BTC USD 32,496.6 Gold USD 1,784.15
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nizar: Rosmah perlu berpakaian secara Islam

anasz

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2007
Messages
3,582
Reaction score
43
Points
30
86e205a125687b5407e837ed432cda77.jpg
Ketua Pembangkan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak, Datuk Seri Mohd Nizar Jamaluddin menggesa isteri perdana menteri, Datin Seri Rosmah Mansor supaya berpakaian secara Islam untuk mencerminkan pendirian Umno sebagai sebagai sebuah parti Islam.

Beliau membuat gesaan itu dalam ucapannya di sidang bajet 2011 DUN di Ipoh hari ini.

Nizar berkata beliau mempunyai rasa hormat yang tinggi terhadap Najib sebagai perdana menteri dan isterinya Rosmah sebagai wanita pertama negara.

Bagaimanapun, katanya, dakwaan Umno untuk menegakkan prinsip Islam menjadi kosong sekiranya Rosmah tidak berpakaian yang sesuai dengan ajaran agama.

Beliau menggesa mufti Perak dan Menteri Besar, Datuk Seri Zambry Abd Kadir supaya meyakinkan Rosmah (kiri) untuk berbuat demikian.

Nizar nampaknya mencadangkan Rosmah hendaklah memakai tudung bagi mencerminkan pandangan Islam.

Menurutnya, ramai ahli Umno di negeri itu kemudiannya datang menemuinya dan menyokong nasihatnya kepada Rosmah.

Dalam ucapannya selama satu jam itu, Nizar yang menyentuh beberapa isu agama dan ekonomi, mencetuskan perang mulut dan memaksa wakil rakyat BN bangun mempertahankan Umno.

Beberapa isu sensitif menyentuh tentang bangsa dan agama serta perpaduan Pakatan, dibangkitkan.
 
Sponsored Post

TamingSari

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 28, 2006
Messages
25,495
Reaction score
162
Points
138
Contohilah Baginda Permaisuri Agong...
 

tokebalak

Active+ Member
Joined
Feb 12, 2009
Messages
3,636
Reaction score
37
Points
30
Huh... ayat pedis ja.. memang patotpown.. bukan rosmah saja.. tapi semua menteri wanita/perempuan/gadis.. ni pemimpin akhlak x elok cemana rakyuat nak ikot.. siap ajak rakyat ke arah maksiat lagi.. adess:))


ps:Dia penauang islamic fashion festival.. dia berpakaian secara islam la... mana hampa tau.. wakkkaka:))
 

anasz

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2007
Messages
3,582
Reaction score
43
Points
30
Ratu Elizabeth ii dan Rosmah di dalam masjid

Source: Ratu Elizabeth ii dan Rosmah di dalam masjid - MiLo SuaM http://cari.gold/2010/11/ratu-elizabeth-ii-dan-rosmah-di-dalam.html#ixzz16vS3X2jU
Baru-baru ini ada disiarkan di dalam Kosmo online laporan beserta gambar First lady Negara Britain, Ratu Elizabeth ii melawat Masjid Sheikh Zayed di Abu Dhabi dengan mengenakan pakaian sopan iaitu menutup aurat kerana menghormati rumah ibadat umat Islam. Tindakan itu memenang sewajarnya dipuji apabila seorang kafir yang tidak meyakini agama Islam cuba untuk memahami dan menghormati kesucian agama Islam.

Source: Ratu Elizabeth ii dan Rosmah di dalam masjid - MiLo SuaM http://cari.gold/2010/11/ratu-elizabeth-ii-dan-rosmah-di-dalam.html#ixzz16vSA3LyN
ReJaM© tiada sebarang bantahan terhadap pemakaian First Lady of Britain ini di dalam menutup aurat bagi menunjukkan rasa hormatnya terhadap masjid kerana beliau hanyalah seorang kafir yang mungkin kurang pemahaman.

Namun sedikit teguran kepada Ratu Britain itu. Beliau sepatutnya terlebih dahulu merujuk kepada First Lady of Malaysia, Datin Paduka Rosmah Mansor tentang cara sebenar menutup aurat di dalam masjid! Berikut beberapa gambar sebagai panduan kepada Ratu Britain tersebut.


Source: Ratu Elizabeth ii dan Rosmah di dalam masjid - MiLo SuaM http://cari.gold/2010/11/ratu-elizabeth-ii-dan-rosmah-di-dalam.html#ixzz16vSDhI7O
Lihatlah pejuang Islam sebenar yang tidak pernah jemu siang dan malam memperjuangkan Islam untuk negara Malaysia, di bawah konsep satu Malaysia. Cara pemakaian Datin Paduka Rosmah Mansur seharusnya menjadi contoh terbaik Ratu Britain dan rakyat Malaysia umumnya sebagai ikon wanita Muslimah! Kerana di dalam diri beliau terdapat suri teladan dan contoh terbaik wanita Islam.
Ratu%2Belizabeth%2Bii%2B2.jpg

Source: Ratu Elizabeth ii dan Rosmah di dalam masjid - MiLo SuaM http://cari.gold/2010/11/ratu-elizabeth-ii-dan-rosmah-di-dalam.html#ixzz16vSGws8f
Anda semua pembaca sebagai rakyat Malaysia harus berbangga kerana memiliki isteri pemimpin berjiwa Islam yang tetap mengamalkan cara hidup Islam sebenar dalam setiap tindak-tanduknya seharian.
Ratu%2Belizabeth%2Bii.jpg

Bagi Ratu Elizabeth, anda harus sedar bahawa anda hanyalah seorang pemimpin kafir yang tidak faham Islam! Terdapat perbezaan ketara cara pemakaian anda berbanding pejuang Islam di Malaysia iaitu Datin Paduka Rosmah Mansur! Di lain hari anda harus merujuk dahulu kepada Rosmah mansur tentang pemakaian yang sesuai saat melawati masjid.

rosmah%2Bmasjid%2B2.jpg

rosmah%2Bmasjid%2B3.jpg

rosmah%2Bmasjid%2B4.jpg

Source: Ratu Elizabeth ii dan Rosmah di dalam masjid - MiLo SuaM http://cari.gold/2010/11/ratu-elizabeth-ii-dan-rosmah-di-dalam.html#ixzz16vSJUUhs

p/s marah sgt bila nak bagi jawatan TPM kat org kapir..tapi yg islam pun perangai mengalahkan org kapir tak guna gak
 

PiChA

Active+ Member
Joined
Mar 19, 2008
Messages
2,621
Reaction score
3
Points
25
kak ros...kak ros....kak ros....
 

faizk

Super Active Member
Joined
May 31, 2010
Messages
7,587
Reaction score
38
Points
70
Bakal ahli ner... la ni
 

TITANIUM

Super Active Member
Joined
Feb 25, 2008
Messages
6,365
Reaction score
13
Points
65
semoga dia diberi petunjuk......
 

zaberi

Active Member
Joined
Jan 15, 2008
Messages
2,087
Reaction score
35
Points
30
tak kira lah parti apa pun, ngo apa pun. berpakaian hanya dengan syariat. menutup aurat hendaklah dengan kaedah syarak bukan ikut faham orang melayu.

jgn kita syok kutuk juak2 umno. tayang jambul dll, lihat juga isteri, adik bradik, jiran, anak2 rakan seperjuangan parti. sama2 kita tarbiahkan agar mereka menutup aurat mengikut kaedah syarak. bukat ikut faham melayu.
 

mint

Super Active Member
Joined
Apr 27, 2009
Messages
5,432
Reaction score
16
Points
65
huih..

queen elizabeth yang kristian tu pun tahu hormat bila berada dalam masjid..tutup penuh lagi rambut dia..

tp bik mama nampak jambul ler..hehe :D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register