BTC USD 42,470.9 Gold USD 1,776.36
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nelayan jumpa mayat lelaki terjun Jambatan Pulau Pinang

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
11,062
Reaction score
361
Points
141



01ECFE5D-5A54-41AD-B83D-3D055C65A187.jpeg
Polis Marin membawa mayat mangsa ke jeti sebelum diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.
GEORGE TOWN – Mayat seorang lelaki yang dipercayai mangsa terjun Jambatan Pulau Pinang ditemui dalam keadaan terapung oleh nelayan hari ini.
Penemuan motosikal jenis Kawasaki Z1000 di kilometer 5.4 jambatan tersebut membawa kepada petunjuk mangsa berusia 50-an itu.
2A711422-02A5-4817-B7E4-424231214AE9.jpeg
Penemuan motosikal mangsa di atas jambatan menjadi petunjuk.

Mayat mangsa ditemui nelayan yang melalui kawasan perairan itu pada jam 8.50 pagi.
Pengarah Maritim Pulau Pinang, Kepten Maritim Abd Razak Mohamed berkata, pusat operasi APMM menerima aduan awam melalui MaritIme Rescue Sub-Centre (MRSC) Langkawi memaklumkan terdapat individu dipercayai terjun dari jambatan pertama Pulau Pinang.
“Bertindak atas maklumat tersebut, bot ronda APMM telah diatur gerak bersama bot Pasukan Polis Marin ke lokasi kejadian.
“Berikutaan lokasi penemuan mangsa di kawasan berbatu, bot ronda APMM tidak dapat menghampiri mangsa dan bantuan dari bot Polis Marin telah digunakan untuk mengambil mayat mangsa tersebut dan telah dibawa ke jeti PPM Batu Uban,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.
B9EBC471-8E93-4562-83B1-929276C2E319.jpeg
Mayat mangsa ditemui di kawasan berbatu dalam keadaan terapung.
Orang awam diminta agar melaporkan sebarang kejadian kecemasan atau kemalangan di laut di talian kecemasan 24 jam MERS 999 atau Pusat Operasi Maritim Pulau Pinang di talian 04 262 6146. – MalaysiaGazette

Kongsi:​

 
Sponsored Post

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
11,062
Reaction score
361
Points
141
إنا لله وإنا إليه راجعون

Ada yg kata arwah terjatuh...
 

amieshoro

Active+ Member
Joined
Mar 21, 2009
Messages
2,706
Reaction score
125
Points
43
Aku baca kat group fb cakap jambatan muar..

Pelik betul info kat group fb . Melalut info pun ramai share ..
 

pudins70

Super Active Member
Joined
Mar 28, 2011
Messages
8,801
Reaction score
860
Points
121
Hot spot untuk bunuh diri ni.
Kat jambatan kedua tak ada pulak dengar ada kes.
 

momoque

Legendary Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
11,062
Reaction score
361
Points
141
Aku baca kat group fb cakap jambatan muar..

Pelik betul info kat group fb . Melalut info pun ramai share ..
Jambatan muor org takut nk bunuh diri...ade ular beso bawah pasar beso tu huhu
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #3
Joined
Jan 13, 2009
Messages
158,451
Reaction score
21,620
Points
1,671
Yg xkan lupa yg terjun dgn beg isi batu bata sbb kena saman jual rokok. Betol2 arwah buat
 

saidins

Fun Poster
Joined
Jan 1, 2008
Messages
118
Reaction score
31
Points
30
Kalau org Islam bunuh diri nak kena sempurnakan jenazah mcm org Islam ka?
 

amieshoro

Active+ Member
Joined
Mar 21, 2009
Messages
2,706
Reaction score
125
Points
43
Kalau org Islam bunuh diri nak kena sempurnakan jenazah mcm org Islam ka?
Ya. Walaupun bunuh diri dosa yang amat besar, bukan kita untuk hukumi si mati.

Lagipun, kadang2 kes bunuh diri bukan lah kes bunuh diri, kemungkinan kes bunuh yang sengaja di buat mcm bunuh diri..
 

guise

Active Member
Joined
Sep 6, 2014
Messages
1,484
Reaction score
40
Points
30
Jambatan muor org takut nk bunuh diri...ade ular beso bawah pasar beso tu huhu
nak bunuh diri pun takut mati kena pakuk dgn ulor besor....?
mati lemas lagi ayu & suci kot, dari kena ngap dgn ulor ?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register