BTC USD 47,972.9 Gold USD 1,754.37
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nelayan 'kuat makan' dipaksa terjun laut

eboss

CG Hardcore
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
KUALA TERENGGANU 7 Nov. - Gara-gara terlalu banyak makan, suka tidur dan malas, seorang nelayan warga Myanmar dipaksa terjun ke laut oleh tekong bot tempat dia bekerja.

Mangsa, Mohar Mad Ali, 31, diselamatkan oleh sebuah bot nelayan lain berhampiran Pelantar Minyak Resak, Kemaman pada 5 November lalu setelah lima hari berpaut pada pelampung.

Ketua Penguat Kuasa Maritim Malaysia Daerah Kuala Terengganu, Syed Mohd. Fuzi Syed Hasan berkata, mangsa diselamatkan oleh bot yang dikendalikan tekong Mohd. Sani Saidi.

Syed Mohd. Fuzi memberitahu pemberita di sini hari ini, pada mulanya tekong terbabit menyangka sebuah tong minyak sedang terapung berhampiran pelantar minyak itu.

Bagaimanapun, katanya, apabila bot itu berada dekat objek berkenaan, nelayan-nelayan yang berada dalam bot itu terkejut kerana mendapati terdapat seorang lelaki sedang berpaut pada pelampung berkenaan.

"Tanpa membuang masa, Mohd. Sani telah meminta bantuan awak-awak untuk menaikkan mangsa ke atas bot.

"Mangsa yang telah berpaut pada pelampung selama lima hari dibawa ke Jeti Maritim Malaysia dan dikejarkan ke hospital untuk rawatan," kata Syed Mohd. Fuzi.

Mesti depa meluat tahap gaban sebab asyik makan tido saja

:eek::eek::eek:
 
Sponsored Post

bboymuiz

Active Member
Joined
Sep 23, 2008
Messages
1,198
Reaction score
11
Points
25
teringat plak aku kat lawak indon, mat salih, dan melayu
 

kawecool

Active Member
Joined
Nov 8, 2007
Messages
2,482
Reaction score
3
Points
25
meluat pn janganlah sampai buang ke lauit..tu nak bunuh org aderla..lepas nie tokey die pulak kene dakwa cubaan membunuh..

pecat jela lu malas..watpe nak buang kelaut..

nak cari pasal je tokey die
 

adioz88

Super Active Member
Joined
Jun 15, 2008
Messages
6,659
Reaction score
11
Points
65
agaknya lepas ni myanmar ni rajin dah kot
jadikan pengajaran
 

eboss

CG Hardcore
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
meluat pn janganlah sampai buang ke lauit..tu nak bunuh org aderla..lepas nie tokey die pulak kene dakwa cubaan membunuh..

pecat jela lu malas..watpe nak buang kelaut..

nak cari pasal je tokey die

dah kena pecat ler tu...kena pecat kat tengah laut nak pi mana lagi...tak kan nak tanggung makan free lagi tak yah lkeja sebab dah kena pecat

:eek::eek::eek:
 

amira88

Legendary Member
Joined
Mar 5, 2008
Messages
12,032
Reaction score
12
Points
115
huh...

buang jer kelaut...

ngabiskan boreh jor
 

abg_boyot

Fun Poster
Joined
Jul 2, 2008
Messages
913
Reaction score
0
Points
15
sangkut je kat mate kail buat umpan tangkap paus..
 

tudung87

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
12,870
Reaction score
69
Points
120
hahhah:)):))
dahla bukan rakyat malaysia..
dtg malaysia kata nk cari keje..
rupa2nye, curi tulang..:))
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register