BTC USD 38,788.2 Gold USD 1,824.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

new polisi atau renew yang lama

mosadely

Junior Member
Joined
Dec 3, 2009
Messages
93
Reaction score
1
Points
11
polisi dah leap hampir dkt 10 bulan.. nk smbung balik kena byr sekaligus... bnyk jgk tu... ke pakai amik polisi br terus...???
 
Sponsored Post

raph

Fun Poster
Joined
Feb 14, 2009
Messages
641
Reaction score
0
Points
10
polisi dah leap hampir dkt 10 bulan.. nk smbung balik kena byr sekaligus... bnyk jgk tu... ke pakai amik polisi br terus...???

kene bayar berapa? ada minta quotation kat agent? patut lebih rendah dari total 10 bulan.

kalau nak apply baru, cuba tanya agent ada effect kat dia tak? sebab mungkin akan kene ROC (restriction of commission)
 

abgchaq

Fun Poster
Joined
Sep 13, 2009
Messages
896
Reaction score
1
Points
15
polisi dah leap hampir dkt 10 bulan.. nk smbung balik kena byr sekaligus... bnyk jgk tu... ke pakai amik polisi br terus...???


polisi tu dah berapa lama.maksudnya dah berapa lama ambik polisi tu?
 

mosadely

Junior Member
Joined
Dec 3, 2009
Messages
93
Reaction score
1
Points
11
kene bayar berapa? ada minta quotation kat agent? patut lebih rendah dari total 10 bulan.

kalau nak apply baru, cuba tanya agent ada effect kat dia tak? sebab mungkin akan kene ROC (restriction of commission)

170x10bulan= 1700

agent kata kena tunggu 1thn dlu br leh apply br... yg effect kat dia tu sy x tahu la pula...
 

abgchaq

Fun Poster
Joined
Sep 13, 2009
Messages
896
Reaction score
1
Points
15
170x10bulan= 1700

agent kata kena tunggu 1thn dlu br leh apply br... yg effect kat dia tu sy x tahu la pula...

buat baru jer bro,kalo bro sanggup bayar RM1700 tak apa.
declare jer baru balik,terminate kan yang lama dulu,tak der masalah.

sulu ambil polisi dengan syarikat mana?
 

mosadely

Junior Member
Joined
Dec 3, 2009
Messages
93
Reaction score
1
Points
11
buat baru jer bro,kalo bro sanggup bayar RM1700 tak apa.
declare jer baru balik,terminate kan yang lama dulu,tak der masalah.

sulu ambil polisi dengan syarikat mana?

tp kena tunggu 1 thn dlu br leh apply polisi br... ke nk tukar amik polisi dr company lain.?? dlu amik pru
 

Ridzuan_AIA

Active+ Member
Joined
Jan 26, 2008
Messages
3,021
Reaction score
241
Points
33
tp kena tunggu 1 thn dlu br leh apply polisi br... ke nk tukar amik polisi dr company lain.?? dlu amik pru

signup je baru bro kalau x mampu nk reinstate policy lama..
kalau ditunggu 1 tahun g..umur hang bertambah tua 1 tahun g :D
**sekadar nasihat sahaja**
 

prudential

Fun Poster
Joined
Aug 6, 2009
Messages
860
Reaction score
0
Points
10
jika tak pernah claim medical card.. sign up baru...

jika pernah guna.. masalah beb.. sign up insurans baru.. pastu apa penyakit dah ada tak cover...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register