Nak tanya tentang BMW E46

CG Sponsors




oxygenO2

Legendary Member
Joined
Apr 7, 2008
Messages
12,191
Reaction score
29
Points
120
yeahhh, setuju dgn ko bro...
orang skg mana pkir maintainance, tahu asal bergaya je... lepas tu cari pomen nak service and mintak part yg murah2.. dorang ingat maintainance and manpower bmw macam kereta proton agaknya..

Bole bro..tp kena cr pomen bwh pokok..skrg pun bnyk bengkel da ade check ecu..
 
Sponsored Post

hyip-otai

Active Member
Joined
Mar 8, 2013
Messages
1,294
Reaction score
1
Points
20
Bole bro..tp kena cr pomen bwh pokok..skrg pun bnyk bengkel da ade check ecu..
pomen bwh pokok memang murah , murah sikit je dari specialist bmw.. delete error code ecu pun ratus2 gak diorg charge.. belum masuk tukar part.. part bmw takde nyer murah.. contoh alternator recon pun cecah 1k. itu belum gearbox.. gearbox bmw ni manja.. ada error je jerking nk suruh owner cucuk pdt recode semula.. bukan murah recode balik. kena pulak dpt jenis sebulan 2-4 kali nk cucuk pdt..owner nk cucuk atm pun dh kering.. :D
 

hyip-otai

Active Member
Joined
Mar 8, 2013
Messages
1,294
Reaction score
1
Points
20
yeahhh, setuju dgn ko bro...
orang skg mana pkir maintainance, tahu asal bergaya je... lepas tu cari pomen nak service and mintak part yg murah2.. dorang ingat maintainance and manpower bmw macam kereta proton agaknya..
ramai kwn2 sy dh kena.. ingat gaji 3-5k sebulan ok pakai e90 atau e60.. dh pakai 3-4 bulan je sekrg tersadai kt rumah.. nk repair pomen bawah pokok ceri pun kena ribu2 gak.. last2 beli iswara.. dah nasihat taknak caya.. dh beli baru caya :D
 

hsco

Fun Poster
Joined
Aug 12, 2014
Messages
489
Reaction score
2
Points
15
dalam thread ni poyo nak beli kereta mahal, tapi dok risau maintenance.

bak kata mat salleh "if you have to ask you can't afford it"
 

Zahar Julietbravo

Active+ Member
Joined
Feb 2, 2012
Messages
2,929
Reaction score
203
Points
33
Kalau dah minat tolak tepi kos maintenance yang mahal tu. "Biar papa asal bergaya":)):))
 

Duan82

Super Active Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
5,953
Reaction score
744
Points
121
Banyak yg pakai, untk bergaya. Nampak mcm org bisnes ler pakai kereta ni. Bab kata kawan aku yg pakai BMW sebelum ni, tapi dah jual. "pakai keta ni, org nampak bangga nga..perggg !!, tapi bila tanya diri, rasa sedih, sbb maintenance agak tinggi". Poket cepat kering, jika ada kerosakkan, tambah2 jika kerja makan gaji".
 

oxygenO2

Legendary Member
Joined
Apr 7, 2008
Messages
12,191
Reaction score
29
Points
120
pomen bwh pokok memang murah , murah sikit je dari specialist bmw.. delete error code ecu pun ratus2 gak diorg charge.. belum masuk tukar part.. part bmw takde nyer murah.. contoh alternator recon pun cecah 1k. itu belum gearbox.. gearbox bmw ni manja.. ada error je jerking nk suruh owner cucuk pdt recode semula.. bukan murah recode balik. kena pulak dpt jenis sebulan 2-4 kali nk cucuk pdt..owner nk cucuk atm pun dh kering.. :D

biasela bro..main keta conti..cina ckp BMW-Banyak Minta Wang :D
part keta conti nie mmg mhl, tp thn lame..cecah belas tahun..
nk pakai BMW pun kena bnyk study, mnyk abis pun minta kena reset (e39)..alighment x betul pun lampu blinking ( e90 )..nasibla bro..klu beli 2nd atau recon owner asal jage cantek, kite pakai pun ok jer..
 

oxygenO2

Legendary Member
Joined
Apr 7, 2008
Messages
12,191
Reaction score
29
Points
120
Banyak yg pakai, untk bergaya. Nampak mcm org bisnes ler pakai kereta ni. Bab kata kawan aku yg pakai BMW sebelum ni, tapi dah jual. "pakai keta ni, org nampak bangga nga..perggg !!, tapi bila tanya diri, rasa sedih, sbb maintenance agak tinggi". Poket cepat kering, jika ada kerosakkan, tambah2 jika kerja makan gaji".
pada aku keta coni yg boleh lyn merc ngan volvo jer..lasak sket dr bmw...bmw nie mmg manje...merc plg terbaek, lasak..org pun brani wat teksi..smp kt tmpt aku s class pun jd teksi,...gilerrr...:eek:
klu 7 series jd teksi, meraung anak bini x mkn wei...:)):))
 

antarakasih

Super Active Member
Joined
Jun 4, 2014
Messages
6,313
Reaction score
63
Points
70
Coupe dlm 60k kot skrg
aah la kot,,klo nasib baik mungkin boleh dpt lagi rendah,
kdg2 ada ternampak 1 post, coupe harga dlm rm40k,
nasib2 jelah jumpa kt mudah ni bila seller betul2 nk
jual
 
Sponsored Post
Top
Log in Register