nak wujudkan keyword blog wujud dlm search engine

CG Sponsors




mido

Active+ Member
Joined
Feb 23, 2007
Messages
4,861
Reaction score
12
Points
25
AsSalam..
Pak Mido yg masih hijau dlm blog-memblog ni nak tanya pada para expert...
Soklan ni maybe nampak simple bg korang..
pak mido dh start buat satu blogspot utk organisasi
pak mido..
tp byk feedback dr ahli, tekan keyword blog nih,
x kuar dlm enjin carian spt google dan yahoo??
knp jd mcm ni?
dan mcmana cara nk wujudkan keyword nih?
harap phm kot soklan nih..:">
 
Last edited:
Sponsored Post

abbas

Fun Poster
Joined
Dec 11, 2005
Messages
617
Reaction score
28
Points
20
Mungkin maksud pak mido nie blog pak mido tak di index oleh search engine

satu cara yang senang untuk di index ialah add url secara manual
pak mido boleh add kat sini
http://www.google.com/addurl/

 

Norfazli

Active+ Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
3,202
Reaction score
88
Points
30
keyword perkataan apa tu...nak tau jugak :D
satu perkataan atau dua atau tiga perkataan?
keyword bahasa malaysia atau english?
berapa jumlah anggaran search keyword itu sebulan?
 

khairilhusni

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2006
Messages
10,919
Reaction score
69
Points
120
dah berapa lama blog tu?

biasanya, kene amik masa. try tunggu dalam 2-3minggu dulu.
 

anjetagren

Active Member
Joined
Dec 16, 2008
Messages
1,139
Reaction score
30
Points
30
selain itu guna kaedah SEO..
biar web 2 duk page first google..
 

Norfazli

Active+ Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
3,202
Reaction score
88
Points
30
pertama sekali tetapkan keyword.

kemudian seboleh-bolehnya masukkan keyword tu di address blog itu.

kat tajuk(title) pun kalau boleh masukkan keyword pilihan itu.
 

Norfazli

Active+ Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
3,202
Reaction score
88
Points
30
kadang-kadang.ia mengambil masa juga untuk blog atau laman web disenaraikan di search engine :)
 

inspiration

Fun Poster
Joined
Nov 23, 2007
Messages
209
Reaction score
57
Points
20
AsSalam..
Pak Mido yg masih hijau dlm blog-memblog ni nak tanya pada para expert...
Soklan ni maybe nampak simple bg korang..
pak mido dh start buat satu blogspot utk organisasi
pak mido..
tp byk feedback dr ahli, tekan keyword blog nih,
x kuar dlm enjin carian spt google dan yahoo??
knp jd mcm ni?
dan mcmana cara nk wujudkan keyword nih?
harap phm kot soklan nih..:">
1. Buat kajian mengenai keyword apa yang hendak digunakan.
2. letakkan keyword tersebut di bahagian Title blog
3. Isikan blog tersebut dengan keyword rich yang hendak digunakan tapi jangan terlebih. Density sekitar 7-9%
4. Sekiranyanya blog belum di index, submit blog tersebut ke social bookmarking, insyaAllah dalam 24 jam akan diindex
5. Perbanyakkan backlink dengan keyword yang hendak digunakan.

Hope it help you a little.
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,785
Reaction score
917
Points
176
Kalau keyword tu panas.. dalam satu jam pun dah google index.. :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register