BTC USD 66,452.5 Gold USD 2,333.01
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nenek 60 tahun pun boleh jadi Jutawan Forex, kita apa lagi.......

Sponsored Post

ada webiste dia..

kalau pandai Jpun leh la subscribe..

yang ako nampak2 mcm guna RCI je.. tapi xtahu la..

kimono traders ( golongan housewife) ni mmg hebat.. cuma makcik ni dah terlalu hebat hehe..

Kat Jpun mmg ada group2 ni..

So kesimpulanya mmg boleh buat duit ngan Forex ni..kena cari tuning and skill yang sesuwai je la
 
haha....kena tau bnyak psal math ke ap forex ni...?ak fail bab2 math nih

Forex pada saya, kena tau price movement, iaitu bila nak naik untuk kita buy dan
bila nak turun untuk kita sell... macam dalam artikel nie, nenek
nie guna teknikal analysis untuk nak tau price nak naik or nak
turun... dah tau price nak ke mana, masa tue la nak hentak lot
gajah ke, lot bilis ke, nak layer kek lapis ke~~

Luqmanul Hakim @ CariGold.com
 
hebat sungguh nenek ni..
biggrinn.gif
 
Suri rumah, 60, membuat $ 8500000 forex trading

Ya, ia benar-benar benar. Kadang-kadang pada akhir tahun 2007, seluruh dunia berdiri di kagum kerana kita mendengar kisah Yukiko Ikebe, seorang suri rumah 60-year-old Jepun yang dibuat 800 juta Yen (kemudian kira-kira $ 8500000) dari forex trading.

Ia menyebabkan kegilaan media yang besar seperti maklumat itu secara meluas di internet dan rangkaian televisyen antarabangsa.

Berita itu hanya keluar kerana agensi-agensi kerajaan yang berkenaan cukai di Jepun telah dikenakan denda dia banyak bagi pengelakan cukai. Rupa-rupanya, dia telah menggunakan identiti ahli keluarga yang lain untuk mengelak daripada membayar cukai ke atas kira-kira separuh daripada keuntungan forex itu (kira-kira 400,000,000 Yen).

Hujah beliau adalah bahawa dia tidak fikir ia adalah adil untuk kerajaan untuk memungut cukai begitu banyak keuntungan apabila dia juga mempunyai kerugian dalam beberapa tempoh dalam perdagangan itu.

Seperti yang anda mungkin bayangkan, sebahagian besar dunia yang benar-benar tidak mengambil berat tentang masalah cukai Ikebe ini. Apa boggled fikiran masyarakat antarabangsa penonton adalah bagaimana di dunia seorang suri rumah 60 tahun lama boleh membuat apa-apa jumlah yang besar wang dari mata wang perdagangan.

Jika dia telah menjadi Ketua Pegawai Eksekutif sebuah syarikat kewangan besar atau dana lindung nilai, ia akan menjadi lebih dapat difikirkan tetapi itu bukan kes itu. Dia hanya berlaku untuk menjadi seorang suri rumah sepenuh masa (dan peniaga forex sudah tentu!).

Kejayaan beliau bagaimanapun tidak datang tanpa tempoh pembelajaran. Beliau telah diniagakan hadapan komoditi melalui broker selama beberapa tahun dan tempat di sepanjang garisan, dia mengambil kepentingan dalam menentukan pergerakan harga.

Beliau memulakan perniagaan pada tahun 2000 dan dia menggunakan analisis teknikal untuk dagangan beliau, kemahiran yang beliau mengajar dirinya dengan bantuan pengurus dana.

Menariknya, Ikebe tidak bersendirian dalam kemasukan beliau ke dalam dunia trading forex. Laporan menunjukkan bahawa terdapat beratus-ratus ribu orang di Jepun yang telah menerima pakai forex sebagai satu cara untuk mencipta pendapatan tambahan untuk keluarga. Ramai suri rumah (tua dan muda), bekerja lelaki dan wanita kelas, dan juga datuk dan nenek adalah forex trading sekarang, terutama kerana kadar faedah yang sangat rendah pada Yen.

Trend ini terus semakin kuat kerana lebih ramai orang belajar tentang perdagangan forex dan potensi yang mengagumkan untuk mewujudkan pulangan besar. Satu lagi perkara mengenai forex yang menjadikan ia begitu appealling kepada pelbagai orang adalah bahawa ia adalah pasaran 24 jam. Ini bermakna bahawa orang-orang yang tetap hari kerja masih boleh berniaga apabila mereka pulang ke rumah pada waktu malam atau selepas mereka meletakkan kanak-kanak untuk tidur pada waktu malam.

Saya dapat melihat trend yang sama muncul di sini di Nigeria sebagai lebih ramai orang mencari sumber pendapatan alternatif. Nigeria sentiasa dikenali sebagai orang yang sangat intelektual dan inovatif.

Sekarang kita mempunyai akses kepada perkhidmatan internet yang lebih cekap dan berpatutan, ia hanya logik bahawa trading forex akan menjadi tetap pas masa dalam kebanyakan isi rumah.

Selain daripada mempunyai sejumlah besar peniaga-peniaga, saya juga yakin bahawa ramai peniaga-peniaga terbaik di dunia akan datang dari Nigeria.

Apa yang penting, seperti yang saya menyimpan berkata, adalah untuk mendapatkan pendidikan forex kualitatif dan banyak amalan. Anda tidak boleh mengamalkan terlalu banyak apabila ia datang kepada forex.

Anda juga mesti ingat bahawa trading forex bukan untuk mereka yang lemah semangat. Ia adalah satu perniagaan yang sering termasuk keuntungan dan kerugian terutama apabila anda baru bermula. Matlamat utama adalah untuk keuntungan anda untuk mengatasi kerugian anda dari masa ke masa.

Ini tidak sepatutnya menjadi terlalu sukar jika anda mempunyai satu strategi perdagangan yang baik dan perangai yang lebih baik.

Dan hanya dalam kes anda tertanya-tanya apa yang telah Ikebe sehingga pada masa-masa kebelakangan ini, ia harus datang tidak mengejutkan bahawa dia kini menghabiskan sebahagian besar masa beliau menyampaikan kuliah (atas trading forex) dan menghadiri bercakap pembabitan.

Beliau juga keluar dengan sebuah buku bertajuk "Ano yon Oku-en-Datsu zei Shufu ga Oshieru FX Ougi" ("FX Teknik Digunakan oleh Suri rumah yang dielak ¥ 400,000,000 di Cukai")!

Pada akhir minggu lalu, portfolio maya kami berjumlah $ 330,490.00. Dalam artikel kami akan datang, kita akan mempunyai gambaran bagaimana dagangan minggu ini dimainkan.

Penafian: Maklumat yang terkandung dalam artikel ini adalah untuk tujuan pendidikan sahaja.

Tiada apa-apa yang terkandung atau tersirat di sini akan dianggap sebagai permintaan atau tawaran untuk Beli / Jual instrumen dagangan.

Tiada perwakilan sedang dibuat bahawa mana-mana akaun akan atau mungkin untuk mencapai keuntungan atau kerugian sama seperti yang ditunjukkan.

Trading melibatkan risiko yang besar dan sentiasa ada potensi untuk kerugian. Kerana faktor risiko yang tinggi dalam perdagangan pertukaran pasaran asing, hanya dana yang tulen "risiko" perlu digunakan.

Jika anda tidak mempunyai modal tambahan yang anda mampu untuk kehilangan, anda tidak perlu berdagang dalam pasaran pertukaran asing.
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.07175
USD / JPY
157.435
GBP / USD
1.26595
USD / CHF
0.89190
USD / CAD
1.37535
EUR / JPY
168.731
AUD / USD
0.66090

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register