BTC USD 38,529.4 Gold USD 1,800.62
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Novel...

harraz asyraaf

Super Active Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
7,794
Reaction score
93
Points
70
Aku teringin nak bca novel plak..

tapi tak tau nak mula ngn tajuk yg mcmne..
few of my fren ada recommend;

Ombak Rindu
Setai Menanti..tak silap aku dedua pun penulisnya sama..

ada recommendation lain??

kalau leh..share la jugak ngn aku sinopsis nya sekali k..
 
Sponsored Post

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
Aku teringin nak bca novel plak..

tapi tak tau nak mula ngn tajuk yg mcmne..
few of my fren ada recommend;

Ombak Rindu
Setai Menanti..tak silap aku dedua pun penulisnya sama..

ada recommendation lain??

kalau leh..share la jugak ngn aku sinopsis nya sekali k..

novel melayu aku cuma baca Matt Romeo saja...
 

eyza

Super Active Member
Joined
Mar 1, 2007
Messages
6,637
Reaction score
0
Points
60
baca karya ahadiat..
best..sebab tak heavy sgt..
 

ammar5

Super Active Member
Joined
Feb 23, 2006
Messages
6,511
Reaction score
14
Points
65
dah buhsan baca paper ke???nak baca novel lak :p
 

eyza

Super Active Member
Joined
Mar 1, 2007
Messages
6,637
Reaction score
0
Points
60
andai semalam kumiliki..
best..
kisah die tentang tue lah..
ha..nak tau..baca sendiri..ekekeke
 

jomie

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Sep 24, 2008
Messages
6,845
Reaction score
614
Points
111
Aku recommend ngko bace 'Bagaikan Puteri' Penulisnye : Ramli Awang Mursyid
Pengeluar : Alaf 21 Sdn. Bhd.
...Synopsis

Berlatarkan zaman sekarang dan zaman kesultanan melayu melaka...
Kehebatan Laksamana Sunan..
Laksamana yang berjaya memikat hati seorang gadis yang bernama Haryani (berasal dari abad 21, tapi koma pastu rohnya telah singgah ke zaman kesultanan melayu melaka...


Lepas aku bace novel ni, baru haku tahu..rupe2nye Hang Tuah tu bukanla kuat sangat...tapi aku memang respect kat Laksamana yang tak ditulis dlm sejarah tapi wujud di satu ketika dahulu..iaitu Laksamana Sunan (seorang anak melayu yang difitnah dan kemudian membawa diri ke Acheh dan menuntut ilmu persilatan disana)..pastu dia balik ke sini semula atas pelbagai urusan..org kat sini semuenye tak kenal dia tu la sebenarnye Laksamana Sunan yang terkenal seluruh Nusantara tu..tapi dia merendah diri setakat perkenalkan nama betul dia je iaitu Saifudin...

Memang best novel ni...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register