BTC USD 63,915.4 Gold USD 1,776.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai normal ke mcm ni?

sarah ali khan

Active+ Member
Joined
Oct 19, 2011
Messages
3,424
Reaction score
24
Points
25
normal ke kalau kita ni terlalu byk bersabar dan x melawan? dan x tau mcm mana nk defend diri sendiri dan melawan balik? like aku ikut je ape org like aku ni 'xleh stand for my own rights'..org yg nk instruct aku apa yg aku kene buat dan aku pulak xtau mcm mn nk object.

aku pun xtau kenapa aku jd terlampau pasif mcm ni..kdg2 aku x puas hati ngn sekeliling, tp aku just simpan. skrg aku rasa makin ramai org pijak kepala aku.

normal ke jd terlebih sabar mcm ni?
 
Last edited:
Sponsored Post

Mad_Hatter

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2011
Messages
9,823
Reaction score
1,510
Points
151
Biasa je kalau terlenih sabar. Cima jangan sampai kena tindas dengan orang lain je. Kalau orang dah pijak kepala, kena lawan jugak la.
 

munirahh88

Fun Poster
Joined
Dec 27, 2010
Messages
426
Reaction score
2
Points
15
sama la....tapi aku kalau dah tak tahn sangat aku membebel tp kat
blakang orang tu....hehe
 

akuisaku

Active Member
Joined
Aug 20, 2009
Messages
1,477
Reaction score
5
Points
25
x puas aty ckp...luahkan....yes kate yes....no kate no....jgn jadi yesman...
 

malayleaks

Active Member
Joined
Jan 1, 2011
Messages
2,418
Reaction score
14
Points
25
Mak saya selalu pesan "Biar laa orang buat kat kita,kita jangan buat buruk kat orang".

Tapi sampai kes dah pijak kepala dan mencabar maruah harga diri,kena juga pertahankan diri tuh TT.Nanti kalau dah selalu kena pijak kepala,orang lain pun hilang hormat pada kita..realitinya masyarakat kita telah terdidik dengan cara sebegitu.

Ayuh,pertahankan diri anda,jangan diLEMBUkan sangat....moga2 mereka yang meLEMBUkan TT akan mengenang betapa nikmat dan syukurnya mempunyai seorang manusia seperti TT.
 

sungailang

Fun Poster
Joined
Dec 10, 2011
Messages
869
Reaction score
0
Points
10
setiap perbuatan mesti la ada pro & kontra.
kalau boleh kawal perasaan, bersabar tu elok. aman dunia.
tp kalau selalu pendam aje pun tak bagus. nanti lagi pressure.
cer citer luahkan apa rasa tak puas hati kat sini.. bukannya org tu tau pun. mungkin situasi yg kita tak puas hati tu, rupa2nya pernah terjadi pd org lain.
 

atak

Fun Poster
Joined
Sep 9, 2010
Messages
710
Reaction score
108
Points
23
sabar jela, sesungguhnya kesabaran tsbt akan dibalas dengan kebaikan.. contohnya saya... nak cita pae terjadi? xperlu dan rahsia haha
 

monst3r

Fun Poster
Joined
Apr 13, 2010
Messages
989
Reaction score
6
Points
15
kan bagus sabar..aku respek org yg sgt sabar..cuma perlu lah bertempat..keep it up yaww!
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register