BTC USD 62,579.1 Gold USD 1,803.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

(Q & A) no data netwrok after factory reset, help me!

almuzzammil

Fun Poster
Joined
Mar 21, 2011
Messages
162
Reaction score
0
Points
10
Salam.

mohon bantuan kawan2 semua.

saya pengguna samsung galaxy s plus.

Selepas factory reset, data network problem.

use packet data di mobile network setting dah tick tapi masih error lagi....

tak tahu nak buat macamana.

sape2 leh bantu saya please....

terima kasih

:)cgrock :)cgrock :)cgrock
 
Sponsored Post

suaji

Super Active Member
Joined
Dec 6, 2010
Messages
6,105
Reaction score
126
Points
73
try reset skali lg..

kalo x leh jgk,
flash stock rom guna ODIN..
 

almuzzammil

Fun Poster
Joined
Mar 21, 2011
Messages
162
Reaction score
0
Points
10
dah reset lebih dari 5 kali dah...
flash stock rom dah cuba tapi hang je
aku masuk - (Custom ROM) broodROM RC2 -
 

suaji

Super Active Member
Joined
Dec 6, 2010
Messages
6,105
Reaction score
126
Points
73
dah reset lebih dari 5 kali dah...
flash stock rom dah cuba tapi hang je
aku masuk - (Custom ROM) broodROM RC2 -

Sblm root hp @ 1st time install custom rom,
ade salin x baseband dia ape?..

GTI9001.jpg
 

almuzzammil

Fun Poster
Joined
Mar 21, 2011
Messages
162
Reaction score
0
Points
10
kat odin dia hang je. banyak kali dah cuba...
tolong saya please...

---------------------------------------------
Download Start...
<0> Create File...
<1> StartThread Detected : 1
<2> StartThread Detected : 0
<3> StartThread Detected : 0
<4> StartThread Detected : 0
<5> StartThread Detected : 0
<6> StartThread Detected : 0
<7> StartThread Detected : 0
<8> StartThread Detected : 0
<1> setup connection...
<1> odin mode.. check plcatform verification.
<1> VerifyPlatform:V0, P0,R0

dia stop/hang kat sini je dari pg tadi dah test....
 

suaji

Super Active Member
Joined
Dec 6, 2010
Messages
6,105
Reaction score
126
Points
73
kat odin dia hang je. banyak kali dah cuba...
tolong saya please...

---------------------------------------------
Download Start...
<0> Create File...
<1> StartThread Detected : 1
<2> StartThread Detected : 0
<3> StartThread Detected : 0
<4> StartThread Detected : 0
<5> StartThread Detected : 0
<6> StartThread Detected : 0
<7> StartThread Detected : 0
<8> StartThread Detected : 0
<1> setup connection...
<1> odin mode.. check plcatform verification.
<1> VerifyPlatform:V0, P0,R0

dia stop/hang kat sini je dari pg tadi dah test....

Cuba tukar cable x pun port usb lain..
Guna Odin versi brape?..
ade try guna yg latest ke x?..
Odin 3.04

Mase flash tu masuk Download Mode ke Recovery Mode?.. :-?
 
Last edited:

almuzzammil

Fun Poster
Joined
Mar 21, 2011
Messages
162
Reaction score
0
Points
10
Cuba tukar cable x pun port usb lain..
Guna Odin versi brape?..
ade try guna yg latest ke x?..
Odin 3.04

Mase flash tu masuk Download Mode ke Recovery Mode?.. :-?

cable ada satu je heheh
port dah banyak kali tukar
pc pon dah try yg lain2 punya pc
tak try yg latest pakai odin 4.3.3
masa flash pakai download mode...

help me... :(:)(:)((
 

cokelat_karma

Active Member
Joined
Dec 13, 2011
Messages
1,886
Reaction score
0
Points
20
cable ada satu je heheh
port dah banyak kali tukar
pc pon dah try yg lain2 punya pc
tak try yg latest pakai odin 4.3.3
masa flash pakai download mode...

help me... :(:)(:)((

ikut cara aku.bnyak dh ku tolong suma succes.donlod room ori dr samsung.guna room asia lpas tu flash guna odin,.masalah yg setle tak bleh dngar suara org yg call kita bila dh pasang handsfree dn cbut,tak bleh detect network,aku sugest guna room yg blainan dr room yg contoh km guna dxkj1 kmu try lh room lain.aku pcya msti dpt punya. InsyaAllah.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register