BTC USD 30,428.3 Gold USD 1,815.70
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Covid-19 Nak percaya kpd apa? Nak percaya kpd siapa?

konaLeper

Active Member
Messages
1,087
Joined
Dec 22, 2016
Messages
1,087
Reaction score
724
Points
81
Panduan dah ada. Periksa sebarang maklumat yg diterima dgn adil supaya tidak berlaku kezaliman dlm sebarang tindakan susulan yg diambil.
Awal tahun 2020, keluar di kaca tv video sorang amoi sedang elok berjalan2. Tak semena2 jatuh dan meninggal dunia. Waaahhh, terkejut besar dibuatnya. Penyakit apa ni? Diberitahu, kobid19.
Fakta: Kadar kesembuhan kobid adalah rata2 99.78%.
 
Sponsored Post

konaLeper

Active Member
Messages
1,087
Joined
Dec 22, 2016
Messages
1,087
Reaction score
724
Points
81

Dr Jemilah kata, vaksin pfizer dan modena selamat utk digunakan dan telah diluluskan penggunaannya oleh US dan EU.

Fakta:
1. Vaksin ini diluluskan dibawah penguatkuasaan kegunaan dharurat (EUA).
2. Ada berita menyebut “a 28-year-old Sara Stickles from Beloit, Wisconsin, a healthcare worker at SwedishAmerican Hospital, has suffered a brain aneurysm and is now brain dead just 5 days after receiving the second experimental mRNA COVID injection from Pfizer”.

Doktor perubatan terikat dgn ikrar Hippokratik (the Hippocratic Oath):
“I will above all care for my patients, promote their health and alleviate their suffering”.
“I will inform my patients correctly.”
“Even under pressure, I will not use my medical knowledge for practices that are against humanity.”
 

jaws_am

CG Top Poster Club
gem
Messages
20,165
Joined
May 29, 2008
Messages
20,165
Reaction score
8,763
Points
481
Awards
1
Yer tak semua sesuai guna vaksin.
Adakah anda anti vaksin ?

Kami ada thread khas kepada golongan antivaxx..
😅

Selamat datang ke cg..
Gunakan fungsi search untuk mencari thread sedia ada..

 

konaLeper

Active Member
Messages
1,087
Joined
Dec 22, 2016
Messages
1,087
Reaction score
724
Points
81
Yer tak semua sesuai guna vaksin.
Adakah anda anti vaksin ?

Kami ada thread khas kepada golongan antivaxx..
😅

Selamat datang ke cg..
Gunakan fungsi search untuk mencari thread sedia ada..

tang mana yg sebegitu jelas aku ni antivax atau yg trendy la ni, vaksin-hesitant?
jika dianggap disinformation, betulkan aje.
 

konaLeper

Active Member
Messages
1,087
Joined
Dec 22, 2016
Messages
1,087
Reaction score
724
Points
81
Lagi banyak ujian PCR dilakukan, lagi banyak kes.
Bila ditanya kenapa bilangan kes menurun akhir2 ini, KP jawab, kurang ujian dilakukan. Sape yg ada jawapan sebenar, tolong betulkan.

Symptom-based system vs test-based system.

Previously, in the world of infectious diseases, it has been accepted that a ‘case’ represents someone with symptoms, usually severe symptoms, usually severe enough to be admitted to hospital. Here, from Wikipedia…. yes, I know, but on this sort of stuff they are a good resource.

‘In epidemiology, a case fatality rate (CFR) — sometimes called case fatality risk or disease lethality — is the proportion of deaths from a certain disease compared to the total number of symptomatic people diagnosed with the disease.’ 1

Note the word symptomatic i.e. someone with symptoms.

However, now we stick a swab up someone’s nose, who feels completely well, or very mildly ill. We find that they have some COVID particles lodged up there, and we call them a case of COVID. Sigh, thud!

A symptomless, or even mildly symptomatic positive swab is not a case. Never, in recorded history, has this been true. However, now we have an almost unquestioned acceptance that a positive swab represents a case of COVID.

What to believe? Who to believe?

Doktor perubatan terikat dgn ikrar Hippokratik (the Hippocratic Oath):
“I will above all care for my patients, promote their health and alleviate their suffering”.
“I will inform my patients correctly.”
“Even under pressure, I will not use my medical knowledge for practices that are against humanity.”
 

konaLeper

Active Member
Messages
1,087
Joined
Dec 22, 2016
Messages
1,087
Reaction score
724
Points
81
Kalau nak sekolah buka balik, kena la ambik vaksin.
vaksin akan tiba akhir Feb. Pakat2 ambik nnt.
Pandangan ke 2, tak perlu tunggu vaksinpun, sekolah x perlu ditutup, ikut saranan The Great Barrington Declaration.
Ni pula kesan buruk penutupan sekolah kpd kanak2, according to Dr. Omer Moghraby, a psychiatrist based out of London.

“The closure of schools, the lack of contact with friends and stopping all sports activities is having a particularly damaging effect on children,” Moghraby warns.

https://patriotrising.com/lockdowns-masks-destroying-mental-health-of-children-and-young-people/

Mana 1 nak percaya?
 

wan_rizal70

Fun Poster
Messages
745
Joined
Oct 15, 2020
Messages
745
Reaction score
232
Points
23
vaksin akan tiba akhir Feb. Pakat2 ambik nnt.
Pandangan ke 2, tak perlu tunggu vaksinpun, sekolah x perlu ditutup, ikut saranan The Great Barrington Declaration.
Ni pula kesan buruk penutupan sekolah kpd kanak2, according to Dr. Omer Moghraby, a psychiatrist based out of London.

“The closure of schools, the lack of contact with friends and stopping all sports activities is having a particularly damaging effect on children,” Moghraby warns.

https://patriotrising.com/lockdowns-masks-destroying-mental-health-of-children-and-young-people/

Mana 1 nak percaya?

Percaya yang mana satu, kerajaan tak pedulik pun.
Saya concern sekolah tak buka. Untuk buka sekolah, kerajaan rasanya suruh kita ambik vaksin.
 

konaLeper

Active Member
Messages
1,087
Joined
Dec 22, 2016
Messages
1,087
Reaction score
724
Points
81
Aku tertengok siaran tv al-hijrah, nampak perbincangan mengenai vaksin kobid19.
Pheww...dato’ ni semacam je pandangan dia, 100% percaya kesan sampingan vaksin mRNA ni tak seberapa.

Perlu ingat, tak pernah ada vaksin seumpama ini dlm sejarah. Ada orang pertikai, layakkah “vaksin” mRNA ni dipanggil vaksin?

Apapun inilah sebenarnya yg mendorong utk buka thread ni.
Bukan nak sebar disinformation mengenai kobid atau lain2 agenda tersembunyi melainkan supaya sume orang dapat elak dari sindrom “chicken little”.
Anak ayam ni percaya langit dah nak runtuh bila sebiji kacang jatuh atas kepalanya.
Korang gugel je la cerita sepenuhnya.

Aku sudahi dgn pandangan dr malcolm kendrik mengenai ujian PCR.
https://drmalcolmkendrick.org/2020/09/28/false-positive-tests/
Maaf jika topik ni mengusik perasaan sape2.
 

jaws_am

CG Top Poster Club
gem
Messages
20,165
Joined
May 29, 2008
Messages
20,165
Reaction score
8,763
Points
481
Awards
1
tang mana yg sebegitu jelas aku ni antivax atau yg trendy la ni, vaksin-hesitant?
jika dianggap disinformation, betulkan aje.

Sebab tu aku tanya.

Adakah anda anti vaksin ?

Klo x setuju untuk ambil vaksin covid..

Boleh je ke thread tersebut..

Ramai yang x setuju.. Chill..

Belum ada perintah mewajibkan vaksin..

Sebab gov sedia maklum, tak semua sesuai ambil vaksin..
 
Sponsored Post

Top
Log in Register