nak setup kedai gambar&printing stiker

CG Sponsors




abg_boyot

Fun Poster
Joined
Jul 2, 2008
Messages
913
Reaction score
0
Points
15
assalammualaikum..:D
pada smue [email protected]&kakak2 kat dalam CG nie..sy nak mintak [email protected] utk sy setup kedai gambar&stiker printing...1stly sy nie tgh tungu result pengeluaran kwsp utk pembelian rumah..jadik dgn lebihan duit tu(klu ade lebih laa..:p)sy bercadang nak memulakan biz kat area felda..harap korang smue sudi nak tlg kasi [email protected] supplier barang2 utk sy setupkan biz point sy nanti..:"> :)cgrock
 
Sponsored Post

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,110
Reaction score
690
Points
166
boleh ada lebih ke duit kwsp tu, bukan kena bayo semua tuk rumah ke, ke ni depo rumah je?
 

abg_boyot

Fun Poster
Joined
Jul 2, 2008
Messages
913
Reaction score
0
Points
15
boleh ada lebih ke duit kwsp tu, bukan kena bayo semua tuk rumah ke, ke ni depo rumah je?
harap2 ade la..lgpun umah 1st..kwn adjust s&p dengan dokumen downpayment dgn penjual..harap2 berjaya la...bosan siol keje kilang 8thn jadik technician buat sakit pingang jek..:(
 

wakil

Active Member
Joined
Apr 14, 2008
Messages
1,568
Reaction score
31
Points
30
assalammualaikum..:D
pada smue [email protected]&kakak2 kat dalam CG nie..sy nak mintak [email protected] utk sy setup kedai gambar&stiker printing...1stly sy nie tgh tungu result pengeluaran kwsp utk pembelian rumah..jadik dgn lebihan duit tu(klu ade lebih laa..:p)sy bercadang nak memulakan biz kat area felda..harap korang smue sudi nak tlg kasi [email protected] supplier barang2 utk sy setupkan biz point sy nanti..:"> :)cgrock
bro....
ank felda(peneroka) ke??
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,110
Reaction score
690
Points
166
harap2 ade la..lgpun umah 1st..kwn adjust s&p dengan dokumen downpayment dgn penjual..harap2 berjaya la...bosan siol keje kilang 8thn jadik technician buat sakit pingang jek..:(
insyaAllah ada rezeki tu, dok felda mana ni? mana le tahu dekat ngan umah mertua aku ke.
 

abg_boyot

Fun Poster
Joined
Jul 2, 2008
Messages
913
Reaction score
0
Points
15
kwn cucu peneroka jek..kat bukit batu kulai..
 

edagangnetwork

Active Member
Joined
Jun 25, 2008
Messages
2,097
Reaction score
15
Points
25
Bagus idea ni.... cuba check dgn MARA.... ada kursus ni kalo tak silap... Lepas kursus...mungkin MARA boleh bagi pinjaman untuk mulakan perniagaan.
 

kancil biru

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2008
Messages
11,641
Reaction score
1,099
Points
191
maaf la kalau saya kata yang nie. kedai gambar sekarang sudah tiada lagi pasaran. sb skrg banyak guna digital camera dan mereka dh x cuci gambar mereka just simpan dalam hard disc ja... kalau yang kenduri kawin pun sama mereka letak gambar dalam CD.. so kalau nk cari makan dh susah sangat.. bagi saya apa kata buka kedai jual kemera digital mgkn itu dapat membantu
 

abuyon

Junior Member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
71
Reaction score
1
Points
11
beli large format sebijik rege dlm belas ribu je...epson atau hp tapi cari la yang boleh muat saiz standard bunting 2'x6' tu...
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,110
Reaction score
690
Points
166
maaf la kalau saya kata yang nie. kedai gambar sekarang sudah tiada lagi pasaran. sb skrg banyak guna digital camera dan mereka dh x cuci gambar mereka just simpan dalam hard disc ja... kalau yang kenduri kawin pun sama mereka letak gambar dalam CD.. so kalau nk cari makan dh susah sangat.. bagi saya apa kata buka kedai jual kemera digital mgkn itu dapat membantu
pun ada kebenaran gak di sini, tapi tuan tanah cari di felda skit tu pun mungkin sebab faktor ni. mungkin di kawasan felda(walaupun dah maju) masih ada lagi yg setia ngan tradisional, :p

tapi bila dikatakan kedai gambar tu yg aku nampak memang semua sekali termasuk printing, camera, photostat dan seumpamanya :)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register