BTC USD 35,241.6 Gold USD 1,764.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Noradz Travel & Services Sdn Bhd (664630-W)

M.Zai

Freshie
Joined
Apr 6, 2021
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
Sy baru terima hari ni surat dari S.I.Rajah. Mintak bayar 10% dan RM150. Due date 6/4/2021. Saya tak pernah deal dengan dia, pelik macam mana tahu nama, alamat dan jumlah pelaburan saya. Saya pernah bagi dokumen ke BNM dulu. Perlukah lagi saya deal dengan lawyer ni?
 
Sponsored Post

M.Zai

Freshie
Joined
Apr 6, 2021
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
ada orang terima surat bulan 11 kata due date bulan 11. Saya baru terima surat hari ni dan kata due date hari ni. :unsure::unsure::unsure:
 

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
15,725
Reaction score
706
Points
171
Sy baru terima hari ni surat dari S.I.Rajah. Mintak bayar 10% dan RM150. Due date 6/4/2021. Saya tak pernah deal dengan dia, pelik macam mana tahu nama, alamat dan jumlah pelaburan saya. Saya pernah bagi dokumen ke BNM dulu. Perlukah lagi saya deal dengan lawyer ni?
die salah satu peguam yg ambik kes claim...
bleh byr ikut kemampuan tak payah 10%...
bleh call no. dlm surat tu utk kepastian...
 

zamorano81

Freshie
Joined
Apr 21, 2020
Messages
20
Reaction score
2
Points
8
Salam semua,
Baru call SI Rajah semalam, dapat info 27 May akan ada hearing di mahkamah, berkenaan berapa jumlah dari segi % yang boleh di refund semula oleh pelabur,.
Sekian, pedih menunggu..
 

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
15,725
Reaction score
706
Points
171
Salam semua,
Baru call SI Rajah semalam, dapat info 27 May akan ada hearing di mahkamah, berkenaan berapa jumlah dari segi % yang boleh di refund semula oleh pelabur,.
Sekian, pedih menunggu..
Wslm... Pedih2...
 

Syuqkatiboy

Freshie
Joined
Dec 25, 2020
Messages
3
Reaction score
0
Points
33
Salam semua,
Baru call SI Rajah semalam, dapat info 27 May akan ada hearing di mahkamah, berkenaan berapa jumlah dari segi % yang boleh di refund semula oleh pelabur,.
Sekian, pedih menunggu..
Lepas hearing 27 May tu nanti hilang la pedihnya..
 

zamorano81

Freshie
Joined
Apr 21, 2020
Messages
20
Reaction score
2
Points
8
Salam semua,
Baru call SI Rajah semalam, dapat info 27 May akan ada hearing di mahkamah, berkenaan berapa jumlah dari segi % yang boleh di refund semula oleh pelabur,.
Sekian, pedih menunggu..
Salam semua,
Baru call SI Rajah, semalam punya hearing, mahkamah dah decide BNM kene refund pada investor, after so many rayuan dari BNM untuk menghalang claim dari investor/SI Rajah/lawyer..
Tetapiiiii jumlah claim yang boleh direfund tertakluk kepada pro rate yang akan di decide oleh BNM...
Keputusan jumlah % or prorate only can he known on 14 June 2021.. so berdoa lagi supaya % yg kita dapat le bg ih tinggi..
Contoh kalau kita hanya dapat 20% dari jumlah investment, tolak 10% bayar lawyer, kita hanya dapat remaining 10% je lah... sedih dpan pedih lagi skali
 

Syuqkatiboy

Freshie
Joined
Dec 25, 2020
Messages
3
Reaction score
0
Points
33
Salam semua,
Baru call SI Rajah, semalam punya hearing, mahkamah dah decide BNM kene refund pada investor, after so many rayuan dari BNM untuk menghalang claim dari investor/SI Rajah/lawyer..
Tetapiiiii jumlah claim yang boleh direfund tertakluk kepada pro rate yang akan di decide oleh BNM...
Keputusan jumlah % or prorate only can he known on 14 June 2021.. so berdoa lagi supaya % yg kita dapat le bg ih tinggi..
Contoh kalau kita hanya dapat 20% dari jumlah investment, tolak 10% bayar lawyer, kita hanya dapat remaining 10% je lah... sedih dpan pedih lagi skali
Power betul bnm ye.. siap tentukan brp rate nak byr...hakim cuma putuskan suruh byr je ke..
 

zamorano81

Freshie
Joined
Apr 21, 2020
Messages
20
Reaction score
2
Points
8
Power betul bnm ye.. siap tentukan brp rate nak byr...hakim cuma putuskan suruh byr je ke..
Ye hakim dah putuskan kena bayar refund kpd investor, kalau ikut crite SI Rajah sblm ni BNM nak bayar max 10k sorang je, x kira la berapa jumlah amount yg kene scam..pastu lawyer fight nak minta full investment amount, BNM siap buat rayuan plak, tu yg drag lg lama tu, kali ni lawyer pun dah pasrah, tapi legal fee maintain 10% ++ jgk, hampeh btul
 

kodoks78

Active Member
Joined
Jan 1, 2006
Messages
1,984
Reaction score
2
Points
25
Ye hakim dah putuskan kena bayar refund kpd investor, kalau ikut crite SI Rajah sblm ni BNM nak bayar max 10k sorang je, x kira la berapa jumlah amount yg kene scam..pastu lawyer fight nak minta full investment amount, BNM siap buat rayuan plak, tu yg drag lg lama tu, kali ni lawyer pun dah pasrah, tapi legal fee maintain 10% ++ jgk, hampeh btul
wow... lama x dengar noradz travel ni.. harap2 leh la dapat apa yg dh investkan..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register