BTC USD 28,654.8 Gold USD 1,969.57
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell Nak kurus bersama Chia seed harga murah

azamhidupku

Fun Poster
Messages
114
Joined
Apr 13, 2014
Messages
114
Reaction score
0
Points
15
Pengguna baru yang nak start makan ,baca kelebihan chia seed ni..

10723663-4906266071655-1565721104-n.jpg

Melawan Diabetes
Rawatan semula jadi yang berpotensi untuk kencing manis jenis- 2 kerana keupayaannya untuk melambatkan pencernaan . Agar-agar yang terbentuk dari benih Chia terjadi apabila terdedah kepada cecair ( Direndam dalam air semalaman ) -boleh juga mencegah kenaikan gula dalam darah.

Serat
Satu hidangan 28 gram atau satu auns chia mempunyai 11 gram serat – kira-kira satu pertiga daripada pengambilan harian yang disyorkan untuk orang dewasa. Menambah beberapa sudu chia ke dalam diet anda adalah satu cara yang mudah untuk memastikan anda mendapat jumlah gentian yang baik dan yang penting untuk kesihatan pencernaan.
Omega-3
Dipenuhi dengan asid lemak omega- 3. Ia adalah penting untuk kesihatan otak.
Gigi DanTulang Yang Kuat
Satu hidangan yang mempunyai benih chia mempunyai 18% daripada pengambilan harian kalsium yang disyorkan untuk mengekalkan tulang dan kesihatan gigi , dan mencegah osteoporosis.

Mangan
Mangan bukanlah nutrien yang terkenal, tetapi ia adalah penting untuk kesihatan kita : ia adalah baik untuk tulang anda dan membantu badan anda menggunakan nutrien penting lain seperti Biotin dan thiamin . Satu hidangan Chia, atau 28 gram Chia, mempunyai 30 peratus daripada pengambilan mangan.

Fosforus
Dengan 27% daripada nilai harian anda untuk fosforus,benih chia juga membantu anda mengekalkan tulang dan gigi yang sihat . Fosforus juga digunakan oleh badan untuk mensintesis protein bagi pertumbuhan dan pembaikan sel dan tisu.
Protein
Sumber protein untuk diet harian anda dan tidak mempunyai apa-apa kolesterol. Satu hidangan ( 28gram ) imempunyai 4.4 gram protein, hampir 10 peratus daripada nilai setiap hari.

Menentang Lemak
Menstabilkan kandungan gula dalam darah dan juga melawan rintangan insulin yang boleh mengikat lemak pada perut. Rintangan ini juga boleh menjadi berbahaya untuk kesihatan anda secara keseluruhan.

Kawal Selera Makan
Tryptophan , sejenis asid amino yang terdapat dalam ayam belanda , juga ditemui dalam biji Chia. Walaupun tryptophan bertanggungjawab untuk membantu anda tidur selepas makan malam, ia juga membantu mengawal selera makan , tidur dan meningkatkan mood anda.

Meningkatkan Tenaga
untuk meningkatkan tekanan darah dalam pesakit kencing manis , dan juga boleh meningkatkan kolesterol yang sihat manakala mengurangkan jumlah LDL, trigliserida dan kolesterol.


beli dengan kami,kami akan beri harga murah dari cosway or lain2 tempat...:):)call/mesej/wasap =01123850005

setiap pembelian chia seed akan diberi bonus set lengkap "e-book kevin zahari"


CHIA SEED MURAH SANGAT SANGAT.[
 
Last edited:
Sponsored Post

Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register