BTC USD 38,046.8 Gold USD 1,797.79
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nak keluarkan duit PruBSN

Sponsored Post

on9shoppers

Active+ Member
Joined
Aug 1, 2009
Messages
2,726
Reaction score
11
Points
35
Nak keluarkan simpanan dan rolling buat bayaran bulanan boleh ke
 

azizriadi

Active+ Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
4,117
Reaction score
58
Points
30
Alhamdulillah dah settle.

Pergi sendiri ke hq buat pengeluaran.

6 hari jer duit dah masuk akaun.

Alhamdulillah....semoga dipermudahkan urusan. Kalau ada apa2 nak tahu mengenai perancangan kewangan, boleh PM kengkawan dalam nie.
 

azizriadi

Active+ Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
4,117
Reaction score
58
Points
30
Nak keluarkan simpanan dan rolling buat bayaran bulanan boleh ke

Boleh, takde masalah, sebab nilai tunai tu mmg duit client, so, client boleh keluarkan dan buat bayaran bulanan.

Cuma, kena bear in mind, cash value juga digunakan untuk tampung tabbaru' caj untuk masa akan datang, yang mana satu masa, mungkin bila investment teruk dan caruman bulanan tak boleh nak cover caj tabaru, masa tu, duit dalam cash value akan digunakan utk bayar caj tabaru..."cross subsidy"...

So, kalau kita kerap keluarkan atau tinggal amount yang amat sedikit, dikhuatiri, kalau jadi keadaan di atas, kita bayar bulanan up to date pun, sijil boleh lapsed.

So, kena dapatkan advice dari agent anda. atau customer service anda.

Sekian
 

Irwan De Gea

Active Member
Joined
Feb 8, 2012
Messages
2,163
Reaction score
35
Points
30
Saya up balik thread nie..
Nak tahu, apa prosedur skrg jika nak bawa keluar duit saving..
Boleh direct pegi HQ atau mana2 cawangan terdekat je...
 

kdjah

Freshie
Joined
Aug 18, 2020
Messages
5
Reaction score
0
Points
33
Saya up balik thread nie..
Nak tahu, apa prosedur skrg jika nak bawa keluar duit saving..
Boleh direct pegi HQ atau mana2 cawangan terdekat je...


Boleh pergi mana2 cawangan terdekat Prudential.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register