BTC USD 57,249.2 Gold USD 1,778.40
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Negara Israel Negara Sah

TengkuHaadi

Active+ Member
Messages
4,344
Joined
Mar 24, 2008
Messages
4,344
Reaction score
471
Points
41
Tapi penjajahan ke atas Tebing Barat n Gaza tidak sah!!

salam...

aku tahu korang mesti terkejut...tapi

nanti aku beri fakta sebenar yg dibelit oleh Arab Mesir n Jordan yg sekular ni yg guna cara kotor utk kuasai kawasan negara Israel (bukan semenanjung Gaza n Tebing Barat.

nanti aku la aku bagi info sebenar pasal sejarah pembentukan negara Israel ni....

sebelum tu aku beli beberapa klu2 yg amat penting tapi korang x tahu....

semasa zaman Ottoman, kaum Yahudi menduduki tanah kawasan asal negara Israel (1948)melalui pembelian atas tersebut. Asalnya adalah kawasan yg kering n kontang. Pertanian diusahakan n ramai pekerja2 bangsa Arab yg bekerja kat. Sebelum berlaku pemberontakkan org Arab yg nak kuasai tanah tersebut...

klu 2
kawasan negara Israel bukan sebahagian dari kawasan perjanjian oleh Allah pada Nabi Ibrahim tapi sebenarnya adalah kawasan di selatan (kat selatan lah wujudnya Baitul Maqdis), kawasan Shem or org Arab panggil Sham terdiri dari negara Jordan n Syiria...bukan sebahagian dari tanah yg dipanggil Kanaan.

Klu 3
kawasan negara Israel yg asalnya tanah kering kontang x pernah diduduki oleh org Palestin.

bleh x org Jawa nak claim Kedah padahal mereka x pernah duduk kat Kedah...

sekian nanti aku post maklumat penting nanti...kalu ko sabar ko gi Forum Cari gi kat board pasal Sejarah n myth ko cari tajuk thread Negara Israel....

jgn diper*****kan oleh fakta salah....
 
Sponsored Post

eizzbizz

Super Active Member
Messages
9,574
Joined
Sep 2, 2009
Messages
9,574
Reaction score
957
Points
126
ko amik source dari CIA factbook ke ..???
 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,633
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,633
Reaction score
22,043
Points
1,671
korang bayangkan tanah kering kontang tapi oren Jaffa (korang bole jumpa kat singapore sbb kita mmg boikot produk dorang) antara produk utama eksport israel dan antara pengeksport terbesar oren dunia..

mcm indonla..org kita susah cari makan kt negara sendiri tp dorang anta duit pg indon berjuta-juta sebulan..
 

GrandTurismo

Active Member
Messages
1,597
Joined
Sep 15, 2009
Messages
1,597
Reaction score
2
Points
25
israel nie buat tembok konon utk lindungi rakyat mereka
tiba waktu tembok tulah yg membunuh mereka
 

ykenobi

Super Active Member
Messages
6,422
Joined
Nov 19, 2008
Messages
6,422
Reaction score
14
Points
65
menunggu info dr tt ngan penuh minat...
 

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Messages
182,199
Paid Membership
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,199
Reaction score
94
Points
1,020
tak bape faham ... la tt...
 

maliq7776

Super Active Member
Messages
7,835
Joined
Mar 8, 2008
Messages
7,835
Reaction score
72
Points
75
kes anwar shadat dibunuh sebab perjanjian semenanjung senai..kat mesir..aku pun tak ingat mana sejarah die..
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Messages
109,190
Paid Membership
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,190
Reaction score
1,043
Points
1,101
xde citer panjang lagi kew
 

keri3534

Active Member
Messages
1,075
Joined
Oct 30, 2009
Messages
1,075
Reaction score
2
Points
25
bagus ko punya info...bg la lagi ye...harap fakta la ye jgn auta plak...hehehe
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register