BTC USD 48,017.2 Gold USD 1,754.18
Time now: Jun 1, 12:00 AM

PC News Norton Dalam Perbincangan Untuk Membeli Avast

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
31,375
Reaction score
4,150
Points
236
NortonLifeLock, syarikat yang menghasilkan perisian Norton Antivirus dilaporkan ingin mengambil alih syarikat perisian antivirus Avast. Kedua-dua syarikat kini dalam perbincangan dengan pembelian dilalukan dalam bentuk wang tunai dan pertukaran stok syarikat. Avast yang mempunyai sekitar 435 juta pengguna aktif bulanan ini dianggarkan bernilai $8 bilion.

NortonLifeLock kini diberikan masa sehingga 11 Ogos untuk mengumumkan tawaran harga pembelian kepada Avast. Avast ialah syarikat yang ditubuhkan di Republik Czech pada tahun 1988 yang menawarkan perisian antivirus pada komputer peribadi sebelum turut menawarkannya juga pada telefon pintar. Sementara itu NortonLifeLock ialah syarikat baharu yang ditubuhkan selepas Symantec menjual perniagaan sekuriti untuk perniagaan mereka kepada Broadcaom.

1626953063336.png

Sumber asal https://www.wsj.com/articles/nortonlifelock-in-talks-to-buy-avast-11626287085?mod=djemalertNEWS
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
313,916
Reaction score
14,949
Points
2,376
NortonLifeLock, syarikat yang menghasilkan perisian Norton Antivirus dilaporkan ingin mengambil alih syarikat perisian antivirus Avast. Kedua-dua syarikat kini dalam perbincangan dengan pembelian dilalukan dalam bentuk wang tunai dan pertukaran stok syarikat. Avast yang mempunyai sekitar 435 juta pengguna aktif bulanan ini dianggarkan bernilai $8 bilion.

NortonLifeLock kini diberikan masa sehingga 11 Ogos untuk mengumumkan tawaran harga pembelian kepada Avast. Avast ialah syarikat yang ditubuhkan di Republik Czech pada tahun 1988 yang menawarkan perisian antivirus pada komputer peribadi sebelum turut menawarkannya juga pada telefon pintar. Sementara itu NortonLifeLock ialah syarikat baharu yang ditubuhkan selepas Symantec menjual perniagaan sekuriti untuk perniagaan mereka kepada Broadcaom.

1626953063336.png

Sumber asal https://www.wsj.com/articles/nortonlifelock-in-talks-to-buy-avast-11626287085?mod=djemalertNEWS

Lama tak dengar Norton dengan Avast ni
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
313,916
Reaction score
14,949
Points
2,376
Avast masih dalam industri Antivitirus, tapi Norton dah beralih kepada teknologi sekuriti korporat :)

Saya pakai Karspersky dekat laptop sdiri
Sebab tu lama dah tak amik tahu asal Norton dgn Avast
 

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
Aug 2, 2007
Messages
14,998
Reaction score
2,356
Points
201
Aku pakai avast boleh la sebab free ja la huhuhu
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
313,916
Reaction score
14,949
Points
2,376
Aku pakai avast boleh la sebab free ja la huhuhu

Pernah jugak pakai Avast dulu
Masa zaman belajar
Lepas dah kenai Karpersky
Tinggai dah hat lain
 

isteri_aku

Active Member
Joined
Feb 5, 2012
Messages
2,147
Reaction score
56
Points
40
Lama tak dengar Norton dengan Avast ni
Teringat awal 2000an kalo lepas format PC mesti install Norton Systemworks dulu...wajib! Pastu bersusun meter kat taskbar kahkah...kenangan win98se dgn ram 64mb
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
313,916
Reaction score
14,949
Points
2,376
Teringat awal 2000an kalo lepas format PC mesti install Norton Systemworks dulu...wajib! Pastu bersusun meter kat taskbar kahkah...kenangan win98se dgn ram 64mb

Hihi
Mula² ada PC sendiri dulu
Awal 2000an
Memang pakai Norton je
Tapi akan jadi slow sikit PC sebab dia scan semua file
Detail
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register