BTC USD 40,156.4 Gold USD 1,864.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nak Tau Sebab Anda Pilih Forex..Bukan Emas..

Status
Not open for further replies.

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
Salam..

first time sy terpanggil utk post di bahagian forex ni..

sbb sy dapati forex paling byk org minat kat sini..nak jgk tau sbb-sbbnya..mana tau sy jatuh hati nak buat forex pulak..:)

ada org kata forex ni haram..tp knapa masih rmi org join..

kenapa org yg main forex tk pilih emas sbgai portfolio pelaburan dan pendapatan..

hrp dpt berdiskus dgn berhemah..:)
 
Sponsored Post

jinlapar

CG Top Poster Club
Joined
Dec 16, 2009
Messages
20,107
Reaction score
628
Points
161
pasal trade gold kat platform forex..:D:D
 

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
trade gold?

bca dulu tajuk 2 btul2 bro..ni kan ruang discussion..

'Sebab apa pilih forex..bukan emas'

bagila sbb..nk tau..sbb kwn pun ada sorg buat forex..yg lain smua bt gold..nk tnya..tk rpat dgn dia..

salah ke soalan sy
 

scammer

Banned
Joined
Sep 4, 2007
Messages
897
Reaction score
4
Points
15
soal halal haram sy xnk komen.

sbb forex leh untung dgn cpt.modal pun ciput.
org men forex kena pokus..emas lak tgu jer.

so ksimpulan sy ada modaal yg afford to loose and high risk join forex.
 

panarol

Fun Poster
Joined
Mar 26, 2010
Messages
554
Reaction score
7
Points
15
setau aku forex jadi haram biler guner leverage...
 

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
sebb porex bukan pelaburan sepenuhnya..ade jugak yg trade for living...bayr duit umah,skolah anak2,makan minum semua..

lagi satu duk depan komputer je.hahaha
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,221
Reaction score
833
Points
176
its simple cikgu... forex boleh mula dengan modal yang kecil tapi emas modalnya besar.... kalau handal modal 100usd boleh untuk 1-10 usd setiap hari.. bahkan mungkin lebih dari itu... kalau tak mahir 100 usd tak seminit pun boleh hilang... hehehe;)
 

sonche

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 22, 2006
Messages
8,432
Reaction score
50
Points
70
Berkenaan halal dan haram bleh baca thread berkenaan.

Sebab-sebab? ni yg aku terfikir:

1. trade forex ni mudah. asalkan rajin.
2. modal kecik pun dah boleh start trading
3. banyak pilihan broker
4. duk kat rumah je, bleh buat duit. x perlu nak keluar jumpa supplier (kalau trade emas)
5. Banyak teknik yang boleh buat profit ngan forex.
6. Selamat, duit dalam bank je, x perlu nk bawa gold bar ke sana-sini, bahaya tu.
7. Trade gold pun kat kebanyakan forex broker, guna mt4 pun boleh.
 

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
btul2 tu.emas ni modalnya besauuuu
 

cikgusimple

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Sep 17, 2010
Messages
2,747
Reaction score
552
Points
71
oo..mcm tu ke..tq yg share info..tp sy tk fhm knapa ada yg kta haram..

dgr cite klu rugi..rugi teruk..bahaya jgk ye..kna mcm sy yg makan gaji..
gaji ciput je tolak hutang..
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.21251
USD / JPY
110.135
GBP / USD
1.40751
USD / CHF
0.89849
USD / CAD
1.21734
EUR / JPY
133.539
AUD / USD
0.76903

CG Sponsors




Top
Log in Register