Nak tanya pendapat

CG Sponsors




szlym60

Fun Poster
Joined
Feb 7, 2008
Messages
211
Reaction score
4
Points
15
Assalamualaikum,baru2 ni aku dapat email tawaran kerja 'Pekerjaan menaip dirumah',tapi kena bayar pulak (rm50),alamat kompeni tu di Kepong atas nama Norhazlin Ibrahim Autumn Paradise s/b alamat email dia [email protected],saya mohon pendapat kawan2 terima kasih....wassalam
 
Sponsored Post

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Dia tu tak dah kerja tu yang buat business tu kot...
 

zinedine

Banned
Joined
Jan 11, 2007
Messages
5,741
Reaction score
22
Points
65
Tak payah la keje taip-menaip macam tu. Semua keje taip-menaip data entry kamsukan data taik kucing ni semua penipu. Kalau engko dah bayor RM50 kat si penipu tu, keje engko lepas tu adalah menaip iklan cari org utk keje taip-menaip dan sesapa yg nak keje tu kena bayar RM50 kat engko pulak. Lepas tu, orang yg bayor RM50 kat engko akan taip iklan macam ni cari orang utk keje taip-menaip dan kena bayar RM50 kat dia pulak. Ini semua money game skim cepat kaya piramid ponzi. Hukumnya haram bagi umat Islam bersubahat dan terlibat dgn keje taip-menaip macam ni.

Toksah join, hukumnya haram.
 

thariq_shahalam

Active Member
Joined
Aug 4, 2008
Messages
1,280
Reaction score
52
Points
30
yup thats right. kebanyakan kerja menaip dari rumah adalah scam. macam mana nak tahu? dia suruh bayar upfront! lagipun jarang data entry dari rumah. selalunya kau kena jugak pergi ofis dia tu...
 

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Buang masa jer.... nanti ko kena cari org nak join pulak... kalau tak haram ko nak dapat 1 sen pun.....
 

szlym60

Fun Poster
Joined
Feb 7, 2008
Messages
211
Reaction score
4
Points
15
Tak payah la keje taip-menaip macam tu. Semua keje taip-menaip data entry kamsukan data taik kucing ni semua penipu. Kalau engko dah bayor RM50 kat si penipu tu, keje engko lepas tu adalah menaip iklan cari org utk keje taip-menaip dan sesapa yg nak keje tu kena bayar RM50 kat engko pulak. Lepas tu, orang yg bayor RM50 kat engko akan taip iklan macam ni cari orang utk keje taip-menaip dan kena bayar RM50 kat dia pulak. Ini semua money game skim cepat kaya piramid ponzi. Hukumnya haram bagi umat Islam bersubahat dan terlibat dgn keje taip-menaip macam ni.

Toksah join, hukumnya haram.
tima kasih banyak2,info yang cukup baik,baghu la nana tau
 

szlym60

Fun Poster
Joined
Feb 7, 2008
Messages
211
Reaction score
4
Points
15
yup thats right. kebanyakan kerja menaip dari rumah adalah scam. macam mana nak tahu? dia suruh bayar upfront! lagipun jarang data entry dari rumah. selalunya kau kena jugak pergi ofis dia tu...
tima kasih dgn info tu
 

ezis2u

Super Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,747
Reaction score
22
Points
65
nak bagi kejer tapi kena bagi gaji kat dia dulu lah pulak...
 

mywang

Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
1,496
Reaction score
5
Points
25
yah setuju2..mmg permainan duit buat duit
 
Sponsored Post
Top
Log in Register