BTC USD 42,887.1 Gold USD 1,765.00
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Covid-19 Nak percaya kpd apa? Nak percaya kpd siapa?

konaLeper

Fun Poster
Joined
Dec 22, 2016
Messages
483
Reaction score
298
Points
41
Kontroversi mengenai paper Corman-Drosten di Eropah, mungkin akan masuk ke di mahkamah.

Timeline:
10 January 2020 China kongsi genetic sequence virus SARS-Cov-2.
17 January 2020 RT-PCR test Drosten paper ready.
22 January 2020 paper peer reviewed and published by Eurosurveillance

Masa yg singkat. Desperate times call for desperate measures, ok la.

1. Senarai konsortium 22 saintis (ICSLS)
https://cormandrostenreview.com/icsls/

2.1 Surat ICSLS mohon Eurosurveillance tarik balik penerbitan paper Corman-Drosten.
https://cormandrostenreview.com/retraction-request-letter-to-eurosurveillance-editorial-board/

2.2 Laporan ICSLS menyenarai 10 kecacatan besar dlm paper Corman-Drosten.
https://cormandrostenreview.com/report/

2.3 Addendum
https://cormandrostenreview.com/addendum/

3.1 Jawapan dari Eurosurveillance
https://cormandrostenreview.com/eurosurveillance-response/

dari seksyen komen:

Roberto dg

@Drrob67

@Eurosurveillanc, at least change the status of the paper to ‘Under investigation’ so that you can avoid future lawsuits coming your way. Cause there is no escape this is going to happen!
 
Sponsored Post

Megat Al Fateh

Active Member
Joined
May 6, 2019
Messages
1,369
Reaction score
728
Points
81
vaccine ni yg buat org takut sbb masih ada lagi small risk utk fatal

masih lagi bukan 100% selamat .. isu blood clog tu tak settle lagi (ke dah selesai?)

tu yg buatkan ramai org ambik pendirian utk tunggu dulu .. biar betul dah stabil

sbb benda ni pun ramai je yg elok sendiri, self immune je .. bukan kalau tak ambik mmg akan kena sakit tu

aku bukan anti vaccine ye.. berubat ni dah jatuh wajib sbb kita hidup didalam tempoh wabak maut tengah melanda
 

konaLeper

Fun Poster
Joined
Dec 22, 2016
Messages
483
Reaction score
298
Points
41
SARS-Cov-2 benar. Covid19 pun benar. Tapi dia HANYA capai taraf pandemik disebabkan oleh 2 polisi berikut:-

1. Ujian saringan RT-PCR boleh menghasilkan banyak kes false +ve.

2. Pengiraan "kes" diperbesarkan (inflated). Sebelum ini, kes adalah pesakit yg menunjukkan symptom. Bagi kes covid19, dlm pelaksanaan (bukan atas ketas) kes adalah mereka yg +ve ujian saringan RT-PCR w/p asymptomatik.



Contoh: Kes di Selangor naik mendadak bila program saringan covid19 percuma disediakan dlm semua 56 DUN, bermula 8 Mei sehingga 10 Jun 2021. Sebelum tu pun mmg dah tinggi melibatkan kluster pekerja asing dll. Dengar cerita, akan dikembangkan kpd rumah-ke-rumah. Tak heran, jika dlm masa 2 minggu lagi, kes terus meningkat atau kekal tinggi.

Tapi adakah +ve ujian saringan RT-PCR bermakna telah dijangkiti virus SARS-Cov-2?

Tidak, jika Ct>35, HANYA dead nucleotides berada dlm sampel dihasikan dr "swab"yg diambil: mmg x boleh culture dlm makmal.

Nak buat ujian saringan besar2an (mass testing) boleh dgn syarat jumlah bilangan False +ve dihasilkan lebih kecil drpd bilangan True +ve.

Macam mana nak tahu?

Ikut kajian saintifik Jaafar et al 2020 (belum ada external peer-review yg mengkritik kesahihannya), jika Ct>35, 97% adalah false +ve

Tertanya2 kerajaan negeri nak tolong rakyat atau nak tolong kerajaan persekutuan atau ......?

Essentially, Covid19 has long been shown – to those willing to pay attention – to be an entirely created pandemic narrative built on two key factors:
  1. False-positive tests. The unreliable PCR test can be manipulated into reporting a high number of false-positives by altering the cycle threshold (CT value)
  2. Inflated Case-count. The incredibly broad definition of “Covid case”, used all over the world, lists anyone who receives a positive test as a “Covid19 case”, even if they never experienced any symptoms.
Without these two policies, there would never have been an appreciable pandemic at all, and now the CDC has enacted two policy changes which means they no longer apply to vaccinated people.

Firstly, they are lowering their CT value when testing samples from suspected “breakthrough infections”.

From the CDC’s instructions for state health authorities on handling “possible breakthrough infections” (uploaded to their website in late April):

For cases with a known RT-PCR cycle threshold (Ct) value, submit only specimens with Ct value ≤28 to CDC for sequencing. (Sequencing is not feasible with higher Ct values.)
Throughout the pandemic, CT values in excess of 35 have been the norm, with labs around the world going into the 40s.

Essentially labs were running as many cycles as necessary to achieve a positive result, despite experts warning that this was pointless (even Fauci himself said anything over 35 cycles is meaningless).

But NOW, and only for fully vaccinated people, the CDC will only accept samples achieved from 28 cycles or fewer. That can only be a deliberate decision in order to decrease the number of “breakthrough infections” being officially recorded.

Secondly, asymptomatic or mild infections will no longer be recorded as “covid cases”.

That’s right. Even if a sample collected at the low CT value of 28 can be sequenced into the virus alleged to cause Covid19, the CDC will no longer be keeping records of breakthrough infections that don’t result in hospitalisation or death.

https://www.zerohedge.com/covid-19/...lds-virtually-eliminate-new-covid-cases-among
 

konaLeper

Fun Poster
Joined
Dec 22, 2016
Messages
483
Reaction score
298
Points
41
Siapa yg lebih profesinal dan siapa yg lebih kelakar?

X kisah la...jom keje berlandaskan sains.

Bila kes di India mencanak Dr Anthony Fauci bagi cadangan India kenakan total lockdown selama 15 hari. India cerdik dan tolak cadangan tersebut. 2/3 minggu kebelakangan ini, kes bilangan covid19 di India menurun. Bagaimana? Akupun x tahu punca sebenar. Mungkin Indian Council of Medical Research, New Delhi bersetuju dgn cadangan menurunkan nilai Ct (cycle threshold) ke bawah 30?

Wakil WHO datang Malaysia dan cadangkan juga total lockdown diaksanakan. Aku pasti, lebih banyak keburukan dr kebaikan dapat dijangkakan.

KKM minta rakyat patuhi SOP, aku dah lupa utk kali ke berapa.
EAG (Expert Advisory Group) dan Dr Dzul (PH Selangor) ada bagi cadangan camne nak perangi covid19.

Peliknya, takde yg sentuh mengenai hasil kajian saintifk Jaafar et al 2020. Jika mahkamah di Portugal (bukan negara dunia ke 3) boleh terima pakai kajian di atas dlm membuat peghakiman, aku benar2 tak terkata (speechess) kenapa pakar2 epidemiologi tanah air membisu mengenainya.

CDC pun selepas 14 bulan, sedar (pura2 baru sedar) tentang peranan Ct.
X kisah la...jom keje berlandaskan sains.
Bila kes di India mencanak Dr Anthony Fauci bagi cadangan India kenakan total lockdown selama 15 hari. India cerdik dan tolak cadangan tersebut. 2/3 minggu kebelakangan ini, kes bilangan covid19 di India menurun. Bagaimana? Akupun x tahu punca sebenar. Mungkin Indian Council of Medical Research, New Delhi bersetuju dgn cadangan menurunkan nilai Ct (cycle threshold) ke bawah 30?

Wakil WHO datang Malaysia dan cadangkan juga total lockdown diaksanakan. Aku pasti, lebih banyak keburukan dr kebaikan dapat dijangkakan.

KKM minta rakyat patuhi SOP, aku dah lupa utk kali ke berapa.

EAG (Expert Advisory Group) dan Dr Dzul (PH Selangor) ada bagi cadangan camne nak perangi covid19.

Peliknya, takde yg sentuh mengenai hasil kajian saintifk Jaafar et al 2020. Jika mahkamah di Portugal (bukan negara dunia ke 3) boleh terima pakai kajian di atas dlm membuat peghakiman, aku benar2 tak terkata (speechess) kenapa pakar2 epidemiologi tanah air membisu mengenainya.

CDC pun selepas 14 bulan, sedar (pura2 baru sedar) tentang peranan Ct.
 

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
22,880
Reaction score
2,732
Points
206
SARS-Cov-2 benar. Covid19 pun benar. Tapi dia HANYA capai taraf pandemik disebabkan oleh 2 polisi berikut:-

1. Ujian saringan RT-PCR boleh menghasilkan banyak kes false +ve.

2. Pengiraan "kes" diperbesarkan (inflated). Sebelum ini, kes adalah pesakit yg menunjukkan symptom. Bagi kes covid19, dlm pelaksanaan (bukan atas ketas) kes adalah mereka yg +ve ujian saringan RT-PCR w/p asymptomatik.



Contoh: Kes di Selangor naik mendadak bila program saringan covid19 percuma disediakan dlm semua 56 DUN, bermula 8 Mei sehingga 10 Jun 2021. Sebelum tu pun mmg dah tinggi melibatkan kluster pekerja asing dll. Dengar cerita, akan dikembangkan kpd rumah-ke-rumah. Tak heran, jika dlm masa 2 minggu lagi, kes terus meningkat atau kekal tinggi.

Tapi adakah +ve ujian saringan RT-PCR bermakna telah dijangkiti virus SARS-Cov-2?

Tidak, jika Ct>35, HANYA dead nucleotides berada dlm sampel dihasikan dr "swab"yg diambil: mmg x boleh culture dlm makmal.

Nak buat ujian saringan besar2an (mass testing) boleh dgn syarat jumlah bilangan False +ve dihasilkan lebih kecil drpd bilangan True +ve.

Macam mana nak tahu?

Ikut kajian saintifik Jaafar et al 2020 (belum ada external peer-review yg mengkritik kesahihannya), jika Ct>35, 97% adalah false +ve

Tertanya2 kerajaan negeri nak tolong rakyat atau nak tolong kerajaan persekutuan atau ......?

Essentially, Covid19 has long been shown – to those willing to pay attention – to be an entirely created pandemic narrative built on two key factors:
  1. False-positive tests. The unreliable PCR test can be manipulated into reporting a high number of false-positives by altering the cycle threshold (CT value)
  2. Inflated Case-count. The incredibly broad definition of “Covid case”, used all over the world, lists anyone who receives a positive test as a “Covid19 case”, even if they never experienced any symptoms.
Without these two policies, there would never have been an appreciable pandemic at all, and now the CDC has enacted two policy changes which means they no longer apply to vaccinated people.

Firstly, they are lowering their CT value when testing samples from suspected “breakthrough infections”.

From the CDC’s instructions for state health authorities on handling “possible breakthrough infections” (uploaded to their website in late April):


Throughout the pandemic, CT values in excess of 35 have been the norm, with labs around the world going into the 40s.

Essentially labs were running as many cycles as necessary to achieve a positive result, despite experts warning that this was pointless (even Fauci himself said anything over 35 cycles is meaningless).

But NOW, and only for fully vaccinated people, the CDC will only accept samples achieved from 28 cycles or fewer. That can only be a deliberate decision in order to decrease the number of “breakthrough infections” being officially recorded.

Secondly, asymptomatic or mild infections will no longer be recorded as “covid cases”.

That’s right. Even if a sample collected at the low CT value of 28 can be sequenced into the virus alleged to cause Covid19, the CDC will no longer be keeping records of breakthrough infections that don’t result in hospitalisation or death.

https://www.zerohedge.com/covid-19/...lds-virtually-eliminate-new-covid-cases-among

mane ade RTK jadikan result rasmi untuk +ive
lepas RTK kalau +ive baru buat PCR untuk confirm result
so semua number rasmi yg keluar tu adalah dari PCR test
 

konaLeper

Fun Poster
Joined
Dec 22, 2016
Messages
483
Reaction score
298
Points
41
Ni berita kurang baik. Ada varian baru yg masih belum dikenalpasti?
Nepal, Thailand, Cambodia, Mongolia dll. hadapi tren yg sama: Dr Delépine carefully analyses the pre and post vaccine trends for 14 countries in major regions of the World.
Mungkin kebetulan. X leh percaya sangat.

In Nepal, a country of 28 million inhabitants

The vaccination campaign, using the Chinese vaccine and the Indian Astra Zeneca, began at the end of January 2021. So far, after ten months of the epidemic, the country had 270,092 confirmed cases and 2017 deaths and the daily average of new cases s ‘amounted to 350.

Four months after vaccination began, the epidemic has exploded with a current average of 8,000 new cases daily. As of May 22, Nepal had 497,052 (+ 90%) confirmed cases and 6,024 deaths (+ 200%.)

In Thailand, a country of 70 million inhabitants

The vaccination campaign using the Chinese vaccine began in the first week of March. So far, since the start of the epidemic, the country has only recorded 25,000 infected and 83 deaths attributed to Covid19.

Since the start of vaccination, in 2 months, the number of infected has multiplied by 5 (123,066 on 22/5) and that of deaths by 9 (735 on 22/5).


Kedudukan semasa perbandingan bil kes

nepaThaiand.png
 

konaLeper

Fun Poster
Joined
Dec 22, 2016
Messages
483
Reaction score
298
Points
41
Btul, hanya RT-PCR.
Tak betul rupanya. +ve RTK-Ag pun dah masuk dlm statistik negara.
TarikhKes C19 NasionalKes C19 SelangorPeratus
29/59020283631.44%
28/58290205224.75%
27/57857267534.05%
26/57478245532.83%

Statistik utk kes covid19 selangor, boleh tengok di https://www.amirudinshari.com/
PH kata KerajaanPersekutuanPN gagal tangani Covid19.
KerajaanNegeriSelangor(PH) sumbang purata 30.77% kpd kegagalan tersebut!

Kebetulan?
 

konaLeper

Fun Poster
Joined
Dec 22, 2016
Messages
483
Reaction score
298
Points
41
Artikel dari rusiatoday mengenai lockdown di malaysia.

Pelik jugak. 2 contoh dari ruang komen: xde pun komen netizen yg menyokong lockdown.

1. Wow Malaysia doesn't have the internet. Someone mail them stuff about PCR being useless before they have a fit.

2. Malaysia ,like most countries need to learn to live with this virus. Take the necessary precaution and avoid meeting in all places of worships (irrespective of religion) esp. 3,000 deaths in a population of 30,000,000 is very small. Get the economy moving or more people will die of stress, poverty and mental illness


Does lockdown work?
Ya, ikut link dibawah.
Why lockdowns can halt the spread of COVID-19
The goal: R<1

The purpose of a lockdown, explains a new study from the Imperial College London COVID-19 Response Team, is to reduce reproduction – in other words, to reduce the number of people each confirmed case infects.

The goal is to keep reproduction, or “R,” below one (R<1) – with each case infecting fewer than one other person, on average.

https://www.weforum.org/agenda/2020/03/why-lockdowns-work-epidemics-coronavirus-covid19/

Tidak, ikut kajian apa yg berlaku di Northern Jutland Denmark.

On November 4, the prime minister announced that in the Danish region of Northern Jutland, seven municipalities were to enter into extreme lockdown, enacting the usual battery of work-from-home, closing of commercial and leisure activities and closed public transport. Scattered among them, all in the same region of Northern Jutland, were four municipalities that didn’t; they remained under the then-fairly moderate rules in the rest of Denmark.

https://www.aier.org/article/lockdowns-dont-prevent-coronavirus-spread/

Yg pasti, rakyat yg menderita.
 

konaLeper

Fun Poster
Joined
Dec 22, 2016
Messages
483
Reaction score
298
Points
41
1622848720568.png

Tanya duckduckgo panduan therapeutik bagi yg menjalani kurantin di rumah. Jumpa dokumen diatas. Sementara tunggu giliran vaksin, akan cuba dapatkan ivermectin. Selamat dan berkesan?


In summary, based on the totality of the trials and epidemiologic evidence presented in this review along with the preliminary findings of the Unitaid/WHO meta-analysis of treatment RCTs and the guideline recommendation from the international BIRD conference, ivermectin should be globally and systematically deployed in the prevention and treatment of COVID-19.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register