Noradz Travel & Services Sdn Bhd (664630-W)

CG Sponsors




fareast75

Fun Poster
Joined
Jul 8, 2007
Messages
181
Reaction score
0
Points
10
Untuk makluman, ia tidak melibatkan pengambilan deposit secara haram. Ini adalah satu bentuk perkongsian pintar antara syarikat yang menjalankan beberapa jenis perniagaan. Ia juga lengkap dengan perjanjian bertulis antara syarikat dan peserta.
 
Sponsored Post

Dann

Administrator
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,214
Reaction score
1,853
Points
101
Untuk makluman, ia tidak melibatkan pengambilan deposit secara haram. Ini adalah satu bentuk perkongsian pintar antara syarikat yang menjalankan beberapa jenis perniagaan. Ia juga lengkap dengan perjanjian bertulis antara syarikat dan peserta.

Sekiranya ada lesen mengambil deposit tunai yang sah, sila lampirkan di sini untuk tatapan umum. Sekiranya tidak dapat dilakukan, sila jangan gunakan forum sebagai medium untuk bisnes ini. Ini kerana pada masa-masa yang lepas pihak forum telah dituduh menawarkan skim cepat kaya (mengambil deposit haram), disebabkan pemikiran cetek orang-orang yang datang ke forum tanpa melihat segala "disclaimer" forum, bila dah kena tipu forum disalahkan.

Semua ini disebabkan kebanyakan orang Malaysia tidak suka membaca, lebih suka melihat dan kemudian mengambil jalan mudah.

Sila ambil perhatian.
 

nazwa69.net

Super Active Member
Joined
Feb 20, 2007
Messages
5,729
Reaction score
61
Points
75
dah la newbies... seram sejuk aku... kalo benda ni betul pon, takut jadi cam sun system... kene beku... wahahaha.... jalan 3-4 bulan, pastu abis... dah banyak plak benda2 camni... antaranya cam d-xchange... layannnn...
 

fareast75

Fun Poster
Joined
Jul 8, 2007
Messages
181
Reaction score
0
Points
10
Minta maaf atas kesilapan yang tidak disengajakan. Saya tidak berniat untuk tujuan di atas, tetapi sekadar berkongsi apa yang telah saya alami. Insyaalah saya akan kembali dengan dokumen2 sokongan berkaitan bisnes ini. Mohon beri ruang agar thread ini tidak ditutup dahulu.
 

fareast75

Fun Poster
Joined
Jul 8, 2007
Messages
181
Reaction score
0
Points
10
dah la newbies... seram sejuk aku... kalo benda ni betul pon, takut jadi cam sun system... kene beku... wahahaha.... jalan 3-4 bulan, pastu abis... dah banyak plak benda2 camni... antaranya cam d-xchange... layannnn...
Rilek la nazwa69..nanti la aku cuba sertakan dokumen2 perlu agar ia dapat dikongsi bersama.
 

Dann

Administrator
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,214
Reaction score
1,853
Points
101
Minta maaf atas kesilapan yang tidak disengajakan. Saya tidak berniat untuk tujuan di atas, tetapi sekadar berkongsi apa yang telah saya alami. Insyaalah saya akan kembali dengan dokumen2 sokongan berkaitan bisnes ini. Mohon beri ruang agar thread ini tidak ditutup dahulu.
Sebenarnya, sebelum kesalahan deposit haram ini, anda telah pun melanggar format tajuk topik ini. Adakah anda nampak satu baris announcement yang berwarna hijau sebelum menekan butan "New Thread"?

Anda mengatakan deposit ini diambil oleh pihak syarikat, sila nyatakan nama syarikat dan registration no di dalam tajuk anda supaya boleh diletakkan di dalam tajuk topik ini, nyatakan website sekiranya ada. Sekiranya tidak dapat di letakkan sekarang, kita terpaksa padam topik ini.

Harap maklum
 

fareast75

Fun Poster
Joined
Jul 8, 2007
Messages
181
Reaction score
0
Points
10
Sebenarnya, sebelum kesalahan deposit haram ini, anda telah pun melanggar format tajuk topik ini. Adakah anda nampak satu baris announcement yang berwarna hijau sebelum menekan butan "New Thread"?

Anda mengatakan deposit ini diambil oleh pihak syarikat, sila nyatakan nama syarikat dan registration no di dalam tajuk anda supaya boleh diletakkan di dalam tajuk topik ini, nyatakan website sekiranya ada. Sekiranya tidak dapat di letakkan sekarang, kita terpaksa padam topik ini.

Harap maklum
Syarikat telah diberi lesen Pelancongan Dalam Negeri oleh Kementerian Pelancongan Malaysia. Bisnes utama syarikat adalah perkhidmatan teksi/perkhidmatan teksi limosine/perkhidmatan kereta sewa pandu sendiri dan pelancongan mengikut terma yg dibenarkan.

Bisnes ini merupakan satu usahasama antara Syarikat dan ahli dalam perniagaan sewa kereta di mana ahli bersetuju untuk mengeluarkan modalnya sendiri bagi membekalkan kenderaan bagi urusan tersebut.

Satu perjanjian bertulis yang mengandungi syarat2 dan terma2 yang harus dipersetujui bersama yang akan ditandatangani antara ahli dan wakil Syarikat sebaik ahli ingin menyertainya.

Satu salinan perjanjian akan dikembalikan kepada ahli setelah didaftarkan dan dimatikan setem.

Sedikit info berkenaan syarikat & urusniaga yang dijalankan.

Mohon agar thread ini dapat dikategorikan di section yang sesuai.

Sekian terima kasih.
 

Dann

Administrator
Staff member
Joined
Nov 19, 2005
Messages
3,214
Reaction score
1,853
Points
101
Syarikat telah diberi lesen Pelancongan Dalam Negeri oleh Kementerian Pelancongan Malaysia. Bisnes utama syarikat adalah perkhidmatan teksi/perkhidmatan teksi limosine/perkhidmatan kereta sewa pandu sendiri dan pelancongan mengikut terma yg dibenarkan.

Bisnes ini merupakan satu usahasama antara Syarikat dan ahli dalam perniagaan sewa kereta di mana ahli bersetuju untuk mengeluarkan modalnya sendiri bagi membekalkan kenderaan bagi urusan tersebut.

Satu perjanjian bertulis yang mengandungi syarat2 dan terma2 yang harus dipersetujui bersama yang akan ditandatangani antara ahli dan wakil Syarikat sebaik ahli ingin menyertainya.

Satu salinan perjanjian akan dikembalikan kepada ahli setelah didaftarkan dan dimatikan setem.

Sedikit info berkenaan syarikat & urusniaga yang dijalankan.

Mohon agar thread ini dapat dikategorikan di section yang sesuai.

Sekian terima kasih.
Boleh postkan nama syarikat dan registration no sekarang tak?

Terima kasih
 

DanielAriffin

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 16, 2007
Messages
7,042
Reaction score
25
Points
75
Syarikat telah diberi lesen Pelancongan Dalam Negeri oleh Kementerian Pelancongan Malaysia. Bisnes utama syarikat adalah perkhidmatan teksi/perkhidmatan teksi limosine/perkhidmatan kereta sewa pandu sendiri dan pelancongan mengikut terma yg dibenarkan.

Bisnes ini merupakan satu usahasama antara Syarikat dan ahli dalam perniagaan sewa kereta di mana ahli bersetuju untuk mengeluarkan modalnya sendiri bagi membekalkan kenderaan bagi urusan tersebut.

Satu perjanjian bertulis yang mengandungi syarat2 dan terma2 yang harus dipersetujui bersama yang akan ditandatangani antara ahli dan wakil Syarikat sebaik ahli ingin menyertainya.

Satu salinan perjanjian akan dikembalikan kepada ahli setelah didaftarkan dan dimatikan setem.

Sedikit info berkenaan syarikat & urusniaga yang dijalankan.

Mohon agar thread ini dapat dikategorikan di section yang sesuai.

Sekian terima kasih.
Hello geng...
AKu nak tenggok lesen tu jap?? ader numbers serial tak??? collection deposit permit sure tak ader lagik ni... kalau ikut law2 sepatutnya perlu mendapatkan nya... kerna melibatkan cash!!! :">

p/s:register compony lain,lesen lain,dan permit juga lain2.. tak sama...
:eek:
 
Sponsored Post
Top
Log in Register