To Sell nak jual kereta myvi autai

CG Sponsors




mie.zurich

Banned
Joined
Dec 6, 2018
Messages
48
Reaction score
0
Points
6
salam,

mohon pencerahan dan bantuan sahabat semua.
saya berhajat untuk menjual kereta saya iaitu perodua myvi ezi auto 2008.

macam mana proses yer kalau kita nak jual kat used car atau direct terus pada pembeli.


Terima kasih
 
Sponsored Post

xerocracker

Active+ Member
Joined
Oct 3, 2007
Messages
2,946
Reaction score
33
Points
30
used car biasa diorang settle semua utk tukar nama..bagi kereta..diorang bg duit... tapi harga murah lah..sebab diorg nk jual balik..

kalau jual pada pembeli terus..harga boleh up ikut suka kita dan mana yang kedua pihak setuju.. tukar nama, insuran, puspakom boleh kawtim sape nk bayar.. nk pergi puspakom ikutlah owner atau pembeli settlekan.. kalau pembeli nak settle semua sendiri pon boleh.. bayar terus ambil kereta dan geran.. nanti owner boleh p JPJ buat tukar nama..pembeli boleh settle kat JPJ mana2 utk tukar nama... sekian..
 

nokia3210

Active Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
1,756
Reaction score
163
Points
38
jual direct la untung sikit..lau jual used car,murah depa amik...bab puspakom,boleh buat sendiri je ..baru rm32 utk test..
 

severkyt

Active Member
Joined
Feb 7, 2013
Messages
1,596
Reaction score
29
Points
35
cas tukar nama RM100 kaunter jpj dan cas RM32 kaunter puspakom. bagi nak dapatkan balik duit baki tempoh cukai jalan & insurans bole buat sebelum tukar nama.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register