To Sell NEW CROCS Yukon ORI saiz 11 dari US. Nak beli ke ??

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.

zolympus

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
3,417
Reaction score
241
Points
33
Aku tgk cam ramai je kt sini nak beli Yukon saiz 11 (M11) tapi xde. Jgn kata kat CG je. Termasuk la kawan sekolah aku baru-baru ni yang nak beli Crocs kat outlet tapi takde saiz. Aku check kat Crocs.com.my pun dah takde stock (temporary out of stock). Musim perayaan kot.



Tapi aku usha kat Crocs US (crocs.com) - ada pulak Yukon saiz 11. Tapi untuk Yukon dan Realtree(R) Yukon ajelah. Yukon Woven dah habis stok jugak.

Korang usha lah kat sini.

http://www.crocs.com/on/demandware.store/Sites-crocs_us-Site/default/Search-Show?q=yukon

Jadi aku terfikir nak sediakanlah utk korang yang teringin NAK BELI mana-mana jenis Yukon ni (atau mana-mana jenis Crocs pun sebenarnya di Crocs.com) - apa korang perlu buat ialah.

Langkah 1

Tengok item tu kat Crocs.com. Ada lagi tak? Pastikan saiz dan warna yang korang nak masih ada lagi. Tgk contoh kt bawah. Yukon Woven yang ada, M12 je. Saiz lain dah takde. So, takleh order lah.



Langkah 2

Convert harga dalam US seperti tertera di Crocs.com di XE.com untuk mendapatkan nilai dalam RM. Tambahkan RM15 untuk kos shipping aku.

Contoh:



Nilai dalam US: USD49.99
Nilai dalam RM: RM171.491 (convert di XE.com)
Upah : RM15

JUMLAH: RM186.49

(er .. masih lagi murah dari Crocs.com.my la :"> )

Langkah 3

Deposit 50% daripada harga di atas ke dalam akaun aku. Jadi kalau orang backout order, xdelah aku rugi mana (rugi jugak sebenarnya). Katakan masa aku checkout dgn Crocs.com - masa tu pula pesanan korang out-of-stock, duit anda akan dipulangkan semula.

Tawaran ni dibuka sampai tengah malam 31-Disember-2009 sahaja. Lepas tu, aku x terima order lagi dah. Item boleh sampai pada 31-Januari-2010 kalau xde aral melintang.

JANGAN BELI KALAU ..
- TAK BOLEH tunggu sekurang-kurangnya sampai 31-Januari-2010 untuk barang sampai dari US ke M'sia.
- TAK NAK beli ORIGINAL CROCS dari US (tag biru .. bukan tag hijau macam dari China)
- TAK PERCAYA kat aku
- TAK MINAT kat Crocs. kehkehkeh.

Too good to be true ke? Ikut korang le. Nak, order. Takmo, aku tak rugi pun. Wakakka. Yoshh.
 
Sponsored Post

zolympus

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
3,417
Reaction score
241
Points
33
reserve posting sepukul ..
 

insyi©

CG Top Poster Club
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,101
Reaction score
177
Points
123
sejak zoly meniaga ni...dia dah pandai jd "un skema"....:p :p

zoly....cuba PM izan_88...dia yg dok cari saiz besar ni
 

notrexdame

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
76,139
Reaction score
63
Points
525
ramai buat style ni sekarang.beli barang luar berjemaah
 

fizzy86

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Feb 14, 2009
Messages
7,376
Reaction score
37
Points
70
cantik la kasuk krog yukon tu....tingin plak nak beli.....huhu
 

zolympus

Elite Member
Platinum Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
3,417
Reaction score
241
Points
33
sejak zoly meniaga ni...dia dah pandai jd "un skema"....:p :p
cet :p

:(:)((
bajet dh lari
dh bli selipar lain hri 2
oho kesahnya. tape tadehal. tade rezekinya nama itu. ape nak dikatekan.

kalau yg jns lain blh order ke... huhu...
Yup. Asalkan benda tu available kat Crocs.com, boleh je proceed :D

ramai buat style ni sekarang.beli barang luar berjemaah
zaman skrg org namakan pre-order. zaman dulukala kecik2 dulu orang panggil direct selling. :p

cantik la kasuk krog yukon tu....tingin plak nak beli.....huhu
hehe. sila2. pilih2. selagi stok masih ada :p
 
Last edited:

gOdFeLLa

Senior Member, InstaForex Official, Introducing Br
Platinum Member
Joined
Jan 4, 2007
Messages
9,441
Reaction score
401
Points
81
besar nyer kaki korang...
ingatkan kaki aku yang saiz 9 ni dah besar....
ada lagi yang besar rupanya :)
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register