OD against FD

CG Sponsors




Martin

Freshie
Joined
Jun 2, 2008
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
salam semua

sy ada fixed deposit dan nak buat overdraft >2X (FD 10000 dan blh dapat OD >10000). Adakah bank blh tawarkan servies mcm nie? sy nak ambil external exam dan skrg takde kerja so tak harap blh dpt personal loan la. ade siape yg blh tlg? TQ
 
Sponsored Post

black7

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2008
Messages
522
Reaction score
11
Points
15
salam semua

sy ada fixed deposit dan nak buat overdraft >2X (FD 10000 dan blh dapat OD >10000). Adakah bank blh tawarkan servies mcm nie? sy nak ambil external exam dan skrg takde kerja so tak harap blh dpt personal loan la. ade siape yg blh tlg? TQ
setahu sy sukar bank nak bg MOA 100%..kalo 95% tu ade la..tapi bkn OD vs FD..OD vs ASB...leh rujuk thread kelas OD...
 

buytosell

Active Member
Joined
May 20, 2008
Messages
1,673
Reaction score
3
Points
25
yup...selalunya kalau nak buat OD kena ader cagaran...yang selalu buat pakai asb lepas tu convert ker sijil, dan seterusya apply OD kat mana-mana bank yand sediakan facilities untuk OD nie..
setahu sy sukar bank nak bg MOA 100%..kalo 95% tu ade la..tapi bkn OD vs FD..OD vs ASB...leh rujuk thread kelas OD...
 

Martin

Freshie
Joined
Jun 2, 2008
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
sebab sy dah takde kerja nak study skrg. itulah problem sikit. tak lepas personal loan. sy ingat FD itu blh kira cagaran.
 

black7

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2008
Messages
522
Reaction score
11
Points
15
bro, non-bumiputera blh apply asb kah?
tak boleh non bumi apply asb..kalo cam asm,asw2020 boleh..baik awak g rujuk dgn bank..berapa dia leh bg od against FD...sebb kat sini ramai guna asb..

p/s: harap membantu...:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register