nape ipoh ramai cine?

CG Sponsors




Mangkuk ayun

Banned
Joined
Jan 13, 2009
Messages
3,146
Reaction score
166
Points
33
migu lepas aku g lost world pf tambun.....okaylaa...puas ati
tapi on the way ke ipoh,,,,baru aku tau daerah perak dihubungkan dgn tol2
so dari kuala kangsar...dgn gambar diraja yg pudar warna.....80% aku tgok cine jer koker....pastu g ipoh...nak cari kedai melayu utk makan pun susah;....smua cine konkuer lagi2 kat medan selera stadium......

perjalanan kedua aku g zoo taiping...bulehlaaa tgok rimau, gorila....mcm2 ada ,,,tapi bandar taiping pun ramai cina

so soalan aku ,,,kemanakah melayu semua2......yg duk kat ipoh ni best ke dgn majoriti org cine......dahlah penang pun ramai cine......warga ipoh melayu sila komen...:-?:-?
 
Sponsored Post

rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,962
Reaction score
734
Points
161
tu

tu kan negeri bijih timah...masa dulu imegran cina bnyk pi situ


cuba bro tgk filem KINTA.
 

Bro_Izantie

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
927
Points
161
melayu sumer duduk kampung jer....dasar penjajah dah buat camtu sejak dulu...lgpun cuba la pikir, penah dengar citer tak melayu duduk kmpung cina bole hidup? tp cina sebaliknya....
 

fizex81

Fun Poster
Joined
Nov 24, 2008
Messages
440
Reaction score
71
Points
25
ala dari dulu sampai sekarang melayu dok tang tu jugak. kene ketuk baru bergerak....
 
Last edited by a moderator:

Mangkuk ayun

Banned
Joined
Jan 13, 2009
Messages
3,146
Reaction score
166
Points
33
melayu sumer duduk kampung jer....dasar penjajah dah buat camtu sejak dulu...lgpun cuba la pikir, penah dengar citer tak melayu duduk kmpung cina bole hidup? tp cina sebaliknya....
tapi yg heran ,,,,bangunan kat taiping taklah semoden walau50thn bawah bn,,,,,mcm biase jer....kalah bangunan kubang kerian....so pengajaran kalu nak g makan kat ipoh,,,,pegilaa kat tesco...kedai pelita......kedai mamak jugak....~X(~X(~X(
 

alip87

Fun Poster
Joined
Feb 4, 2009
Messages
696
Reaction score
5
Points
15
melayu sumer duduk kampung jer....dasar penjajah dah buat camtu sejak dulu...lgpun cuba la pikir, penah dengar citer tak melayu duduk kmpung cina bole hidup? tp cina sebaliknya....
btol tue....

dasar penjajah...

cina =bandar
melayu =kampung
india = ladang & estet...
 

Mangkuk ayun

Banned
Joined
Jan 13, 2009
Messages
3,146
Reaction score
166
Points
33
btol tue....

dasar penjajah...

cina =bandar
melayu =kampung
india = ladang & estet...
aku tgok kat segamat johor pun banyak kedai cine...yg melayu kat kg jer....:-?:-?......
 

exllon

Active+ Member
Joined
Dec 27, 2009
Messages
3,178
Reaction score
66
Points
30
dasar pecah dan perintah kerajaan british dahulu tu yang jadi camni sekarang..Keseimbangan penduduk jadi tak stabil..Ipoh mmg dah jadi daerah cina..perasan tak bila u tanya cina asal mana "haiya tauke lu ipoh mali ka" :))
 

Mangkuk ayun

Banned
Joined
Jan 13, 2009
Messages
3,146
Reaction score
166
Points
33
aku rasa johor,negeri sembilan pun akan jadi mcm perak.....realiti tu.....mcm duk negeri cina aku g zoo taiping....:-?:(:)(:)((
 
Last edited by a moderator:

rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,962
Reaction score
734
Points
161
adeh

adeh kalo kat kawsan umah aku ni

kalo pancit tayar time ni hadoi gak la.:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register