Netflix fans discussion

CG Sponsors




SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,503
Reaction score
426
Points
91
filem apa yg original from Netflix?
yg aku tau What Happened To Monday
 
Sponsored Post

Penbiru

Legendary Member
Joined
Jan 12, 2008
Messages
19,415
Reaction score
1,516
Points
201
aku tgk movie kat sini free je...kena bayar ke?
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
152,087
Reaction score
20,952
Points
1,661
Netflix bakal dikenakan GST tak lama lagi

SHAH ALAM – Kandungan digital termasuk platform penstriman video seperti Netflix, iflix, Viu dan dimsum yang mengenakan langganan serendah RM10 sebulan bakal dikenakan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) tidak lama lagi.


Ketua Pengarah Jabatan Kastam DiRaja Malaysia, Datuk Seri Subromaniam Tholasy berkata, ia hanya dikenakan cukai tersebut sekiranya Akta Cukai Barang dan Perkhidmatan 2014 dipinda.

Beliau berkata, pindaan itu bagi membolehkan kerajaan mengutip cukai berjumlah berbilion ringgit daripada syarikat asing yang beroperasi di Malaysia di bawah ekonomi digitial.

“Sudah semestinya Netflix dan lain-lain kandungan digital dikenakan GST sekiranya pindaan itu berjaya dilakukan di Parlimen nanti,” katanya pada sidang media pada Persidangan Pengarah-Pengarah Kastam SeMalaysia, di Hotel Grand Bluewave, di sini, hari ini.

Sebelum ini, Subromaniam berkata, cadangan pindaan itu akan dibentangkan pada sesi persidangan Parlimen pada bulan ini.

Katanya, pengecualian GST dalam industri kandungan digital yang beroperasi di luar negara dan menghantar terus kepada pengguna Malaysia merupakan satu diskriminasi ke atas penggiat tempatan yang dikenakan cukai.

Sementara itu, Subromaniam juga berkata, jumlah kutipan GST mencerminkan perkembangan ekonomi sesebuah negara.

“Pungutan kita melambangkan perkembangan ekonomi negara, sebab itu kita perlukan GST.

“Bila masuk SST, kita akan kehilangan sumber dana besar yang menyumbang kepada ekonomi negara,” katanya lagi.


http://malaysiagazette.com/v2/blog/2017/10/03/netflix-bakal-dikena-gst-tak-lama-lagi/
 

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,503
Reaction score
426
Points
91
Nasihat aku yang langgan iflix & netflix. Bila nak tgk sesuatu movie jangan tangguh. sebab depa ada perjanjian dengan pihak produksi,berapa lama movie/tvseries tu available kat platform depa. mgkn 3 bulan, 4 bulan, 6 bulan etc
 

redcloud

Active Member
Joined
Mar 13, 2009
Messages
2,389
Reaction score
159
Points
33
Wta- ada warga cg langgan netflix?

Assalammualaikum / Salam Sejahtera

Ada-ada mana warga cg melanggan Netflix (TV Online & Movie Online)

Red dah ikut semua untuk pendaftaran..tapi bile nak verify no hp..code nya tak sampai-sampai..

Mohon tunjuk ajar.

Kerjasama pihak tuan/puan amatlah dihargai

Sekian, terima kasih.
 

Xploit Machine

Legendary Member
Joined
Nov 23, 2012
Messages
17,728
Reaction score
3,220
Points
236
Netflix Tidak Lagi Membenarkan Anda Berkongsi Akaun Pada Masa Hadapan

Platform streaming terbesar dunia iaitu Netflix mungkin akan mengambil langkah tegas dalam isu perkongsian akaun selepas ini. Netflix kini sedang berbincang untuk bersikap lebih tegas dalam menangani masalah beberapa pengguna yang berkongsi satu akaun.

Tetapi ianya masih lagi tidak dimaklumkan secara terperinci bagaimana Netflix akan menyelesaikan isu ‘password sharing’ dalam kalangan pengguna. Berkemungkinan syarikat itu akan menghadkan jumlah peranti untuk satu akaun atau melihat pada IP Addresses.

Sekarang ini, Netflix menghadkan jumlah peranti berdasarkan pakej langganan yang diambil. Matlamatnya buat masa ini adalah untuk meletakkan had untuk perkongsian akaun yang sama bagi mereka yang tinggal di rumah yang sama.

Pada masa hadapan, polisi yang lebih ketat akan dilaksanakan dimana akaun yang dikongsi bersama rakan-rakan akan ditamatkan. Menurut salah seorang eksekutifnya iaitu Greg Peters, tidak lama lagi Netflix akan mengubah terma penggunaan dalam masa yang sama turut mengkaji situasinya kini.



Sumber asal https://hypebeast.com/2019/10/netflix-password-sharing-crack-down-cross-account-streaming
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,334
Reaction score
1,576
Points
596
ok la layan netflix layan gak movie dia
 

Fisharet

Junior Member
Joined
Jun 18, 2019
Messages
51
Reaction score
1
Points
11
Excellent service, that's just the subscription price is a little too high as for me, maybe someone knows how to save? Otherwise, netflix is a very cool platform!
 
Sponsored Post
Top
Log in Register