BTC USD 65,297.8 Gold USD 1,782.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

'Obama boleh dipercayai'

ekom

Active Member
Joined
Dec 9, 2006
Messages
1,663
Reaction score
6
Points
25
Charlotte: Bekas presiden Amerika Syarikat, Bill Clinton, meminta pengundi menaruh kepercayaan kepada Barack Obama untuk membawa mereka menikmati kemakmuran dengan memberi mandat kepada calon presiden Demokrat itu bagi penggal Ke-2.

Sambutan hangat
Kemunculan Clinton mendapat sambutan hangat dan bekas presiden selama dua penggal itu memberitahu konvensyen Demokratik bahawa beliau percaya dengan sepenuh hati presiden ke-44 Amerika itu semakin hampir membangunkan ekonomi negara.

Bercakap secara langsung kepada pengundi yang masih berbelah bagi dengan masa tidak sampai sembilan minggu hingga pilihan raya November ini, Clinton yang berkhidmat pada 1993 hingga 2001 berkata, Obama berjaya mengatasi pelbagai cabaran getir.

Tiada presiden termasuk saya atau sebelum saya, boleh memperbaiki sepenuhnya semua kerosakan yang dihadapinya dalam empat tahun.

Obama meletakkan asas bagi ekonomi baru bagi kita berkongsi kemakmuran dan jika perlukan bukti, anda dapat rasakannya.

Percaya sepenuh hati
Sama ada rakyat Amerika percaya apa yang saya katakan atau tidak, saya cuma ingin anda tahu saya percaya. Saya percaya dengan sepenuh hati, kata Clinton.
Selepas memberi ucapan kepada 15,000 penyokong setia Demokrat selama 45 minit, Obama menyertai Clinton di pentas yang mengundang tepukan gemuruh delegasi konvensyen.

Obama juga akan memberi ucapan di konvensyen itu.

Pegawai kempen membatalkan rancangan untuk Obama memberi ucapan pencalonan hari ini di Stadium bola sepak Amerika, dengan harapan mencipta semula suasana keselepas menang seperti ucapannya pada 2008.

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Obamabolehdipercayai_/Article/artikel
 
Sponsored Post

mosat_network

Active+ Member
Joined
Jan 13, 2011
Messages
3,598
Reaction score
396
Points
41
cerita budak 15 tahun di singapore lebih dipercayai dari cerita obama..:eek::)):eek:
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register