BTC USD 59,025.3 Gold USD 1,797.31
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Nak mintak pendapat korang...

boblynn02

Active+ Member
Joined
Sep 8, 2007
Messages
3,457
Reaction score
81
Points
30
...

Assalamualaikum.. Aku nak mintak pendapat ni.

Macam ni cerita.. Kawan aku pelawa aku beli satu rumah di Cameron High(CH) untuk buat sebagai pelaburan. Aku dah tgk la umah tu. Harga dalam 200K fully furnish. kawan aku ni nak bantu aku buat sebagai homestay kat CH sana tu. Dia kata pendapatan agak lumayan lebih2 lagi apabila musim cuti bermula. Aku ni tak la berduit sgt tapi kalau aku buat pinjaman beli rumah ni aku bimbang akan menjejaskan ekonomi rumah aku lak kalaulah pendapatan tak seperti yang diharapkan. Bini aku mmg xcited laa.. Sapa2 warga CG yg ada pengalaman @ ada rumah kat CH.. Minta pendapat mana la tau ada ide2 baru ker....

Terima kasih yer...in advance..:)cgrock


..
 
Last edited:
Sponsored Post

kaYaIlmu

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
7,918
Reaction score
29
Points
70
camni bro ,bro kaji je jumlah pelawat yg datang kat kawasan2 rumah yg bro bakal beli tu ...jika ramai okelah ...kalau hari biase pun dah ramai datang kat situ ,kire okelah ...

just my 2cent ..:D
 

boblynn02

Active+ Member
Joined
Sep 8, 2007
Messages
3,457
Reaction score
81
Points
30
camni bro ,bro kaji je jumlah pelawat yg datang kat kawasan2 rumah yg bro bakal beli tu ...jika ramai okelah ...kalau hari biase pun dah ramai datang kat situ ,kire okelah ...

just my 2cent ..:D

A'ah ek.. nanti aku try tanya mcm mana..tq..:D
 

kaYaIlmu

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
7,918
Reaction score
29
Points
70
A'ah ek.. nanti aku try tanya mcm mana..tq..:D

woke..nak best agi ,lepas beli ..bro letak flyers2 sal rumah bro tu kat tempat2 orang bese singgah ...toilet awam ke ,surau ke ..:)paid:)paid
 

sygdanish7

Active Member
Joined
Feb 5, 2009
Messages
1,072
Reaction score
5
Points
25
investment mmg bagus kat sana.. yela salah satu tpt feberet org bercuti sudah tentunye CH tapi agak mahal gak la umah tu ye.. apt area mana tu bro.. brinchang ke tanah rata. kalo nak iklan sewa bukak thread kat cg pung boleh :)
 

afiq2512

Active+ Member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
3,886
Reaction score
1
Points
25
ciri2 org berjaya ialah berani amik risiko
kdudukn strategik.insyallah ada org dtg
nk baek lgi.solat istiharah k mntk ptunjuk..
 

ir_A

Fun Poster
Joined
Oct 19, 2007
Messages
743
Reaction score
3
Points
15
tgk lokasi dulu la...view die, surrounding neighbour..
ade kawasan yg byk org cina/org asing, takut nnt org xmo sewa.
jgn amik yg bangunan senget lak...maklumla, kawasan tnh tinggi kn..
sepupu aku dok sana, die kata kalo homestay tu,
senang2 satu malam bole 3 ratus...
kalo ade duit, aku pon nk beli...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register