nak tanya pasal AMD X8 FX8350 dan asus crosshair

CG Sponsors




akira8456

Super Active Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
6,291
Reaction score
11
Points
65
salam,saya nak tanya pasal proc AMD X8 FX8350 dan mobo asus crosshair,ingat nak let go 17 2700k(nak pakai duit sebenarnya),pastu kalo ada modal nak pakai proc amd,okay tak proc amd nie(AMD X8 FX8350)?power tak mcm i7 second generation?digabung ngan mobo Asus Crosshair V Formula-Z990FX?harga dia lebih kurang dibandingkan proc i7 second generation,betul ker proc amd cepat panas?
 
Sponsored Post

PC Gamer

Fun Poster
Joined
Mar 23, 2012
Messages
274
Reaction score
8
Points
15
Kenapa nak letgo i7 2700k tu pun dah cukup power giler nak mengalahkan AMD. Daripada TT letgo tuh lebih baik tukar jer ke i7 3770k.
 

PC Gamer

Fun Poster
Joined
Mar 23, 2012
Messages
274
Reaction score
8
Points
15
Energy effiency level.

Performance difference

Tested dengan HD7970 Crossfire
 

akira8456

Super Active Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
6,291
Reaction score
11
Points
65
Kenapa nak letgo i7 2700k tu pun dah cukup power giler nak mengalahkan AMD. Daripada TT letgo tuh lebih baik tukar jer ke i7 3770k.

dah survey,sayadah let go 2700k,nak ambik i7 3770k sbb support 3.0 PCI Express Revision
 
Last edited:

akira8456

Super Active Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
6,291
Reaction score
11
Points
65
cuma tak pasti pasal mobo sbb saya nak pakai standard(bukan utk OC),mmg utk games tapi utk wat kerja sama,kira sehari pakai 8-9jam?ada cadangan utk mobo bro?maximus mcm best tapi mahal sgt:-?
 

wira_laju

Active+ Member
Joined
Nov 20, 2011
Messages
3,353
Reaction score
99
Points
30
tu cuma benchmark jer,
klu tak oc,takyah pakai mobo yg mahal2
fx tu ok klu untuk multi tasking sbb 8 core.
pakai i5 jer tt.
 
Last edited:

akira8456

Super Active Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
6,291
Reaction score
11
Points
65
tu cuma benchmark jer,
klu tak oc,takyah pakai mobo yg mahal2
fx tu ok klu untuk multi tasking sbb 8 core.
pakai i5 jer tt.
ingat nak ambik [email protected] third generation,semlam jumpa mamat kaki OC,dia suruh hold dulu kalo nak beli third generation sampai bln 6 sbb harga akan jatuh pas intel akan keluarkan produk [email protected]@17 generasi keempat:-?
 

wanlan

Active+ Member
Joined
Aug 17, 2007
Messages
3,294
Reaction score
4
Points
25
cuma tak pasti pasal mobo sbb saya nak pakai standard(bukan utk OC),mmg utk games tapi utk wat kerja sama,kira sehari pakai 8-9jam?ada cadangan utk mobo bro?maximus mcm best tapi mahal sgt:-?
17 3770k?lg baik la oc...klu xmo oc baik amik 17 3770...lg murah :))

jahat proc nieh...laju
 
Sponsored Post
Top
Log in Register