaction score
1
Points
15
ko nak buat odasb la?

odasb leh buat lagi ke??
OD asb tuk individu mmg dah takda... macam semua tau, dah freeze... 1 day akan bukak balik... insyaALLAH... :">

yg aku tanya nih tuk company nya... cuma, aku terkeliru dgn term yg dia gunakan.... ODASB enterprise vs term LOan ASB... #:-S

kalau tak dapat jawapan, insyaALLAH, esok senayan, aku p len kat minah tu....~X(
 

usahawanmuda

Freshie
Joined
Mar 27, 2010
Messages
14
Reaction score
0
Points
3
Betul ke OD pakai ASB dah dibekukan buat masa ni?

yang saya tahu, kaedah OD - Bank PInjam duit dari rakyat. kita dapat dividen gak.

selalunya, kalau kita dgar, rakyat buat loan (pinjaman) - kaedah ni, bank la yang untung gile..

Klau bank sekat ttg OD, mungkin dorg xnak kerugian kot. ramai yang tak tahu teknik ni..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register