To Sell Nak jual huddle XS 4 bulan je guna

CG Sponsors




siamanggagapp

Active+ Member
Joined
Jul 20, 2013
Messages
3,349
Reaction score
161
Points
33
TOK BULU...:)):)):)):))!!! ni firmwarenya http://updates.yes.my/downloads/mr01-beta/IMW-C601W_V1994_W121_R2943KRW.bin

edit:-


Sorry firmware kat website tu dah xde... ada satu lagi, lupa nak britau...

sebenarnya bila dah upgrade ke firmware baru, tak boleh revert balik ke firmware lama.
Cuba buat factory reset.. x boleh juga kena hantar ke YES
http://updates.yes.my/downloads/mr01-beta/IMW-C601W_V1994_W121_R2943KRW.bin

Not Found

The requested URL /downloads/mr01-beta/IMW-C601W_V1994_W121_R2943KRW.bin was not found on this server.
Apache/2.2.26 (Amazon) Server at updates.yes.my Port 80


teman dh dpt link tuh smlm lepaih google, mmg dh tkleh pkai. tuan tkde simpan ke file update .bin download tuh? tk kisah klau tkleh revert psl mmg nk update pn. factory reset dh brpuluh x buat, sama jgk result. huhu.
 
Sponsored Post

siamanggagapp

Active+ Member
Joined
Jul 20, 2013
Messages
3,349
Reaction score
161
Points
33
Maybe den leh bantu.... Nnt den blik tanah air den email kan firmware tuh...
waduh, kapan pulangnya? hehe. mmg tuan ada simpan ke file tuh? teman dh carik merata mmg tk jumpa dh, google dh perabih apa pn tk dpt melainkan broken link. klau lmbt teman ingat nk hntaq claim warranty blk kt org yg juai kt teman. klau teman bole solve dgn update firmware mmg plan nk buat sndiri je malaih nk pos blk benda tuh. kos 1 hal, nk tunggu lg 1 hal. huhu.
 

KasimXp

Super Active Member
Joined
Aug 8, 2008
Messages
5,992
Reaction score
26
Points
70
http://updates.yes.my/downloads/mr01-beta/IMW-C601W_V1994_W121_R2943KRW.bin

Not Found

The requested URL /downloads/mr01-beta/IMW-C601W_V1994_W121_R2943KRW.bin was not found on this server.
Apache/2.2.26 (Amazon) Server at updates.yes.my Port 80


teman dh dpt link tuh smlm lepaih google, mmg dh tkleh pkai. tuan tkde simpan ke file update .bin download tuh? tk kisah klau tkleh revert psl mmg nk update pn. factory reset dh brpuluh x buat, sama jgk result. huhu.

nanti kita selongkar hdisk dulu2..

firmware yg ada dlm huddle to version apa?



kalau login page dah rupe mcm ni, kena cari versi yg sama atau atas drpd dia... versi bawah tak boleh lepas dah..
 

siamanggagapp

Active+ Member
Joined
Jul 20, 2013
Messages
3,349
Reaction score
161
Points
33
nanti kita selongkar hdisk dulu2..

firmware yg ada dlm huddle to version apa?



kalau login page dah rupe mcm ni, kena cari versi yg sama atau atas drpd dia... versi bawah tak boleh lepas dah..
version lama, december thn 2010, rasanya owner asal huddle tuh simpan dlm kotak tk guna2 lgsg smpai skrg. yg tuan punya gambaq tuh firmware br, yg firmware lama nih kena taip user & password klau nk login configuration page. klau firmware br taip password shj.

setahu teman firmware december 2010 nih sblm YES buat auto update through air (FOTA). sebab YES start buat FOTA mula thn 2011, sblm tuh sapa2 update firmware mmg kena buat manual.
 

zall

Active+ Member
Joined
Sep 2, 2010
Messages
3,378
Reaction score
19
Points
25
harga brapa bro??

hadoi... bulan 5 nyer iklan...
 

siamanggagapp

Active+ Member
Joined
Jul 20, 2013
Messages
3,349
Reaction score
161
Points
33
nanti kita selongkar hdisk dulu2..

firmware yg ada dlm huddle to version apa?



kalau login page dah rupe mcm ni, kena cari versi yg sama atau atas drpd dia... versi bawah tak boleh lepas dah..
ok teman br check dlm configuration page huddle tuh.

Device Name : Huddle
Software Version : 2.0.0.0 [R2305 (Dec 28 2010 12:35:28)]
Wi-Fi Firmware Version : 1.2.1
Hardware Version : R05
WiMAX API Version : 1.2


mmg firmware zaman tok kaduk dok ada kt dalam huddle nih. sebab firmware latest 2.0.0.0 [R4808], tkda tulis tarikh dh. mntk tlg dr tuan klau ada simpan firmware yg berkenaan.
 

KasimXp

Super Active Member
Joined
Aug 8, 2008
Messages
5,992
Reaction score
26
Points
70
ok teman br check dlm configuration page huddle tuh.

Device Name : Huddle
Software Version : 2.0.0.0 [R2305 (Dec 28 2010 12:35:28)]
Wi-Fi Firmware Version : 1.2.1
Hardware Version : R05
WiMAX API Version : 1.2


mmg firmware zaman tok kaduk dok ada kt dalam huddle nih. sebab firmware latest 2.0.0.0 [R4808], tkda tulis tarikh dh. mntk tlg dr tuan klau ada simpan firmware yg berkenaan.

bro.. baru aku ingat, kalau id dah kena block lampu led kelip2 warna merah gak... cube guna id tu kat website yes, boleh login ke tak..
 

siamanggagapp

Active+ Member
Joined
Jul 20, 2013
Messages
3,349
Reaction score
161
Points
33
bro.. baru aku ingat, kalau id dah kena block lampu led kelip2 warna merah gak... cube guna id tu kat website yes, boleh login ke tak..
YesID ok sebab mmg pakai kt devices lain. ada zoom & huddle unit yg lain kt rmh jgk. huddle unit yg problem nih plan nk bg org rmh pakai kt luaq. cmno tuan? ada tk file update .bin tuh? klau tkde teman nk hantaq pos kt org yg juai tuh blk. klau ada teman nk try update sebab mmg teman syak sebab firmware yg dh trlalu lama.
 

KasimXp

Super Active Member
Joined
Aug 8, 2008
Messages
5,992
Reaction score
26
Points
70
YesID ok sebab mmg pakai kt devices lain. ada zoom & huddle unit yg lain kt rmh jgk. huddle unit yg problem nih plan nk bg org rmh pakai kt luaq. cmno tuan? ada tk file update .bin tuh? klau tkde teman nk hantaq pos kt org yg juai tuh blk. klau ada teman nk try update sebab mmg teman syak sebab firmware yg dh trlalu lama.
Ade dah jumpa ni... tinggal nak upload sat..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register