Nak Minta pendapat dan info..bab tarik kereta

Recommended Brokers


chaphoo

Active+ Member
Joined
Dec 13, 2007
Messages
4,362
Reaction score
1,016
Points
101
Alkisah...

tahun 2014 isteri saya ada jual pada seorang kenalan kereta myvinya...

standardla dia bg deposit, dan kita bagi masa untuk beliau bayar sejumlah wang, sama nilai dengan full settlement kereta tu..

nak dijadikan cerita si kenalan ni tak bayar full, tapi bayar bulanan...itupun asyik tertunggak,,,

sekarang dia senyap menyepi diri dan bulanan pun tak bayar...saman2 pun banyak...naya sebab atas nama isteri saya

kita tak nak pun dia bayar bulanan...kita jual kereta dan minta dia bayar jumlah untuk kita buat full settlement..

salah saya juga sebab tak berkeras nak ambil balik kereta tu

sekarang saya minta dia pulangkan,,,,kita jual, ballance bagi balik kat dia...sebab dia dah lama bayar...

masalahnya beliau ni menyepikan diri...

cover report polis dah di buat...sekarang ni saya nak cari kereta isteri saya balik...masalahnya tak tahu di mana...ada satu alamat last...tapi saya tak sempat nak cek..

ada ke di kalangan tuan puan ada buat servis tarik kereta ni?

kalau ada,,,dan dapat balik saya nak bagi sejumlah wang rm 1k....ini je mampu..


ada sesiapa boleh tolong? nanti saya pm detail...

atau boleh je bagi pendapat di sini...terima kasih tuan puan.
 
Sponsored Post

Photofast

Active+ Member
Joined
Jul 16, 2010
Messages
4,646
Reaction score
31
Points
30
kalau tuan bagi detail kat sini dan bagi ganjaran untuk siapa yang jumpa pun nice jugak
 

nonoo1

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2010
Messages
5,798
Reaction score
282
Points
81
dedah je info alang2 ada reward..
rm1k nk gi cari tak baloi, tapi kalo ada ternampak nk bgtau tt baloi sgt tu 1k
 

sayasuka

Legendary Member
Joined
Oct 17, 2011
Messages
12,964
Reaction score
100
Points
123
kesian kat TT... dan isteri.

Semoga TT berjaya.

Nak tanya juga... kalau kes camni, perlu dan boleh ke tuan punya minta JPJ halang dari buat R/tax ?
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,662
Reaction score
8,195
Points
716
claim repot keta kena curi..tak leh ka? :-?
tup² si penyepi tu ..terus jengoi mai :D
 

sitinorain

Active Member
Joined
Nov 21, 2014
Messages
1,357
Reaction score
43
Points
30
claim repot keta kena curi..tak leh ka? :-?
tup² si penyepi tu ..terus jengoi mai :D
jgn main2 repot...silap hari bulan kita kena dakwa kat mahkamah buat repot palsu...
 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
20,007
Reaction score
1,565
Points
191
buat sambung bayar ke?
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,662
Reaction score
8,195
Points
716
jgn main2 repot...silap hari bulan kita kena dakwa kat mahkamah buat repot palsu...
walau tiada hitam putih...still palsu je ke?
bleh pakai ke pengakuan defendan saja?
 

Supreme

Super Active Member
Joined
May 26, 2012
Messages
5,636
Reaction score
149
Points
73
walau tiada hitam putih...still palsu je ke?
bleh pakai ke pengakuan defendan saja?
Bole repot keta kena curi.. tp citer dari awal.. dlm repot tu ckp sy anggap keta dicuri kerana kwn tu xnk pulangkn balik keta..tujuan repot polis ialah untuk polis mengambil tindakan jenayah curi keta ke atas kwn tu.. biase benda2 ni kalau ada peguam diaorg la yg akn bantu..
Nanti pegawai penyiasat panggil..mmg kena 379A..

P/s: pengalaman sendiri..
 
  • Like
Reactions: TT
Sponsored Post
Top
Log in Register