BTC USD 37,950.7 Gold USD 1,829.72
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral Nak makan, aku dah xmampu. Pad pun berbulan xbeli. Terasa nak jualdiri.

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
332,353
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
332,353
Reaction score
17,676
Points
2,536
Awards
1
Cik mek jgn pakai kotak na

Klau apa2 habaq kt kami smua, kami bole bukak thread br pool kumpui duit beli sedozen tiap2 bln.

Jangan risau
Mek masih mampu tu pakai yang sewajarnya
Siap boleh bantu lagi yang memerlukan šŸ˜
 
Sponsored Post

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
22,145
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
22,145
Reaction score
3,195
Points
261
Awards
1
Bang jat pun tak pakai pad
Ok je eheh
 

mon99

Super Active Member
Messages
7,345
Joined
Jul 28, 2012
Messages
7,345
Reaction score
12
Points
65
masing2 ada dugaannya
 

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
22,145
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
22,145
Reaction score
3,195
Points
261
Awards
1
Saje jer tu
Nak memalukan kaum muslimah
20 pad baru rm6-8

takkan la sengkek sgt org melayu kita
 

theblur

Super Active Member
gem
Messages
7,769
Joined
Apr 15, 2012
Messages
7,769
Reaction score
1,022
Points
151
memang rezeki tu ada dan Allah ada, tapi tu bukan alasan untuk tak merancang hidup ni.

hidup ni simple je, belajar jadi minimalis.

tak perlu ikut org makan kfc. tak perlu ikut org rumah banglo, tak perlu ikut org melancong, tak perlu ikut org beli itu ini.

memang ada hari dia, kita mampu beli itu ini, tapi bila dah belajar jadi minimalis, byk boleh saving duit tu utk emergency.

memanglah hidup utk harini, esok belum pasti. aku risau la pasal pengeluaran kwsp tu.

lesson learn la covid19 dan pkp ni. jangan buat lagi benda2 sebelum covid.

tapi aku x boleh la judge sebab aku sendiri pun belum ada komitmen yg betul2.

kereta pun waris dari ayah, tanah pun dah ada (cuma belum atas nama aku la) ..

so komitmen aku takde langsung lagi.

tinggal ptptn je la kot, tu pun aku byr slow2 je rm100 sebulan.

aku pun bukan kaki shopping, serius baju kasut seluar pun aku dah lama x beli. aku bukan kaki fesyen.

pegi shopping mall pakai seluar slack copy ori (entah bila beli), selipar, baju entah tahun bila beli. pun aku dah rasa cool.

cuma aku boros tang makan je la hahahaha. serius gaji aku byk habis kat order makanan online je.

ni kalau aku dpt cut, byk aku bole save.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
332,353
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
332,353
Reaction score
17,676
Points
2,536
Awards
1
Saje jer tu
Nak memalukan kaum muslimah
20 pad baru rm6-8

takkan la sengkek sgt org melayu kita

Entah la bang
Mungkin ada la tu yang betulĀ² susah
Tak senang macam abam @akudotcom šŸ˜
 

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
22,145
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
22,145
Reaction score
3,195
Points
261
Awards
1
Entah la bang
Mungkin ada la tu yang betulĀ² susah
Tak senang macam abam @akudotcom šŸ˜
Sy pun bukan lahir trus senang bang
Tp alhamdulillah di mana ada usaha di situ ada jln

kene cari jln keluar
Tuhan tak ubah nasib sesuatu kaum bergantunh ikut parti
Melainkan kita yg ubah nasib kita sendiri
Huhuh
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register