Oculus Quest, Stand alone VR headset yang mampu milik.

Recommended Brokers


fadl

Fun Poster
Joined
Feb 3, 2013
Messages
552
Reaction score
50
Points
20
Minggu lepas, saya telah membeli headset VR Oculus Quest dengan harga RM2550 dari Miyamondo. Bestnya headset ni adalah ianya tak perlu disambung dengan komputer atau smartphone (Cuma perlu smartphone masa nak setup pertama kali jer). Semua ada build in dalam headset ni. So dengan RM2550 tu anda dah dapat fully functional VR, berbanding dengan Oculust Rift atau Vive yang mana anda still kene invest untuk PC selain dari headset tu sendiri . Tolong jangan salah faham, walaupun Oculus Quest ni stand alone, ianya mempunyai 6 dof tracking macam Oculus Rift dan HTC Vive. Maknanya ia bukan saja track arah pandangan anda, tapi pergerakan kiri kanan depan belakang anda. Tambahan lagi, memandangkan saiznya yang kompak, Oculus Quest ni senang di bawa ke mana2. Masa berenti kat RnR pon boleh main VR kalo nak.

Gambar bawah ni adalah Oculus Quest yang saya beli.
IMG-20190904-WA0001.jpg
 
Top
Log in Register