BTC USD 63,006.7 Gold USD 1,805.79
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nak Kongsi Wifi Guna USB Broadband Modem

sendkhans

Freshie
Joined
Mar 28, 2010
Messages
49
Reaction score
0
Points
6
Sapa2 boleh tolong mcm mana nak setkan sebuah laptop jadi primary wifi share ngan laptop lain.
Hari tu ada kwn buat tapi tak berapa paham sangat.
Dia guna boradband modem kat laptop dia pastu aku share jer wifi signal line dia so lepas tu aku pun bley guna internet gak.
TQ
 
Sponsored Post

akukurt

Legendary Member
Joined
Feb 9, 2010
Messages
10,593
Reaction score
60
Points
120
kene buat ad hoc ... ada kene setting ip tu smua.. den pun tak ingat.. boleh google
 

kabuu

Fun Poster
Joined
Jul 26, 2010
Messages
220
Reaction score
3
Points
15
sallamzz....

tumpang tanye...jika dah sharing mcm ni...
maka amcm dgn speeding nye...?
adekah akan dibahagi dua speed nye..? atau remain mcm tu gak..?

wassallam
 

muhdy

Legendary Member
Joined
May 20, 2010
Messages
11,100
Reaction score
37
Points
120
sallamzz....

tumpang tanye...jika dah sharing mcm ni...
maka amcm dgn speeding nye...?
adekah akan dibahagi dua speed nye..? atau remain mcm tu gak..?

wassallam

speed sharing akan dibahagi dua, tiga atau lbh lg.. mcm wifi gak..

jadi setiap pengguna akan 'menikmati'speed yg lbh slow...

kalau salah tlg betulkan...
 

aqasna

Freshie
Joined
Jan 4, 2011
Messages
33
Reaction score
0
Points
6
adhoc tu mudah je set kalau guner windows7..kalo guner xp mmg sgt susah..
aku pnah guner 3 cara..

1)adhoc (xstabil jgk) arin blh,esok lusa x,pastu blh pastu pening.ha3
2)guner switch. sharing kan internet security.on/off modem tu.pastu sabung ke pc2.dah blh pki
3)pki wifi router.sharing kan gak wifi router tu..on/off modem jap..wifi connection teros ada inernet connectivity:)
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register