Nak tanya tentang BMW E46

CG Sponsors




penjejak_badai

Fun Poster
Joined
Feb 22, 2010
Messages
173
Reaction score
4
Points
15
salam geng,
aku pun minat jugak ni..cuba sifu bg advice model mana yg patut dia beri perhatian budget bawah 100k..lambogini aeroback kat rumah tu dah nak runtuh..rasa dah sampai masa tukar selera..hheeheh

terima Kasih
 
Sponsored Post

ownz

Fun Poster
Joined
Sep 24, 2010
Messages
792
Reaction score
27
Points
20
E36/E46 ok lagi nak pakai..tp mmg poket jaga elok la..hehe..
Servis biasa ok jer.. dia meragam..jejak la 4 angka..
pomen plak, xleh gi hadap je memana, better pegi kat pomen yg tau kreta conti..
kalau x, lg 2-3 bulan check in bengkel balik :D
 

zhary

Active Member
Joined
Apr 29, 2010
Messages
1,550
Reaction score
26
Points
30
Hmmm..kereta ni kalau kt obersi dah lama masuk scrap dahh...:D
 

ownz

Fun Poster
Joined
Sep 24, 2010
Messages
792
Reaction score
27
Points
20
tak jugak.. xsemua org scrap..
kreta lama byk yg ohsem!
 

imatt

Fun Poster
Joined
Oct 23, 2011
Messages
629
Reaction score
18
Points
25
pomen bwh pokok memang murah , murah sikit je dari specialist bmw.. delete error code ecu pun ratus2 gak diorg charge.. belum masuk tukar part.. part bmw takde nyer murah.. contoh alternator recon pun cecah 1k. itu belum gearbox.. gearbox bmw ni manja.. ada error je jerking nk suruh owner cucuk pdt recode semula.. bukan murah recode balik. kena pulak dpt jenis sebulan 2-4 kali nk cucuk pdt..owner nk cucuk atm pun dh kering.. :D
Tips utk clear ECU, beli jer OBD2 Bluetooth ELM327. Baru dalam RM40 sebijik. Aku bli kat mudah je haritu. Pastu download OBD2 software kat fon. Yang free melambak kat google play.
Bukan setakat clear ecu, macam2 info lg yg kita boleh tengok pakai software tu.
 

miniang90

Freshie
Joined
Aug 22, 2011
Messages
47
Reaction score
2
Points
11
salam geng,
aku pun minat jugak ni..cuba sifu bg advice model mana yg patut dia beri perhatian budget bawah 100k..lambogini aeroback kat rumah tu dah nak runtuh..rasa dah sampai masa tukar selera..hheeheh

terima Kasih
pendapat saya lagi elok kalau awak buat survey dulu betul2
tapi saya cadangkan ambik bmw sistem dia memang lancar
and berbaloi kalau awak nak berlabur under 100k.
 

fogofo

Fun Poster
Joined
Jun 19, 2013
Messages
112
Reaction score
0
Points
10
pendapat saya lagi elok kalau awak buat survey dulu betul2
tapi saya cadangkan ambik bmw sistem dia memang lancar
and berbaloi kalau awak nak berlabur under 100k.
haah paling penting diorang ada contest tau and memang patut join. yelah tak rugi mencuba kan..
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
8,724
Reaction score
634
Points
116
aku bulan lepas igt nk amik bmw .. bila selidik.. mentenen tinggi la pulak... sekali serbis aves 500-700 ratus.. terus kensel
 
Sponsored Post
Top
Log in Register